صحبت از «همزیستی مذهبی» یا به تعبیری دیگر «تقریب مذاهب اسلامی»، بدون پرداختن به سلوک و سیره دینی و سیاسی امام جعفر صادق (ع)، بحثی ابتر و ناقص خواهد بود. چرا که آن امام هُمام به راستی و درستی از منادیان تقریب مذاهب اسلامی در عصر و زمانه خویش بوده است.
امیدواریم دولت حسن روحانی بتواند با اجرای صحیح طرح اجاره به شرط تملیک راهی که دولتهای قبل باید برای خانهدار شدن شهروندان، باز میکردند ولی شکست خوردند را به سرانجام برساند تا یکبار برای همیشه بحران مسکن در ایران از بین برود.
خاورشناس بنام و پژوهشگر تاریخ اسلام، آقای مایکل کوک، تحقیق درخشانی تألیف کرده است در باب «منع کتابت حدیث» و در این مقاله بلند، او با مآخذ بسیار نشان داده است که نوشتن و کتابت حدیث در قرون اولیه، بحث بسیار پردامنهای میان علمای عهد بوده و چنان که این محقق نشان داده است، تا قرنها بعد هم بحث بین علمای حدیث عامه جریان داشت که آیا کتابت حدیث رواست یا نه؟...
امروز، ما در مجموعه سایپا بیش از هر زمان دیگری احساس میکنیم که قصه ما فراتر از کار در وضعیت عادی یا مانند همتایانمان در دیگر نقاط جهان است چرا که در کوران و طوفان یک جنگ اقتصادی از جریان و شریان اقتصاد ملی، صیانت میکنیم و در مقابل انتظار داریم در داوریها و ارزیابیها به این واقعیت توجه شود.
تحریمهای اخیر علیه وزیر امور خارجه ایران نشاندهده یک حقیقت دیگر نیز هست و آن اینکه دولت ترامپ از تحریم صنایع بزرگ، حوزه انرژی، بانکها، حوزه نظامی و شریانهای تجاری کشور، به تحریم دیپلماتها رسیده است! این یعنی «سیاست فشار حداکثری» هم در رسیدن به اهداف خود - یعنی فروپاشی شیرازه سیاسی و اقتصادی کشور - شکست خورده است و هم از نظر نمادین یک فاجعه تمامعیار ...
اگر مسالهای بخواهد موجب عدم تمایل مردم برای انتخابات باشد عملکرد خود مجلس است که در مواردی قابل دفاع نشان نمیدهد و این است که باعث میشود در انتخابات مجلس عدم تمایلهایی در جامعه پیدا شود. چرا که برخی از نمایندههای مجلس صرفا درصددند که در حوزههای انتخابیه وجیهالمله شده و خود را دلسوز مردم در حوزههای انتخابیه نشان دهند.
آمریکا دارد کشورها و اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر را تحت فشار قرار میدهد که بین بازار ایران و بازار آمریکا یکی را انتخاب کنند که نوعی ناگزیرسازی است. آمریکا از قدرتش استفاده میکند و ایران را تحت فشار قرار میدهد که بعضا جنبه تنبیهی دارد و درحقیقت ما را با این اقدامات مجازات میکند.
از جمله رویکردهای قابل اتکا و اساسی که میتواند علاوه بر صیانت و حفاظت، زمینه توسعه باغات تهران را نیز فراهم آورد، میتوان به انتقال حق توسعه (TDR) اشاره داشت که علیرغم تأکید طرح جامع در سالیان گذشته مغفول و البته مجدداً در اصلاحیه دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری و در راستای حفظ ارزش محیطی باغات مورد تأکید قرار گرفته است.
حالا که والیبال رشد کرده باید زمینه ارتقا و پیشرفت بیشتر را مهیا کنیم. یکی از کارهایی که آن روزها شد، ساخت همین سالنهای 6 هزار نفری در اردبیل، تبریز، ارومیه و سایر شهرها بود. حتی خانههای والیبال را توسعه دادیم. الان باید سالنهای 10 یا 15 هزار نفری داشته باشیم. ما دیگر نمیتوانیم مردم علاقهمند را پشت سالنها نگه داریم و باید امکانات و تجهیزات را ...
صنعت کشور باید برای توسعه خود مبتنی بر بهرهگیری از فناوری نوین باشد و در این راستا سیستمهای انگیزشی و تعرفههای ترجیحی برای ترغیب این صنایع به بهرهگیری از توان داخلی باید طراحی شود. در این صورت است که نیاز صنایع به انجام پایان نامههای کاربردی در دانشگاهها بهطور طبیعی محرک انجام اینگونه تحقیقات خواهد شد و این نیاز طرفین در طول زمان ایجاد همافزایی ...
بسیاری از این راهحلها برای خروج از بحرانهایی که امروز در اقتصاد ایران با آنها مواجهیم قابل استفاده است. کافی است با چراغ روشن یا دستکم با چشم باز فیل را دریابیم.
ضرورت دارد همه نهادها اعم از حاکمیتی و غیر حاکمیتی که دل در گرو ایران و نظام دارند، آستین بالا زنند و به سهم خود سایه شوم ناامیدی را از سپهر ایران و ذهن ایرانیان دور کنند. این اما به شعار و اراده تنها نیست، عمل میخواهد.
امیدوارم که آیتالله رئیسی به مسئولی تبدیل شود که گوش شنوایی دارد و اگر خروجی آن همان گونه که در این فراخوان آمده ایجاد اصلاح یا تکمیل برخی از رویهها، رویکردها، دستورالعملها و آییننامهها باشد، میتواند شیوه سنتی را که روابط عمومیها و اطرافیان مسئولان به دورشان همچون حصاری کشیدهاند، از بین ببرد و به فضای دیجیتالی امروز برساند.
به هر حال آنچه مسلم است تاریخ گذشته و رفته و نمیتوان در مورد کودتای 28 مرداد کاری کرد و ایضا نمیتوان درخصوص اشغال سفارت آمریکا و گروگانگیری نیز کاری کرد. همه اینها مسائلی است که در گذشته بوده و جای آن دارد که ایران و آمریکا حوادث تلخ و شیرین گذشته را پشت سر گذاشته و به فکر آینده باشند.
رجاء واثق دارم دو ملت ایران و ژاپن و جامعه جهانی بزودی شاهد دستاوردهای این سفر مهم و تاریخی خواهند بود و نتایج مذاکرات مقامات عالی رتبه دو کشور چراغ فروزانی در مسیر همکاری دو و چندجانبه در بخشهای گوناگون روشن خواهد کرد و گام مثبتی برای برقراری صلح و ثبات و امنیت در منطقه و جهان برداشته خواهد شد.
متأسفانه ساختار و تشکیلات و فرآیندها در آموزش و پرورش فعلی کاملاً بوروکراتیک و از بالا به پایین است. تا زمانی که تغییر در این ساختار رخ ندهد، بهبودی در نظام تعلیم و تربیت ایجاد نخواهد شد.
در شرایطی که برجام در معرض خطر فروپاشی قرار گرفته است و اروپاییها گام مهمی برای حفظ آن برنداشتهاند، همنوایی برخی از شرکای اروپایی توافق هستهای با ادعای امریکا پیرامون برنامه موشکی و دفاعی کشورمان نه تنها حداقل اعتماد باقی مانده میان ایران و اروپا را از بین میبرد که تلاش برای حل موانع موجود را نیز با دشواری زیادی روبهرو میکند.
یکی از این راهکارهای خلاقانه و بسیار سودمند که میتواند موجب تنشزدایی و کوتاهکردن دست غارتگران شرقی و غربی از خاورمیانه شود، مطرحکردن ایجاد اتحادیه (اقتصادی) خاورمیانه توسط مدیریت کلان و به ویژه دستاندرکاران روابط خارجه ایران است
مسئولان بارها در مقاطع مختلف به لزوم ایجاد امید در جامعه در راستای اتحاد و انسجام در مقابل دشمن تاکید داشتهاند، اما مشخصا معلوم نشده که راه حل برون رفت از بحران فعلی و ایجاد امید از دست رفته در جامعه چیست.