plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
کد مطلب : ۴۲۸۵۰

ابراز امیدواری آیت‌الله قمی به موفقیت دولت وفاق

معاون امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: با وجود مشکلات فراوان، حرکت کشور ما رو به جلو است و دولتی نیز که آمده اسمش را وفاق نام نهاده است. امیدوارم دکتر پزشکیان بتواند این مسیر را طی کند.
ابراز امیدواری آیت‌الله قمی به موفقیت دولت وفاق
به گزارش سرویس سیاسی ایصال نیوز از سفارت ایران در روسیه، آیت الله محسن قمی در نشست گرامیداشت ۱۶ آذرماه روز دانشجو که با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم مسکو برگزار شد، افزود: همه باید دست به دست هم بدهیم تا بر محور ولی فقیه، وفاق و وحدت داشته باشیم،

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری اهتمام زیادی نسبت به دانشجویان دارند و مدام تاکید می‌کنند که همواره از جریان علمی کشور حمایت می‌کنم، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب امروز پرچمدار مبارزه با آپارتاید علمی هستند.

معاون امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری ضمن تبریک روز دانشجو به دانشجویان ایرانی گفت: دانشجو موذن جامعه است و اگر دچار رخوت و خواب شود، جامعه را خواب فرا می‌گیرد.

وی افزود: دانشجو بیشترین تماس فکری را با جهان خارج دارد و شرایط بین‌المللی را بهتر از دیگران می‌تواند رصد کند و بر آن اثرگذار باشد، چه بسا کم نبودند دانشجویانی که نه دست پرورده تاریخ بلکه سازنده آن بودند.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان اینکه روز دانشجو برای ما تداعی‌گر این نقش سازنده دانشجویان در تاریخ کشور است، گفت: در این روز دانشجویان نشان دادند که نه معلول تاریخ که علت آن هستند.

وی شرایط منطقه و ایران، را بسیار حساس عنوان و خاطرنشان کرود: این شرایط هم می‌تواند به رشد فکری ما کمک کند و هم به ترسیم آینده کشورمان مدد رساند.

آیت الله قمی در بخش دیگری از سخنانش یا اشاره به خاطرات ژنرال هایزر، درباره علت کینه دشمنان به انقلاب اسلامی گفت: ژنرال هایزر در خاطراتش می نویسد غرب فقط از حکومت ایران ناراضی نیست بلکه از مردم ایران نیز ناراضی است.

وی با بیان اینکه برخلاف القای نادرست برخی، دشمنی آمریکا فقط بر سر مسئله فلسطین نیست، اظهار داشت: اولین قطعنامه سازمان ملل ۷۷ سال پیش از انقلاب ایران صادر شده است. انتفاضه اول نیز همان زمان شکل گرفت.

معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، افزود: تنها فرق قبل از انقلاب با امروز این است که آن زمان مردم فلسطین با سنگ در مقابل تانک مقاومت می‌کردند اما امروز آنها با کمک ما موشک ساختند. اگر ما هم کمک نمی‌کردیم اصل مسئله باقی می‌ماند و آنها منتظر ما نمی‌ماندند.

آیت الله قمی با اشاره به سه نظریه رایج در کشور درباره نحوه مواجه با آمریکا تصریح کرد: از زمان آغاز دشمنی آمریکا با انقلاب سه نظریه در مواجهه با آمریکا در داخل کشور وجود داشت: یک نظریه این بود که با کدخدا بسازیم و خواسته‌های این کشور را برآورده کنیم.

وی افزود: نظریه دوم این بود که با آمریکا درگیر شویم و تا پای جان با آن بجنگیم. اما هر دو نظر مقبول مردم و نخبگان نبود. نظریه اول باعث شد که آنها در دوران پهلوی از ما حق توحش می‌گرفتند.

معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، با بیان اینکه دعوت به جنگ کلاسیک مستقیم با یک ابرقدرت کار عاقلانه‌ای نبود، یادآور شد: لذا هدف ما از ابتدا کاستن از تحریم‌ها و یا عقب انداختن آن بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است.

آیت الله قمی نظریه سوم در مواجهه با هجمه‌های آمریکا را بازدارندگی فعال خواند و خاطرنشان کرد: دستیابی به قدرت نظامی، قدرت علمی و فناوری، اقتصاد دانش بنیان و وحدت ملی را چهار مولفه مهم بازدارندگی است.

روز ۱۶ آذر نماد مبارزه تمام قد دانشجویان ایرانی با استبداد و استعمار بود

کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه نیز در این ابتدای این مراسم ضمن تبریک روز دانشجو گفت: در طی قرون اخیر استبداد در داخل با استعمار در خارج از کشور گره خورده بود، اساسأ حکومت‌های دیکتاتوری چون متکی بر آرای مردم خود نیستند، نمی‌توانند روی پای خود بایستند.

وی با واکاوی زمینه‌های شهادت سه دانشجوی ایرانی در ۱۶ آذر ۱۳۳۲، اظهار داشت: روز دانشجو در ایران در تعارض با این دو بدبختی کشور است، دانشجویان پیش از آن روز هم با نیکسون و هم با دیکتاتور داخلی مواجه بودند.

سفیر ایران در روسیه برگزاری انتخابات به طور مستمر را از نشانه‌های دور بودن یک حکومت از استبداد عنوان کرد و یادآور شد: از دوران قاجاریه و پس از آن در دوره پهلوی، همه دولت‌ها باید به یک جایی وصل می‌بودند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعارضات و تناقضات سیاست خارجی آمریکا، تصریح کرد: یکی از تعارضات سیاست خارجی آمریکا این است که آمریکا مدعی دموکراسی در داخل کشور خودش است و می‌گوید دنیا باید بر اساس دموکراسی در کشورها اداره شود، اما وقتی نوبت خودش می‌رسد، در بحث اداره بین‌الملل و ساختار بین‌الملل می‌گوید چون قدرت من از همه بیشتر است، من باید جلودار باشم.

وی با بیان اینکه آمریکا مدعی اداره جهان به تنهایی است، خاطرنشان کرد: آمریکا اساسا قائل به دیکتاتوری و حاکمیت ارزش‌های لیبرال دموکراسی بر سراسر دنیاست و اراده سایر کشورها را برای دخیل بودن در عرصه و اداره بین‌الملل برنمی‌تابد. در قضیه فلسطین ما می‌بینیم که به اراده یک ملت برای اداره خودشان نیز ارزش قائل نیست.

جلالی دفاع از بدترین حکومت‌های استبدادی جهان را از دیگر تناقضات سیاست خارجی آمریکا عنوان کرد و گفت: آمریکایی‌ها از بدترین و زشت‌ترین دیکتاتورهای جهان دفاع می‌کنند. به تعبیری از کشورهایی دفاع می‌کند، که هیچ کسی به یاد ندارد، حتی یکبار در آن کشورها انتخاباتی برگزار شده باشد.

وی با اشاره بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ما سمت درست تاریخ ایستاده‌ایم، گفت: ما از سیاست حمایت از مظلومین و مستضعفین خجالت‌زده نمی‌شویم.

جلالی با اشاره به ماندگاری نام امام حسین (ع) و بدنامی یزید در تاریخ اظهار داشت: جبهه حق هرگز با شهادت به پایان نمی‌رسد، همچنان که در غزه شاهد بودیم، هر انسانی که در غزه به خاک می‌افتد، برادران و فرزندانش سلاح به دست می‌گیرند. با این روحیه مقاومت است که رژیم صهیونیستی چند لشگر فرستاد اما نتوانست بر اراده مردم غزه فائق بیاید.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ادامه توضیحاتی را در خصوص پرونده تایید مدارک دانشگاه سیچینوا در وزارت بهداشت ارائه داد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سربازی برای دانشجویان ایرانی مقیم روسیه نیز گفت: در موضوع سربازی طرحی در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.

در ادامه جمعی از دانشجویان از جمله فاطمه اسماعیلی نماینده دانشجویان ایرانی دانشگاه لومونوسوف، امیر رضاخانی نماینده دانشجویان دانشگاه سیچینوا، علی نادری دانشجوی داروسازی، سینا میراسی دانشجوی دانشگاه رودن، پرسش‌ها، انتقادات و پیشنهاداتی را درباره مسائل دانشجویی عنوان کردند که پاسخ‌های لازم از طرف سفیر جمهوری اسلامی ایران و رایزن علمی سفارت کشورمان ارایه شد.

این آیین با حضور حجت الاسلام والمسلمین مهدی بخت آور رئیس مرکز اسلامی مسکو، هادی گودرزی رایزن علمی سفارت کشورمان و جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم این کشور در بیت الزهرا (س) مسکو برگزار شد.

انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی دانشگاه های مسکو برگزار کننده این مراسم بود.

سخن از  رمان "جنگ و صلح" لئوتولستوی در نخستین دیدار رهبری و پوتین
آیت الله قمی همچنین در گردهمایی گروه دانشجویی ملت امام حسین (ع) به مناسبت روز دانشجو به میزبانی مرکز اسلامی مسکو گفت: علم و ایمان باید هر دو با یکدیگر توام باشند، در غیر اینصورت بزرگترین جنایت‌ها به دست صاحبان علم رخ خواهد داد.

وی با اشاره به دستاوردهای علمی و فجایع قرن بیستم، افزود: در این قرن بشریت از لحاظ علم و فناوری پیشرفت‌های شگرفی داشت به نحوی که این پیشرفت بیش از همه ۱۹ قرن قبل از آن بود، اما جنایت ها، قتل و غارت‌های این قرن نیز بر ۱۹ قرن پیش از آن فزونی داشت و در این زمینه نیز یک رکورد از خود به جا گذاشت.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری، قتل عام و کشتارهای صبرا و شتیلا، دو جنگ جهانی، جنگ ویتنام و بمباران هسته ای ناکازاکی و هیروشیما را از مصادیق این جنایت ها برشمرد و تصریح کرد: اینطور نبود که گروهی در جهان علم را کسب کنند و گروهی دست به جنایت بزنند، همه این جنایت ها به دست همان گروهی انجام شد، که پیشرفت‌های علمی داشتند.

آیت الله قمی با اشاره به موج گسترده تظاهرات در کشورهای مختلف در حمایت از مردم غزه، گفت: این تظاهرات نشان می‌دهد آزادگی هنوز زنده است و سرشت پاک جامعه بشری در مقابل یک اقلیت ایستاده است.

وی افزود: سخن وزیر رژیم صهیونیستی درباره دریافت ۱۰ میلیارد دلار تسلیحات از آمریکا بیانگر این است که فناوری و دانش آمریکا، فرانسه و انگلیس در خدمت یک اقلیت است و جامعه بشری برای تفوق در مقابل این گروه باید علم و فناوری را کسب کند.
آیت الله قمی با بیان اینکه فزونی علم و جنایت در قرن بیستم موجب شد که قرن پیش رو را از ابتدا قرن علم و اخلاق نامگذاری کنند، اظهار داشت: حال که شما رنج سفر را بر خود هموار کرده‌اید، به تعبیر شهید مطهری برای پرواز خود را به دو بال علم و اخلاق مجهز کنید.

معاون امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری در این دیدار همچنین با اشاره به خاطره‌ای از نخستین دیدار پوتین با مقام معظم رهبری و سخن از روایت لئوتولستوی درباره مقاومت مردم روسیه تصریح کرد: در این دیدار اشاره شد که لئو تولستوی، در داستان‌هایش مقاومت مردم روسیه پس از محاصره سن پترزبورگ و مسکو توسط ارتش ناپلئون که در نهایت منجر به شکست ارتش فرانسه شد، را به زیبایی در قالب داستان‌هایش روایت کرده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در این آیین گفت: ما به شما دانشجویان برومند و مسئولیت پذیر عضو این تشکل افتخار می‌کنیم و این شعار نیست، چرا که در حساس‌ترین دوران جوانی نه در کشور خود بلکه در سرزمین غربت با گذر از وسوسه‌ها و جاذبه‌ها نام امام حسین (ع) و عبودیت و معارف اسلامی را برای خود برگزیدید.

جلالی با تقدیر از اقدامات گروه دانشجویی ملت امام حسین (ع) و از جمله یاری این گروه برای کمک به درمان بیماری همانژیوم، بر اعلام آمادگی سفارت جمهوری اسلامی ایران برای کمک به برگزاری دوره آموزشی درمان این بیماری خبر داد.

وی تاکید کرد: کمک به درمان بیماران از افتخارات ماست، پیش از این سفارت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده بود، اما اهتمام شما دانشجویان به این امور قابل تقدیر است.

سفیر ایران همچنین با اشاره به پرسشی درباره محدودیت شبکه میر برای نقل و انتقالات بانکی، گفت: این مرحله فاز اول و مرحله آزمایشی از تکمیل نقل و انتقالات پولی است و در مراحل بعدی توسط بانک مرکزی تکمیل خواهد شد.

در پایان این نشست صمیمی جمعی از دانشجویان پیشنهادها و پرسش‌هایی را مطرح کردند که سفیر جمهوری اسلامی ایران به این پرسش‌ها پاسخ داد.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما