انگیزه اقدام تهران، واداشتن جامعه جهانی، بهویژه اتحادیه اروپا به انجام فوری تعهدات خود در قبال برجام است. نقض این توافق ششجانبه که از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد هم رسمیت یافت، اوضاع را به نوامبر 2016 یعنی پیش از امضای توافقنامه برجام میتواند بازگرداند.
ماهیت تظاهرات اعتراضی مردم عراق این بود که مردم به جان آمده از بیکاری و فقر و فساد اداری، علیه دولت عادل عبدالمهدی و احزابِ سیاست زده به پاخاستند و با حمایت به موقع و اصولی مرجعیت عالیقدر عراق بهجای اینکه دین در برابر مردم قرار داده شود، دین همچون گذشته همپای حق طلبی مردم، باعث اعتلای عزت شیعه در عراق شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات، درباره مذاکره با امریکا میگوید: از اين مذاکرات چيزی به دست نمیآيد. ما در جمهوری اسلامی سابقه مذاکره با آمريکا در مقاطع گوناگون را داريم. بلااستثنا در تمام موارد واشینگتن خلف وعده کرد.
به جاي مداخله نهادهاي غيرهنري، خود جامعه سينمايي بايد به عنوان نهاد ناظر و داور در اين امور به کار گرفته شود. اين بهترين راهکاري است که ميتوان در خصوص مشکلات امروز جامعه سينما و جلوگيري از مشکلات آينده در اين جامعه تجويز کنيم.
ترامپ با اينکه در داخل آمريکا سياستهاي اقتصادياش به نفع آمريکاييها بوده اما اين در کوتاهمدت است. در ميانمدت و بلندمدت به دليل بدهيهايي که بالا آورده و کسري بودجه وحشتناکي که اخيرا در گزارشي منتشر شده که گوياي اين موضوع است، متفاوت خواهد بود.
دیپلماسی شهری و ارتباطات میان جوامع و شهرهای مختلف میتواند سازوکاری مناسب برای انتقال پیام صلح دوستی، عدالت طلبی و آزادگی ملت بزرگ ایران به جهانیان باشد.
رخدادهای اخیر عراق را بنگریم و ببینیم که نا امیدی از صندوق انتخابات چگونه میتواند مطالبات برحق مردمی را مستعد سمتگیری به فراسوی سامانه انتخاباتی نماید.
سواد رسانه ای از کاربران می خواهد اکنون که شبکه های اجتماعی جزئی از زندگی روزمره شان شده، به «اعتبار پیام»، «اعتبار منبع» و «اعتبار رسانه»ای که آن پیام را ارسال کرده توجه و اصطلاحات اطلاعات خود را از «منابع معتبر» دریافت کنند.
کدام اندیشمندی پیشبینی میکرد آمریکا، بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی ایران، صدام حسین، دیگر دشمن بزرگ جمهوری اسلامی ایران را حذف کند، آن هم با نیت، تسلط بر منطقه و ایران! چه کسی میتوانست پیشبینی کند، عراقِ پس از حذفِ صدام، تبدیل به یکی از تنفسگاههای اقتصادی ایران در شرایط تحریمهای وحشیانه آمریکا شود؟
اگر میخواهیم مبارزه با فساد عمق بیشتری به خود بگیرد و به اقدامات مقطعی ونمادین محدود نشود باید زیرساختهای آن را آماده کنیم و لایحه شفافیت و لایحه تعارض منافع را در حیات هر روزه جامعه جاری کنیم. به نام هیچ مبارزهای نمیتوان اقتصاد و دیپلماسی را به تعطیلی کشاند.
یک استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران میگوید: امروز مهمترين دغدغه مردم ايران مفهوم زندگی است و کمتر به ساحتهای ديگر توجه نشان میدهند. صدای خرد شدن ساحتهای سنتی در جامعه ايرانی شنيده ميشود. مردم ايران از رويکردهای ايدهآليستی و کمالگرايانه عبور کردهاند.
مانع بزرگ در برابر آرام سازی خشم مردم که اصلیترین شمار آنان را جوانان تشکیل میدهند، وعده اصلاحات از سوی کسانی است که متهمان اصلی نابسامانیهای امروز هستند.
واقعیت این است که هر چند دولت نوپای عبدالمهدی مسئول وضعیت کنونی اقتصادی عراق نیست اما به هر حال دولت حاکم به حساب آمده و میتواند دستمایه اجتماع احزابی -زیر خیمه تغییر دولت- باشد که در برکناری عادل عبدالمهدی همداستان هستند.
این طرح نه ظرفیت آموزش زبان در مدارس را بهبود میبخشد، نه بر عدالت آموزشی میافزاید و اگر به مشکلات امنیتی بیشتر نینجامد، چیزی از دغدغههای امنیتی طراحانش نخواهد کاست.
مردم لبنان هرگز نمی خواهند دوباره روزهای تأسف بار جنگهای داخلی را شاهد باشند. آنان از دستهای مخملین بدخواهان متنفرند و به دستان پینه بسته خود و مشتهای گره کرده جوانان خود زیر یک بیرق واحد - پرچم لبنان -خیمه زده اند.
در فضاي كنوني كشور عدالت و حقيقت قرباني رقابتهاي سياسي و فرقهگرايي سياسي ميشوند و حتي مردم نيز چندان اعتمادي به اين بازيهاي سياسي ندارند. زيرا مبارزه اصيل با فساد و ظلم و بيعدالتي با گرايش فرقهاي به كلي تفاوت دارد.