من به شخصه، اساسِ طرح لایحههای موسوم به FATF، دستِکم دو لایحه پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را در مجمعِ تشخیصِ مصلحت خلافِ قانونِ اساسی میدانم. مطمئنام که حوزهی حقوقیِ رییسِ جمهوری و بسیاری از حقودانان نیز با نظرِ من موافق هستند.
بزرگترين اشتباه، سياست ارزی نه در يك سال گذشته كه در 6 سال گذشته بوده است و مورد بعدی كه اهميت آن نيز كمتر نيست، اشتباه فاحش در قيمتگذاری كنوني انرژی است.
مهمترین فرصتهایی در روابط ایران و پاکستان وجود دارد فرصتهای ژئوپلیتیک و ژئوکالچر ژئواکونومیک است. مهمترین مولفه در این زمینه انرژی است که ایران یک منبع مهم تولید انرژی و پاکستان یک بازار مصرف و کریدور مهم انرژی است که این مساله میتواند موجب رفاه و ثبات منطقهای باشد.
رقمهایی که به عنوان خسارت سیل اخیر اعلام شده برآورد است و هنوز نمیتوان رقم دقیق و قطعی برای آن اعلام کرد. این در حالی است که به دلیل افزایش قیمتها، بخشهایی که متحمل خسارت شدهاند برای بازسازی – با توجه به نرخهای سالجاری – نیازمند اعتبار بیشتری هستد.
دکتر رسول جعفریان، روحانی حوزه و دانشگاه و پژوهشگر تاریخ ایران است، وی استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران، رئیس کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران میباشد. در سال ۱۳۹۷ با رأی اعضای مجمع عمومی فرهنگستان علوم به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
اگر بپذیریم که در گام دوم انقلاب باید دستکم در عرصه اقتصاد به تصحیح خطاهای گذشته اقدام کرد، بهنظر میرسد حفظ نظام فعلی یارانههای انرژی و بنزین یکی از همان خطاهای 4دهه گذشته است و اتکای به این گزاره که در شرایط خودکفایی بنزین و محدودیت صادرات آن نمیتوان و نباید نسبت به اصلاح قیمت حاملهای انرژی اقدام کرد، تکرار همان خطای 40ساله است اما این بار با ...
عصبانیت امریکاییها نه تنها از انتشار اسناد مکتوب، بلکه از فیلمهایی است که از نظامیان امریکایی منتشر کردند و نشان داد که سربازان امریکایی بیش از آنکه برای یک اقدام کلاسیک نظامی به منطقه و عراق آمده باشند، در پی انجام اقداماتی برای تخلیه انگیزههای غیرانسانی و روانی خود و آدمکشی بودهاند.
سيل و حس نوعدوستی و مشاركت مردمی، فرصت مناسبي است تا گروه های مختلف بياموزند چگونه بدون اتكا به نهادهای دولتی و سازه های حكومتی، خود به یاری همنوع و هم ميهن و همشهريان بپردازند و از اين طريق، نقطه آغازی بر مشاركت و همدلي همگانی در ايران به ثبت رسانده شود.
اینکه صبح بلند شویم و ببینیم نام خیابان یا محله ما را تغییر دادهاند، بدون اینکه نظر ما را بخواهند، بسیار ناامیدکننده است. در این وضعیت سیل و نیز ناپایداری روابط خارجی و مشکلات اقتصادی، نوشتن از مسالهای به نسبت فرعی، شاید به مذاق بسیاری خوش نیاید.
بیش از یک هفته پس از تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاباسلامی از سوی دونالد ترامپ،هیچ اتفاق ویژهای در روابط ایران با جامعه جهانی رخ نداد. اروپا همچنان با تردید و سوءظن به رویکرد افراطگرایانه آمریکا مینگرد؛ روسیه و چین همان نگرش سابق خود را به ایران حفظ کردهاند و دامنه متحدان منطقهای دولت ترامپ به اسرائیل، عربستان ...
ما گه گاه با شعر گذشته خود را دوباره میبینیم و بازنگری و نقد میکنیم و طرح فردا را میافکنیم. فلک را سقف شکافتن و طرحی نو در افکندن از این راه ممکن است نه با بریدن از گذشته و محو شدن در اکنون.
مهمترین مسالهای که جریان اصلاحات با آن دست به گریبان است بیاعتمادی مردم است که به واسطه افرادی ایجاد شد که با تابلو و نشان جریان اصلاحات وارد عرصه قدرت شدند اما تعهد خود را به اصول اصلاحطلبی ادا نکردند.
در هر کسب و پیشه و با هر باور و اندیشه، پای این نما امضا کنیم و پیمان ببندیم که همه ما ایرانیان همدوش این شانههای ستبر ایستادهایم. هنگام آن رسیده با هم نغمههای میهن بخوانیم، کار کنیم و بسازیم و سند سربلندی کهن این سرزمین را اعتباری نو ببخشیم.
نسخه آیت الله هاشمی برای آمریکای ترامپ -علاوه بر حفظ وحدت بهوجود آمده در داخل کشور- بیشباهت به نسخه 30سال قبل ایشان برای آمریکای ریگان نیست، ریگان و ترامپ دو روی یک سکه هستند.
اقــدام اخیر آمریکا و تروریســتی خواندن سپاه پاســداران توسط دونالد ترامپ را نباید بــه معنای ایجاد زمینه جهت تشــنج و درگیــری نظامی بین دو طرف دانســت و اینگونه تلقی کرد.
نیروهای روسیه به رهبری پوتین، بدون اجازه مقامات رسمی سوریه جنازه نظامی اسرائیلی را از خاک سوریه به مسکو منتقل نموده و طی مراسم ویژه ای به دشمن خونی سوریه تقدیم کردند
مسئولان بیش از گذشته آلام سیلزدگان، فریاد و ناله آنان را به گوش جان بشنوند و رسانه ها بهویژه رسانه ملی این فریاد و ناله ها را نه برای انتقام از رقیب و استفاده در رقابتهای سیاسی بلکه برای ایجاد همدلی و همزبانی و رفع سریع گرفتاری مردم پوشش دهد؛