چین ورود کشتیهای جنگی آمریکا به هنگ کنگ را تعلیق کرد
تداوم تظاهرات اعتراضی در هنگ کنگ
پکن اعلام کرد که در واکنش به تصویب قانونی در کنگره آمریکا مبنی بر دفاع از حقوق بشر و دمکراسی در هنگ کنگ که پکن آنرا دخالت در امور داخلی خود می داند اجازه توقف کشتی های جنگی آمریکا در آبهای این منطقه خودگردان را فورا تعلیق می کند.
به گزارش ایصال نیوز، دولت چین با توجه به مصوبه دولت آمریکا در حمایت از معترضان هنگ کنگ، روز دوشنبه اعلام کرد اجازه توقف کشتی های جنگی آمریکا در آبهای این منطقه هنگ کنگ را فورا تعلیق می کند. پکن همچنین اعلام کرده است که مجازات و تحریم هایی را بر ضد سازمانهای غیردولتی آمریکا درنظر گرفته است.
هوا چونینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین صبح روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که این مجازات ها واکنشی به تصویب قانون حمایت از تظاهرات حامیان دمکراسی در هنگ کنگ است که از شش ماه پیش در اعتراض به تصویب لایحه استرداد مظنونان به ارتکاب جرائم به چین آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
دولت چین هفته گذشته و در پی رسانه ای شدن تصویب لایحه جنجالی موسوم به حقوق بشر و دمکراسی در هنگ کنگ تاکید کرد که در واکنش به امضای این لایحه از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اقداماتی تلافی جویانه را در پیش خواهد گرفت. چین تصویب چنین لایحه ای را در مجلس نمایندگان آمریکا دخالت در امور داخلی خود تلقی کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین تعلیق فوری مجوزهای پیشین برای اجازه ورود و کمک به کشتی های جنگی آمریکا در هنگ کنگ را که از روز دوشنبه به اجرا گذاشته شده از جمله اقدامات تلافی جویانه در اعتراض به تصویب لایحه حمایت از تظاهرات ساکنان هنگ کنگ در آمریکا توصیف کرده است.
کشتیهای جنگی آمریکا پیش از این اجازه داشتند در قالب سفرهای کوتاه مدتی که عموما برای استراحت و تجدید قوای ملوانان سازماندهی می شد در آبهای ساحلی مستعمره سابق بریتانیا پهلو بگیرند.
پکن ماه اوت گذشته نیز در اقدامی تعجب برانگیز ورود دو کشتی آمریکایی به آب های هنگ کنگ را منع کرده بود. آخرین مورد از پهلو گرفتن یک کشتی نیروی دریایی آمریکا در آبهای ساحلی هنگ کنگ به ماه آوریل پیش از آغاز تظاهرات و ناآرامیها در این جزیره باز میگردد.
بر اساس لایحه ای که نمایندگان مجلس آمریکا در حمایت از حقوق بشر و دمکراسی در هنگ کنگ به تصویب رساندند در صورت ادامه سرکوب و نقض حقوق تظاهرکنندگان، ماهیت اقتصادی ویژه این مستعمره سابق بریتاینا که پیش از این از سوی واشنگتن برای این منطقه درنظر گرفته شده با خطر لغو روبرو خواهد بود.
دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا همچنین در همین راستا با وضع مجموعه ای از اقدامات قانونی فروش وسائل ویژه سرکوب و اغتشاش را به نیروهای پلیس هنگ کنگ ممنوع کرده است.
نا آرامیهای هنگ کنگ جدیترین چالش مردمی شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین از زمان رسیدن او به قدرت یعنی سال ۲۰۱۲ میلادی محسوب میشود. پکن اعلام کرده است که همچنان به فرمول «یک کشور- دو سیستم» برای حفظ خودمختاری هنگ کنگ پایبند است.