تردید دولت ترامپ در اقدامی بیش از آنچه تاکنون انجام داده به تردید متحدان او در هزینهکردهایشان انجامیده است. آنان نیز مانند دیگران خود را به زمان سپردهاند تا در آینده چه پیش آید.
رهبر انقلاب در دیدار با نایب رئیس دفتر سیاسی حماس فرمودند: «پیروزی بدون مقاومت و مبارزه به دست نمی آید.»، ملت فلسطین هم در طول 70 سال، نشان داده نابرده رنج نیست و طبیعتا در انتظار گنج استقلال، آزادی و پیروزی بر رژیم غاصب صهیونیستی است.
آقای ظریف اخیرا در پاسخ به سؤال خبرنگار NPR گفت «تعامل با غرب اعتبارش را در داخل ایران از دست داده است. مردم دیگر نگاهشان به تعامل با جامعه بینالمللی نیست، به آمریکا نیست. به دلیل اینکه به قولش عمل نکرد و به اروپاییها هم نیست، به خاطر اینکه آنها نتوانستند در برابر آمریکا ایستادگی کنند.
آمریکا خود اصلیترین عامل تنش و ناامنی در خلیجفارس است. کاخ سفید دهها سال است که پول هنگفتی از کشورهای جنوبی به بهانه تامین امنیت منطقه به جیب میزند.
سخنان دونالد ترامپ بازتاب سخنان جورج بوش است. به اذعان اوباما رئیسجمهوری سابق آمریکا: «ما در دوران بوش سیاست خارجی-شمشیر کشیدن- را دنبال میکردیم و سخنان نژادپرستانه ترامپ تنها ادامه و مکمل آن سیاست است.»
ترامپ و ادارهکنندگان کاخ سفید چارهای نداشتند؛ جز اینکه در نهایت در برابر ایران بایستند. البته در مقابل روایتی که آمریکاییان سعی میکنند القا کنند، این واقعیت را هم نمیتوان نادیده انگاشت که ایران چاره دیگری نداشته؛ چراکه این آمریکاییها بودند که نهتنها از برجام خارج شدند؛ بلکه با اعمال فشار بر اروپاییها و دیگر اعضای برجام، عملا تحریم همهجانبهای ...
شوراياريها در 4 مرداد براي پنجمين بار در تاريخ حيات مديريت شهري در معرض انتخاب مردم شكل ميگيرند تا با كولهباري از تجارب و مشاركت بيش از 12 هزار نفري نامزدها فرصت تازهاي را به محك خواست و اراده خود رقم بزنند.
جنگ یمن فعلا چشمانداز رسیدن به نقطه پایان ندارد و این نشان میدهد که یمنیها باید فشار بیشتری روی عربستان بهعنوان تنها بازمانده ائتلاف وارد نمایند. یمنیها در ماههای اخیر نشان دادند که توان وارد کردن آسیبهای جدیتر به عربستان را دارند.
از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، نظام جمهوری اسلامی ایران همواره در معرض انواع توطئه ها مانند؛ آشوب و اغتشاش، جنگ و بمبگذاری، تحریم و تهدید، جنگ رسانهای و شبیخون فرهنگی و صدها توطئه خُرد و کلان دیگر بوده و برخی از این موارد همچنان به شکل مستقیم و غیرمستقیم و یا نیابتی و پنهانی ادامه دارد.
ایران همگام با دیپلماسی قوی سیاسی در عرصه بینالملل؛ در یک اقدام مهندسی معکوس اعتمادسازی، بدون اعلام رسمی خروج از برجام و با هدف بازگشت طرفین به مفاد توافقنامه، تعهدات خود را به حال تعلیق درآورده و اعلام نماید به هر اندازه طرفهای مقابل به اجرای تعهدات خود برگردند به همان اندازه جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود پایبند خواهد ماند.
جمهوری اسلامی از مجرای دیپلماسی مسیر درستی را در پیش گرفته است هرچند که این امر دارای عواقب جدی داخلی و خارجی بوده است و چنانکه اشاره شد محور گاندو- پمپئو تلاش میکند، این دیپلماسی کم هزینه را تخریب کند و کشور را به پیگیری یک سیاست پرهزینه برای ملت و نظام جمهوری اسلامی وادار کند.
بحرانهای تجاری و امنیتی موجود به ویژه بحرانهای ریشهدار غرب آسیا همچون ناامنی و تروریسم در افغانستان، منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی و نیز بحران نوظهور نقض برجام و پرونده هستهای ایران در سطحی از پیچیدگی و تداوم قرار دارند که آمال و آرزوهای انتخاباتی یک رئیسجمهور نمیتواند به حل و فصل چند ماهه آنها کمک کند.
خط خبری پوشش گسترده ادعای دیروز ترامپ مبنی بر وجود پیشرفت در مذاکره بین ایران و آمریکا، به منظور کم رنگ کردن حضور نظامی انگلیس و آمریکا در منطقه و به عبارت بهتر، کم رنگ نشان دادن «اشغال نظامی منطقه دریایی کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان» به بهانه ایجاد امنیت است.
از نحوه دفاع و بازتاب ماجرا نيز دفاع نميكنم و حتي نامهاي را كه بسياري از دوستان عزيز در رد حكم دادگاه نوشتند، امضا نكردم و آن را مفيد نميدانستم و نميدانم و معتقدم كه پرداختن به اين مساله هيچ كمكي به بهبود فضاي سياسي كشور نميكند. موضوعي كه چنين تنشزا باشد، به طور قطع در دايره كوشش سياستمدارانه قرار نخواهد گرفت.
خروج از بنبستها و مقابله با دشمنان بزرگ و کوچک منطقهای و بینالمللی کشور، نیازمند مشارکت حداکثری و حضور چشمگیر آحاد جامعه در فرآیندهای انتخاباتی است. به طور قطع این دوره، دوره «تکرار کردن»ها نیست. سرمایه «تکرار کردن» هزینه انتخابات گذشته شد. حالا باید اتفاقی تازه رخ دهد و این اتفاق تازه تنها در گرو «تغییر گفتمان» از «مدلول» به «دال» و تبیین مواضع ...
باید به منتقدان برجام که برای پاره کردن آن تعجیل دارند، گوشزد کرد که در این صورت کشوری آسیب نمیبیند و تنها دست ما را از یک بنیان و استدلال حقوقی آن هم با دست خودمان خالی میکند. زیرا امروز حتی در میان جمهوری خواهان امریکا که به رئیس جمهوری این کشور نزدیکند، هستند کسانی که خروج احساسی ترامپ از برجام را نقد میکنند.
اکنون به صراحت اعتراف میکنند که در مقابل برباد دادن شش ساله ظرفیتها و امکانات کشور و بودجه کلانی که در این راه هزینه کردهاند و از بین بردن تاسیسات هستهای که با خون دل و همت فرزندان دانشمند این مرز و بوم به دست آمده بود و... نه فقط «هیچ» دستاوردی به دست نیاوردهاند بلکه خسارتهای فراوان و غیرقابل جبرانی هم به مردم و نظام تحمیل کردهاند.
لازم است ضمن حضور فعال در عرصه دیپلماسی جهان در داخل هم اجماع سازی و وفاق سازی صورت بگیرد. طرح گفتوگوی ملی میتواند سرآغازی برای رسیدن به اجماع نخبگان داخلی باشد.