تماس تلفنی وزیران خارجه روسیه و آمریکا با محوریت موضوع اوکراین
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، سرگئی لاوروف و مارکو روبیو در این گفت و گوی تلفنی که به ابتکار واشنگتن و در پی تماس تلفنی رؤسای جمهور دو کشور انجام شد، بر حفظ کانال ارتباطی برای حل مشکلات انباشته در روابط روسیه و آمریکا به منظور رفع موانع یکجانبه فراروی همکاری های تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری سودمند دوجانبه که از دولت بایدن به ارث رسیده است، تأکید کردند.
بنا بر این گزارش، وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا در این تماس تلفنی آمادگی خود را برای همکاری با یکدیگر جهت از سر گیری گفتگوهای بین دولتی متقابل محترمانه بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده تأیید کردند.
لاوروف و روبیو همچنین برای تماسهای منظم از جمله بررسی روند آمادهسازی دیدار پوتین و ترامپ توافق کردند.
طرفین در این تماس تلفنی، پایبندی خود را برای همکاری جهت حل و فصل مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین و به طور کلی خاورمیانه و سایر مسائل منطقهای تایید کردند.
در این تماس تلفنی همچنین درباره راههای پایان دادن سریع به سیاست آغاز شده توسط دولت اوباما در سال ۲۰۱۶ مبنی بر تشدید حداکثری شرایط برای عملکرد نمایندگی های دیپلماتیک روسیه در ایالات متحده، که مستلزم اقدامات تلافی جویانه بود، گفت و گو شد. همچنین مقرر شد در آینده نزدیک نشستی کارشناسی سازماندهی شود تا در مورد گام های مشخصی برای رفع موانع متقابل درباره روند کار نمایندگی های خارجی روسیه و ایالات متحده توافق شود.
پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
رئیس جمهوری آمریکا پس از گفت وگوهای تلفنی خود با روسای جمهوری روسیه و اوکراین به خبرنگاران در کاخ سفید گفت، احتمالا با پوتین در عربستان سعودی دیدار خواهد کرد و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نیز در این دیدار شرکت خواهد کرد.
پس از آن، وزیر خارجه روسیه در این باره اعلام کرد که گفت وگوی تلفنی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور و دونالد ترامپ همتای آمریکایی وی، گفت وگوی دو فرد خوش اخلاق است که باعث تعجب بسیاری از رهبران غربی شده است.
سرگئی لاورف در کنفرانس مطبوعاتی پس از گفت وگو با سراج الدین مهرالدین همتای تاجیک خود گفت: بسیاری از رهبران اتحادیه اروپا از یک گفت وگوی عادی و ابتدایی بین دو فرد خوش اخلاق و مؤدب تعجب کردند. دو فردی که به خوبی درک می کنند که سیاست یعنی نشستن، گفت گوو و جستجوی زمینه های مشترک است.