فشارها و مشکلات اقتصادی و همچنین تغییر ذائقههای نسلی، زمینه ساز باورپذیری شایعات و پایین آمدن اعتماد اجتماعی شده و جامعه به نوعی به سندروم منفی خوانی دچار شده است. امریکا برای از پای در آوردن دولت ایران و تسلط قدرت خود با تاکتیک فشار اقتصادی و بازی با افکار عمومی بازیگری میکند.
موضوع مهمی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، حقالعمل سران فاسدی است که در چارچوب معامله قرن دریافت میکنند تا به اجرای این طرح خائنانه کمک نمایند. بیشترین رقم در این زمینه قرار است به رژیم کودتائی قاهره پرداخت شود.
مشکل اصلی جامعه آمریکا اینست که میخواهد فقدان اخلاق و روابط مبتنی بر فرهنگ و رعایت حقوق دیگران را با توزیع و نگهداری اسلحه و دفاع شخصی از حقوق و حدود خود جبران کند.
بايد بدانيم ايجاد ائتلاف بر ضد ايران براي آمريکاييها مشکل است. آمريکاييها از بهانه لازم براي ائتلاف سازي برخوردار نيستند. همچنين آلمان نيز اعلام کرده که به چنين ائتلافي نميپيوندد دليل آن نيز روشن است چون آنها نميخواهند خود را آلوده و وارد جبههگيريهاي نظامي کنند.
جریان دلواپس ضمن محکوم کردن آمریکا و ریختن اشک تمساح برای ظریف همچنان میداند که اگر خیلی قرص و محکم به حمایت از ظریف برخیزد؛ آن وقت علی القاعده باید به مردم پاسخ دهد که اگر ظریف آن است که امروز میگوییم و از وی حمایت میکنیم پس تکلیف آن حرفها و نسبتهای ناروایی که در 6 سال گذشته به ظریف نسبت دادیم چه میشود؟
ایران هنوز و هرگاه تحریمکنندگان بخواهند خود را از انزوای اخلاقی در جهان و سیر قهقرایی سیاستهای شکستخورده نجات دهند، آماده گفتوگو بر اساس روشهای متمدنانه و مطابق با قوانین و هنجارهای جامعه بینالمللی است.
سخنان تاکیدی «دومنیک راب» در روز نخست تصدیاش در مسند وزارت امورخارجه دولت «بوریس جانسون» حائز تامل است. او گفته است:«نباید میان اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر ماموریتهای دریایی در خلیج فارس کشمکش وجود داشته باشد.» راب به نکته دیگری هم در روابط تنشآلود دولتش با ایران بر سر نفتکشها اشاره کرده است؛ اینکه «قصد اتخاذ تصمیم عجولانه ندارد، اما بهطور کامل ...
ایران مایل است در چارچوب این تعاملات، مسائل مهمی نظیر مواد مخدر، مسائل آب و محیطزیست، خشونت و تروریسم و در نهایت وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران را ساماندهی کند.
بدون افزایش «تولید رضایت» در سطح ریز بدنههای جامعه مدنی و بدون توسیع مفهوم ایران به نحوی که منحصر در افرادی که شبیه ما نیستند و مثل ما نمیاندیشند، نمیتوان در آن نبرد تاریخ پیروز شد.
باید از رهبر کاتولیکهای جهان پرسید که چرا چنین واکنش دیرهنگامی نسبت به بحران سوریه از خود نشان داده و چرا تا این مرحله نسبت به جنایات تروریستها و حامیان آنها سکوت کرده بود؟
تردید دولت ترامپ در اقدامی بیش از آنچه تاکنون انجام داده به تردید متحدان او در هزینهکردهایشان انجامیده است. آنان نیز مانند دیگران خود را به زمان سپردهاند تا در آینده چه پیش آید.
گفتوگوی اجتماعی اگر درست فهمیده شود و سازو کارهای مناسب پیدا کند میتواند قدرت و مهارت شنیدن، گفتن، تحمل و تأمل را در میان طرفهایی که نیاز به گفتوگو، اشتراک نظر و همکاری دارند بالا ببرد و مطالبات فوری، تاریخی و درازمدت را در جای خود مطرح کند و توسط نمایندگان واقعی پیش ببرد.
سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تمام چهل سال گذشته در منطقه بر همکاری بین کشورهای اسلامی و وجود اتحاد و همگرایی درون منطقهای علیه حضور نیروهای فرامنطقهای متکی بوده. این سیاستی است که همچنان ایران آن را در منطقه دنبال میکند و خواستار برقراری بالاترین و دوستانهترین سطح روابط با کشورهای عربی است.
راهحل توسعه منطقهای از درون جوامع محلی و توانمند شدن و ایجاد باورهای ذهنی توسعهگرا رخ خواهد داد. برنامه گفتوگو با نهادهای محلی مسیری است که دولت در 24 ماه آینده در همه استانها و با همه تشکلها و نهادهای محلی در همه سطوح ادامه خواهد داد.
بحرانهای تجاری و امنیتی موجود به ویژه بحرانهای ریشهدار غرب آسیا همچون ناامنی و تروریسم در افغانستان، منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی و نیز بحران نوظهور نقض برجام و پرونده هستهای ایران در سطحی از پیچیدگی و تداوم قرار دارند که آمال و آرزوهای انتخاباتی یک رئیسجمهور نمیتواند به حل و فصل چند ماهه آنها کمک کند.
متاسفانه شرایطی بهوجود آمده که جامعه از نظر اقتصادی در سختترین حالت قرار گرفته و در این وضعیت امیدوار کردن مردم به آینده و حل مشکلات آسان نیست. بعد انتظار داریم که مفاسد اقتصادی کم، جوانان جامعه بشاش باشند و خشونتی هم در جامعه وجود نداشته باشد.
ما شاهد قلمفرسائی در رسانههایی هستیم که به برکت ریختوپاش همین غارتگران بیتالمال، به عوامفریبی سرگرماند و تلاش میکنند از عناصر خاص و ازجمله بابک زنجانی چهره یک قهرمان بسازند که گویا در اوج دوران تحریمهای نفتی، در خدمت نظام بودهاند و گویا لازم است از آنها تقدیر هم بشود
دولت میتواند در زمینه بنزین هم سازوکار جدیدی تعریف کند. بر این اساس پیشنهاد میکنیم به کسانی که وضعیت مالی خوبی دارند، بنزین یارانه دار داده نشود. اگر دولت نسبت به شناسایی سه دهک بالای جامعه موفق عمل کند میتواند از آن لیست برای ساماندهی توزیع بنزین یارانه دار کمک بگیرد.