جدی گرفتن اطلاعرسانی قرارگاه کرونا از یک سو و پیامهای پیاپی بهداشتی از دیگر سو، راه را بر «هرگونه بازنمایی» واقعیت کرونا و دامن زدن به این بحران، مسدود میکند.
در روزنامه نگاری بحران چند فرآیند را همزمان باید در نظر بگیریم که اطلاعرسانی دقیق؛ درست و قابل اعتماد باشد و باید مردم مطمئن شوند که اطلاعات را دقیق دریافت میکنند.
یک کارشناس رسانه با ارائهی ۱۰ توصیه برای سلامت روانی در استفاده رسانهای و شبکه های اجتماعی، به کاربران پیشنهاد داده است، سطح ارتباطی خود با رسانهها بهخصوص شبکههای خبری را در حد نیاز ضروری خود تقلیل دهند. حجم تخریب روحی و روانی در رسانههای گروهی و بهخصوص در شبکههای اجتماعی به مرز هشدار نزدیک شده است.
در شرایط بحران از مهمترین اهرمهای مؤثر، خبرنگاران هستند. خبرنگار میتواند در شرایط بحرانی به مردم آرامش دهد و یاد بگیرد آستانه تحمل خود را در مواجهه با ناملایمات بالا ببرد. مردم حق دارند از اخبار مطلع شوند و بههمان نسبت هم حق دارند که در آرامش روحی و روانی باشند. در این میان خبرنگار موظف است این دو فاکتور را باهم بالانس کند.
اولین شمارۀ دو فصلنامه تخصصی «حقوق روزنامه نگاری و ارتباطات» به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی دکتر عباس اسدی دانشیار گروه روزنامه نگاری دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی منتشر شد.
باید یک نظم مشترک در خلیج فارس با همکاری و تعاون همه کشورهای منطقه شکل گیرد که طی آن کشورهای بزرگتر از جمله ایران، عراق و عربستان این تعهد را به کشورهای کوچکتر بدهند که مورد تجاوز یا طمع کشورهای بزرگتر قرار نمیگیرند و همکاری دستهجمعی برای حفظ امنیت در منطقه صورت بگیرد.
عمرالبشیر شاید پس از 30 سال تازه فهمید که سرکوب مردم و راضی کردن اجانب هیچ ثمری برای بقای حکومتش ندارد اما دیگر دیر شده بود.اکنون هم مردمش او را قبول نداشتند و هم دیگر برای منافع و مصالح اجانب مفید نبود. دیکتاتورها درست در همین نقطه سرنگون می شوند.
روزنامه نگاری و اطلاع رسانی در بحران، ضرورتی است که مدیران بحران بایستی به آن توجه نمایند، در غیر این صورت ممکن است خسارات و آسیب های ناشی از بحران، به مراتب بیشتر از آن چه شود که به نظر می رسد.
از جمله نعمتهای الهی برای یک ملت وجود افراد امین، شجاع و داناست و به لطف خدا ظریف یکی از این نعمتهاست،کفران نعمت ظریف ناسپاسی بزرگی است که خسارت آن غیرقابل جبران است.