در بنزین عملاً دولت در حال پرداخت یارانه به ازای مصرف بیشتر است بهطوری که مطابق بررسیهای جهانی بیشترین میزان سرانه بنزین در جهان با توجه به سطح توسعهیافتگی در ایران اتفاق میافتد. یعنی دولت مجبور شده قیمت بنزین را سرکوب کند تا بتواند این یارانه را به همه بهصورت یکسان بدهد.
مذهبها استنباط مجتهدین و فقها است. اختلاف امتی رحمه؛ مذاهب خیر هستند، نه شر، به شرط آنکه استنباط فقها را وسیلهای برای جنگ قرار ندهیم و مذهب خود را بر دیگران تحمیل نکنیم.
اینکه در شرایطی که چنین امکانی به صورت کامل برای همه مردم وجود ندارد و حتی در بیان برخی انتقادات ساده هم مشکل داریم، عدهای برای طرح توهین و افترا و بیان هر نوع هتک حرمتی دارای امنیت و آزادی باشند نه تنها سنخیتی با عدالت ندارد که میتواند جای سؤال جدی قرار بگیرد.
اینبار از کیف مشکوک این بازرس آژانس نمونهبرداری شده و ضمن نگهداری یک نمونه در ایران، نمونه دیگر در اختیار آژانس قرار گرفته است. نباید این مورد مشمول مرور زمان شود یا با تعلل و بیتفاوتی آژانس به فراموشی سپرده شود.
در سال های اخیر اما قضیه بر عکس شده است و به نظر می رسد که لازم است کسانی به مردم برای پرهیز از افراط تذکر دهند و یادآوری کنند که اساس تعالیم دین بر آغاز اصلاح از خویش است، نه پرداختن به دیگران!
به نظر میرسد هر چه جلوتر میرویم با برداشتن گامهای بیشتر از سوی ایران، نیاز اروپا به همراه کردن امریکا با خودش بیشتر میشود؛ یعنی دوباره به فضایی نزدیک میشویم که گره مسأله هستهای بایستی در روابط بین ایران وامریکا گشوده شود.
انگیزه اقدام تهران، واداشتن جامعه جهانی، بهویژه اتحادیه اروپا به انجام فوری تعهدات خود در قبال برجام است. نقض این توافق ششجانبه که از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد هم رسمیت یافت، اوضاع را به نوامبر 2016 یعنی پیش از امضای توافقنامه برجام میتواند بازگرداند.
شهدای دانشآموز روز 13 آبان، آیینههای مجسم آزادیخواهی هستند. روح آرمانخواهی و وطن دوستی این عزیزان در آن برهه همچون مشعل فروزان مسیر حرکت بعدی مردم ایران اسلامی را نور و گرما بخشید.
رخدادهای اخیر عراق را بنگریم و ببینیم که نا امیدی از صندوق انتخابات چگونه میتواند مطالبات برحق مردمی را مستعد سمتگیری به فراسوی سامانه انتخاباتی نماید.
اگر میخواهیم مبارزه با فساد عمق بیشتری به خود بگیرد و به اقدامات مقطعی ونمادین محدود نشود باید زیرساختهای آن را آماده کنیم و لایحه شفافیت و لایحه تعارض منافع را در حیات هر روزه جامعه جاری کنیم. به نام هیچ مبارزهای نمیتوان اقتصاد و دیپلماسی را به تعطیلی کشاند.
نميتوان روابط بينالمللي را صرفا بر پايه تقابل بنا نهاد و از تعامل چشم پوشي کرد. چه بسا اتخاذ يکي از هر کدام از اين دوحالت به منافع ملي آسيب وارد ميکند.
مانع بزرگ در برابر آرام سازی خشم مردم که اصلیترین شمار آنان را جوانان تشکیل میدهند، وعده اصلاحات از سوی کسانی است که متهمان اصلی نابسامانیهای امروز هستند.
در اغلب جوامع توسعهيافته عدالت قضايي ايجاب ميكند كه اتفاقا كارگزاران يك نظام و اطرافيان آنها بيشتر زير ذرهبين بوده و عملكرد آنها دقيقتر مورد بررسي قرار بگيرد كه البته دريك نظام قضايي برابر و با قوه قضاييهاي مستقل و با نگاهي فراجناحي اتفاق مثبتي است.
این طرح نه ظرفیت آموزش زبان در مدارس را بهبود میبخشد، نه بر عدالت آموزشی میافزاید و اگر به مشکلات امنیتی بیشتر نینجامد، چیزی از دغدغههای امنیتی طراحانش نخواهد کاست.
در فضاي كنوني كشور عدالت و حقيقت قرباني رقابتهاي سياسي و فرقهگرايي سياسي ميشوند و حتي مردم نيز چندان اعتمادي به اين بازيهاي سياسي ندارند. زيرا مبارزه اصيل با فساد و ظلم و بيعدالتي با گرايش فرقهاي به كلي تفاوت دارد.
نظامیان ترکیه که دومین ارتش بزرگ ناتو را به نام خود ثبت کردهاند، حالا نه در قاعده جنگ متعارف، بلکه در جنگ چریکی و نامتقارن درگیر شدهاند. آنان چنین جنگی را در درون مرزهای خود تا پیش از این تجربه کرده و هنوز هم مبتلابه آن هستند.
اکنون با پیشروی پرشتاب ارتش سوریه به طرف مرزها و استقرار در مرزهای بینالمللی، حامیان تروریسم غافلگیر شده و با تمامی وجودشان احساس میکنند که اگر برای فرار از سوریه تعلل کنند، سریعاً در حلقه محاصره ارتش سوریه قرار میگیرند و دچار مخمصههای فراوانی خواهند شد که ممکن است به بازداشت و محاکمه متجاوزین و افشای نقش آنها در حمایت از داعش و سایر تروریستها ...
خروج احتمالي و انفعال آمريکا از خاورميانه البته به نفع جمهوري اسلامي و معادلات منطقه خواهد بود و چه بسا که دوران طولاني از ثبات و آرامش و رونق اقتصادي فراهم شود و سرنوشت ملتها بهدست خودشان افتد.