شاید پیش از این وقتی از «منطقه سبز» یاد میشد، ذهنها به بغداد میرفت اما حوادث انتخاباتی آمریکا و شورش هواداران بازنده، این نام را به منطقهای در واشنگتن دیسی بخشید که روزگاری قلب دموکراسی خوانده میشد.
کشیده شدن فنسهای ۹ فوت، برگزاری گذرگاههای ایست و بازرسی، ایجاد محدودیت تردد، بسته شدن فروشگاهها ایستگاههای مترو در محدوده منتهی به کاخ سفید و ساختمان کنگره آمریکا، سرویسهای امنیتی آمریکا را بر آن داشت که به این محدوده، «منطقه سبز» اطلاق کنند.
ورود بیش از ۲۵ هزار نیروی ارتش، گارد ملی و پلیس در پایتخت آمریکا، چهره این شهر را به یک پادگان نظامی تبدیل کرده است که علاوه بر حضور پررنگ آنها در اماکن، خیابانها و محدودههای مختلف شهری، تردد هرگونه وسیله نقلیه برای ساکنان یا شاغلان این منطقه را هم با محدودیت مواجه کرده است. این محدودیت از ساعت ۶ صبح روز شنبه آغاز شده و تا ساعت ۶ صبح پنجشنبه یعنی یک روز پس از مراسم تحلیف جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ادامه خواهد داشت.
علاوه بر منطقه سبز، «منطقه قرمز» هم مشخص شده است که در یک دوره ۶ روزه تا پس از تحلیف ریاست جمهوری، تنها وسایل نقلیهای میتوانند وارد شوند که مجوز ویژه داشته باشند و این جدای از منطقه سبز است که باید ساکنان یا شاغلان، ارتباطشان با این محدوده را ثابت کنند.
مقامات در تلاشند تا با تشدید فضای امنیتی، برپا داشتن موانع فلزی و بتونی و استقرار هزاران نیروی گارد ملی و سایر نیروهای امنیتی از تکرار آشوب مرگبار ۱۷ دیماه توسط گروهی از طرفداران ترامپ، جلوگیری کنند.
در کلانترهای ایالتی در سراسر کشور هم حضور امنیتی تقویت شده چرا که پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) نسبت به اعتراضات مسلحانه احتمالی در ۵۰ پایتخت ایالتها هشدار داده است.
برای خیلی از آمریکاییها، نام منطقه سبز، یادآور منطقه استقرار استحکامات و نیرو در بغداد است که آمریکا پس از سال ۲۰۰۳ به بهانه واهی، آن کشور به اشغال درآورد.آنها در پشت این دیوارها در امنیت بودند در حالیکه آن سوی دیوار، جنگ خونینی جریان داشت.
در حالیکه ترامپ به تازگی دستور داد تا نیروهای نظامی در افغانستان و عراق به کمتر از دو هزار و ۵۰۰ نفر تقلیل یابند، حضور ۲۵ هزار نظامی در قلب آمریکا، بیش از پیش نشان داد که منطقه سبز واقعی کجا است.
مراسم تحلیف جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا در ظهر یکم بهمن ماه به وقت محلی در واشنگتن دی سی برگزار میشود.