وزیر خارجه اردن: به ترامپ گفتیم فلسطین برای فلسطینیها و اردن برای اردنیها است
وزیر خارجه و امور مهاجران اردن گفت: موضع خود را به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ارائه کردیم و گفتیم که فلسطین برای فلسطینیها و اردن برای اردنیها است.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، «ایمن الصفدی» پس از دیدار «عبدالله دوم» شاه اردن با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که در واشنگتن برگزار شد، در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر افزود: موضع خود را به ترامپ ارائه کردیم تا برای صلح عادلانه و همه جانبه تلاش کنیم و فلسطینیها را آواره نکنیم.
وی اظهار داشت: ما دیدگاه خود را داریم و ترامپ نیز دیدگاه خود را دارد و به امکان بازسازی غزه بدون جابجایی مردم آن معتقدیم.
وزیر امور خارجه اردن با بیان اینکه «در حال تدوین یک طرح عربی مبتنی بر بازسازی غزه بدون آواره کردن مردم آن هستیم»، افزود: صلح همه جانبه بدون اجرای راه حل دو دولتی محقق نمیشود.
الصفدی ادامه داد: اولویت ما حفاظت از اردن و اردنیها است و این اصولی است که گفت وگوی خود را با ترامپ از آن آغاز کردیم.
وی گفت: ما برای توانمندسازی مردم غزه با ارائه کمکها و ارائه فرصتهای درمانی در اردن تلاش میکنیم.
وزیر خارجه اردن افزود: هماهنگی کشورهای عربی با یکدیگر میتواند طرحی جایگزینِ طرح ترامپ ارائه کند و به فاجعه انسانی غزه پایان دهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، روز سه شنبه (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) به وقت محلی برابر با ۱۱ فوریه ۲۰۲۵ از عبدالله دوم، شاه و «حسین بن عبدالله» ولی عهد اردن در کاخ سفید استقبال کرد.
رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمانهای منطقهای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.
رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینیها از غزه خارج شده و مصر و اردن آنها را بپذیرند.
اظهارات بیسابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن «مالکیت طولانی مدت» داشته باشد، واکنشهای جهانی را به همراه داشته است. ایر نا