plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۳
کد مطلب : ۴۲۹۲۴

سازمان ملل در قطعنامه‌ای خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد چهارشنبه شب به وقت محلی (نیویورک) با اکثریت قاطع آرا، قطعنامه ای غیرالزام آور را تصویب کرد که خواستار آتش بس فوری در غزه شد.
سازمان ملل در قطعنامه‌ای خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه A/ES-۱۰/L.۳۳ را با اکثریت آرا ( ۱۵۸ رای) رای داد که خواستار آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی در غزه و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط همه « گروگان ها» شد.

این قعطنامه ۱۵۸ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع کسب کرد. آمریکا و اسرائیل از جمله مخالفان تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل بودند.





مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب  پیش‌نویس این قطعنامه که خواستار آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط در غزه شد، اقدامی نمادین را پس از وتوی اقدام مشابه در شورای امنیت سازمان ملل انجام داد.

در اواخر ماه گذشته، واشنگتن از حق وتوی خود در شورا ی امنیت سازمان ملل استفاده کرد. این اقدام برای محافظت از متحدش یعنی اسرائیل، انجام شد.

 این اقدام، درخواست شورای امنیت سازمان ملل را  برای آتش‌بس مسدود و اعلام کرد که ارتباط بین آتش‌بس و آزادی همه «گروگان‌ها» باید حفظ شود.

 رابرت وود معاون سفیر آمریکا روز چهارشنبه این موضع را تکرار کرد و گفت که تصویب این پیش نویس  این قطعنامه "شرم آور و اشتباه" خواهد بود.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل پیش از رای گیری درباره این قطعنامه در سخنانی گفت: مایلم اعلام کنم که جمهوری اسلامی ایران با توجه به فوریت وضعیت انسانی و اهمیت آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائمی در غزه، به قطعنامه‌های مطرح‌شده رأی مثبت خواهد داد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: با این حال، حمایت ما از این قطعنامه‌ها هیچ تأثیری بر موضع ملی دیرینه و ثابت ما در مورد مسئله فلسطین، که شامل عدم به‌رسمیت شناختن رژیم اسرائیل است، نخواهد داشت.

در پی تصویب این قطعنامه، نمایندگان بسیاری از کشورها به جایگاه هیات فلسطین در سازمان ملل و ریاض منصور سفیر و نماینده خودگردان فلسطین رفتند و با ابراز خشنودی از تصویب این قطعنامه، به هیات فلسطینی تبریک گفتند.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه ای را با اکثریت آرا در حمایت کامل از فعالیت آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تصویب کرد.

این مجمع، قطعنامه A/ES-۱۰/L.۳۲ را با ۱۵۹ رای  تصویب و بر حمایت کامل خود از مأموریت آژانس امداد و کار یابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA« تاکید و  از قانون تصویب شده توسط کنست (پارلمان) اسرائیل در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ ابراز تاسف کرد.

این قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل ۱۵۹ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع کسب کرد.

۱۵۷ عضو مجمع عمومی سازمان ملل در 14 آذر ماه امسال ( 1403) نیز  قطعنامه‌ای را برغم مخالفت آمریکا و رژیم اسرائیل تصویب کردند که بر اساس آن یک کنفرانس صلح در مورد حل و فصل مسالمت آمیز مساله فلسطین در ژوئن سال آینده میلادی در نیویورک برگزار شود. این قطعنامه با حمایت ۱۵۷ کشور تصویب شد. هفت کشور به آن رای ممتنع دادند و هشت کشور از جمله آمریکا، مجارستان و آرژانتین و نیز رژیم اسرائیل با آن مخالفت کردند.

مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب این قطعنامه درباره حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله فلسطین، خواستار دستیابی بدون تاخیر به صلحی جامع، عادلانه و پایدار در خاورمیانه شد.

بر اساس مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل کنفرانس بین المللی صلح در سطح عالی در مورد حل و فصل مسالمت آمیز مساله فلسطین در ژوئن سال ۲۰۲۵ میلادی در نیویورک برگزار می‌شود.

این کنفرانس قرار است با هدف، «ترویج گام‌های غیرقابل‌ بازگشت برای پایان دادن به مناقشه میان اسرائیل و فلسطین و راه حل دو دولتی (ایجاد دولت فلسطینی)» برگزار شود.

مجمع عمومی سازمان ملل در همان روز، همچنین قطعنامه دیگری را  درباره بلندی های جولان سوریه تصویب کرد که در آن از اسرائیل خواسته شد تا با اجرای قطعنامه های شورای امنیت از تمام  مناطق جولان اشغالی سوریه تا مرز مشخص شده در ۴ ژوئن ۱۹۶۷ عقب نشینی کند. این قطعنامه نیز ۹۷ رای موافق،  ۶۴ رای ممتنع و هشت رای مخالف کسب کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۲۶ شهریور ماه امسال (۱۴۰۳) نیز قطعنامه پیشنهادی فلسطین را که از اسرائیل خواسته بود ظرف ۱۲ ماه به اشغال غیرقانونی خود پایان دهد،با اکثریت قاطع آرا تصویب کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب این قطعنامه‌ از اسرائیل خواسته بود ظرف ۱۲ ماه به «حضور غیرقانونی خود در سرزمین‌های اشغالی فلسطین» پایان دهد. این قطعنامه با ۱۲۴ رای موافق، ۴۳ رای ممتنع و ۱۴ رای منفی که اسرائیل و آمریکا در میان آنها بودند، به تصویب رسید.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما