اروپاییان در همسویی عافیت طلبانه با سیاستهای واشنگتن، مطالبات یکجانبهای از ایران بیان میکنند، بیآنکه یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، اقدام موثری را در دلجویی از این کشور به عمل آورند.
باید پذیرفت که این یکی از مهمترین ضعفهای ما در سالهای اخیر بوده که نه کارنامه جریان اصلاحات و اعتدالیون برای مردم شرح داده شده و نه تشریح بیشتری بر وضعیت کشور و واقعیت موجود ارائه شده است. بسیار طبیعی است که در چنین خلأیی تنها رقیب است که میتواند وارد گود مدیریت افکار عمومی شود.
مشکلات اقتصادی در زمان تحریم با متغیرهای زیادی در ارتباط وسیع و مستحکم است. اگر فقط تأمین مایحتاج مردم هدف باشد و به متغیرهای دیگر توجه نداشته باشیم، برنامههای ما شکست خواهد خورد. در زمان تحریم دولت باید با مردم شفاف سخن بگوید. باید برای مردم توضیح داده شود که شرایط تغییر کرده و برای گذار از این شرایط و دست یافتن به آیندهای روشن دولت به همراهی مردم ...
دپیلماسیِ فعال و دویدنهای بیوقفه ظریف برای گشودنِ راهی برای حفظ اقتصاد کشور و جلوگیری از اجماع علیه ایران و آرایش و آمادگی مناسبِ نظامیِ کشور برای پاسخ به هر عملِ احمقانهای از سوی دشمن، خلاصه فعالیتهای این روزهای ما است.
تمایزها میان جامعه ما با یک جامعه پیشرفته زیاد است ولی به نظر من یکی از مهمترین تمایزات، وجود پروندههای مفتوح فراوان در ایران است. پروندههایی که فکر و ذهن مردم و مطبوعات و رسانه را به خود مشغول کرده است و هر روز هم اسناد درست و غلطی به دادگاه افکار عمومی عرضه میشود و باز هم در نهایت رسیدگی نمیشود و هیچ حکم قطعی و نهایی صادر نمیشود.
مطهری همان مجتهدی بود که صد مجاهد (خلق و غیرخلق) نمیتوانستند جای خالی او را حتی پس از چهل سال پر کنند. ترور مطهری چیزی فراتر از مرگ یک فرد یا یک روحانی بود.
به نظر میرسد دولت در شرایط فعلی بهتر است به جای درخواست برای امیدبخشی مصنوعی، خود به عنوان یک مرجع مهم و با بهرهگیری از اساتید علوم ارتباطات، در کاهش التهابات روانی اقتصادی در کشور اقدامات لازم را انجام دهد.
اشتباه است اگر جامعه جهانی فکر کند ترامپ، بن سلمان و نتانیاهوی امروز تفاوت زیادی با هیتلر و موسولینی دیروز دارند و اشتباهتر اینکه کشورهای اروپایی همچون سالهای سرنوشت ساز قبل از جنگ جهانی اول، باز هم در خطایی فاحش در برابر زیاده خواهیهای این باند افراطی سکوت کنند.
وضعیت فعلی جامعه آماده پذیرش یک موج تورمی جدیدتر نیست که ناشی از افزایش فرآوردههای نفتی و بنزین باشد. قطعا و یقینا افزایش نرخ سوخت، اثر مستقیم روی قیمت اجناس و حمل و نقل دارد و در کل آثار سنگینی بر زندگی مردم دارد. بهتر این است که افزایش قیمت بنزین و فرآوردههای نفتی تا بهبود شرایط اقتصادی کشور از دستور کار دولت خارج شود و دولت سیاستهای حمایتی را ...
در دهه گذشته قیمت بنزین هر سال 10درصد در ابتدای سال افزایش مییافت که آثار روانی خیلی کمی روی تورم داشت و به عبارت اقتصاددانها، حساسیت و کشش آن پایین بود و آثار روانی برای تورم دربرنداشت ولی با حذف مکانیزم افزایش 10درصدی هر ساله و گره خوردن قیمت بنزین با فوب خلیج فارس از آن به بعد در قیمت بنزین تغییری حاصل نشد، بنابراین هرگونه تغییر، بر آثار روانی ...
آنچه دولت تاکنون برای احیای دریاچه ارومیه هزینه کرده بالغ بر 3635 میلیارد تومان است که صرف اجرای بیش از دویست طرح و پروژه در سطح استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان شده است. گفتنی است حدود نیمی از این رقم (1750 میلیارد تومان) صرف اجرای دو پروژه عظیم انتقال آب به دریاچه ارومیه شده است.
شرکتهایی که معمولاً در خلال خصوصیسازی به دست افرادی ناتوان اداره میشوند و در بیشتر مواقع دچار تعطیلی و تحمیل هزینههای بیشتر به دولت میشوند با واگذاری به کارگرانی که گذران زندگی خود رادر گرو شکوفایی آن شرکت میدانند به رشد و پیشرفت دست خواهد یافت.
لطفا در مدیریت بازار به قید «فوریت و آنی» اقدام کنید. مضمون این سخن هشدار آمیز پیامبر اکرم(ص) را جدی بگیریم که فرمود «آنچه از فقر بیشتر بر امتم می ترسم، سوء تدبیر است»
واقعیت امر بر آن است که سیاستهای غیر معتدلانه، دلواپسی های ناتمام باعث شده تا ابعاد خشونت بدین حد در جامعه افزایش پیدا کند. البته مسئله فرهنگ چه در قالب بسیاری از صحنه های سریالهای تلویزیونی که زبان اعمال خشونت را به راحتی نشان می دهد و چه در سطح کلی تر خشونت های سیاسی که در جامعه شاهد و ناظر آن هستیم بخشی از صورت مسئله است.
تجربه بشری نشان داده است که هر جامعهای برای برونرفت از چنین شرایطی نیازمند اندیشمندانِ اندیشهورز است. اندیشمندانی که بتوانند فارغ از منازعات سیاسی و رقابتهای جناحی و گروهی، مفهوم «منافع ملی» را به عنوان یک پارادایم جدی در جامعه طرح کرده و تمامقد از آن دفاع کنند.
تمام ایران، حتی منتقدان سپاه، به طور یکپارچه ایستادند و سینه جلو انداختند و بر سینه ترامپ کوفتند که عقبتر بایست و به امور داخلی ما سرک نکش و پایت را از گلیمت درازتر نکن.
اگر بناست مقاومت منطقی و قابل تحمل داشته باشیم باید ابزاری که در اختیارمان است را به خوبی بشناســیم و از آن اســتفاده ای خوب و شایسته کنیم. به نظر می رسد اکنون فرصت زیادی برای ما نیست تا بتوانیم مردم و جامعه سیاسی کشور را دلگرم و امیدوار بــه آینده کنیم تا این امیــدواری کمک کند که هم قدرت و مقاومت کشــور بالا رود و هم آنها به خیلی از تاثیراتی که دنبال ...
جمهوری اسلامی باید ساز و کار روابط با همسایگانش را سامان بخشد و با تعمیق رابطه با کشورهایی که طرف دعوا با ایران نیستند، سیاست دور زدن تحریمها و فروش نفت و صادرات انرژی را ادامه دهد.
امروز میدانیم که مواجهه متمرکز و تک سویه با بحران توسط دولت و ارگانهای رسمی امکانپذیر نیست. امروزه تمام هنرمندان، بازیگران، ستارهها، سمنها، مؤسسات خیریه، ورزشکاران بخشی غیرقابل انکار در نظام مقابله و امدادرسانی هستند.
از نظر بینالمللی هم ترامپ در یک موقعیت بسیار متزلزل کوشش میکند تا هیجانزدگان آمریکا را امیدوار به اقدامات غیرقابل پیشبینی خود کند و ما فکر میکنیم که این برای آمریکا دستاورد ندارد.