بحرین میزبان نشستی درباره «امنیت دریایی» خواهد بود
نمایندگان کشورهایی که در نشست ضدایرانی ورشو حضور پیدا کرده بودند، به این نشست نیز دعوت شده اند
«برایان هوک»، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور ایران، اعلام کرد روز جمعه بحرین میزبان نشستی درباره «امنیت تردد دریایی» خواهد بود. به گفته برایان هوک، نمایندگان ۶۵ کشور در سطح وزارتی در این نشست شرکت خواهند کرد.
به گزارش ایصال نیوز، «برایان هوک»، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور ایران، اعلام کرد روز جمعه بحرین میزبان نشستی درباره «امنیت تردد دریایی» خواهد بود. به گفته برایان هوک، نمایندگان ۶۵ کشور در سطح وزارتی در این نشست شرکت خواهند کرد. او در توضیحات بیشتر مشخص کرده نمایندگان تمام کشورهایی که در نشست ضدایرانی ورشو حضور پیدا کردهاند به این نشست دعوت خواهند شد.
این نشست در شرایطی برگزار میشود که طرح دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف دریایی علیه ایران با هدف ادعایی «حراست از آزادی تردد» در خلیج فارس و تنگه هرمز شکست خورده است.
اوایل ماه جاری خبرگزاری آسوشیتدپرس با گزارش اینکه کشورهای عضو «ناتو» از این طرح دولت آمریکا حمایت نکردهاند نوشت کشورهای اروپایی به ویژه در پرتو تهدیدهای نظامی اخیر دولت آمریکا علیه ایران خواستار تاکید بیشتر بر کاستن از احتمالات جنگ در منطقه هستند.
پیش تر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گزارش داده بود این کشور در تلاش است ائتلافی دریایی متشکل از چند کشور برای «حراست از آزادی تردد» در خلیج فارس و تنگه هرمز تشکیل دهد. مقام آمریکایی مورد استناد رویترز، با بیان اینکه هدف از تشکیل ائتلاف این است که از «کلیه ترددهای دریایی مراقبت شود»، گفت کشتیهای آمریکایی نیز در این ائتلاف «دیدبان» مشارکت خواهند داشت. به گفته وی، کشورهای مختلف، هم به صورت عملی و هم از طریق تأمین هزینه مالی، در این ائتلاف شرکت میکنند. یک دیپلمات اروپایی ناتو علیرغم این ۶ تیرماه به آسوشیتدپرس گفت ناتو میخواهد خودش را از موضوعات مرتبط با ایران دور نگاه دارد. ناتو، در عوض خواستار مشاهده آرامش بیشتر میان آمریکا و ایران است و نمیخواهد که این مسئله به مسئله ناتو تبدیل شود.
در چند هفته اخیر چندین نفتکش در دریای عمان هدف حملات ناشناس قرار گرفتهاند و آمریکا نیز در پاسخ، ایران را به نقشآفرینی در این حوادث متهم کرده است. آمریکا در حالی به این بهانه بر حضور نظامی خود در منطقه افزوده که حتی متحدان واشنگتن درباره صحت ارزیابیهای این کشور تردید ابراز کردهاند.
انتهای پیام/*