plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۰
کد مطلب : ۴۲۳۷۲

کی‌یف: روسیه برای نخستین بار در جنگ اوکراین از موشک قاره‌پیما استفاده کرد

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که مسکو روز پنج‌شنبه ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه ۱۴۰۳) در جریان حمله صبحگاهی خود به اوکراین، یک موشک بالستیک قاره‌پیما را از منطقه آستاراخان در جنوب فدراسیون روسیه پرتاب کرد. این نخستین باری است که روسیه از چنین موشک قدرتمند و دوربردی در طول این جنگ استفاده می‌کند.
کی‌یف: روسیه برای نخستین بار در جنگ اوکراین از موشک قاره‌پیما استفاده کرد
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، این حمله پس از آن انجام شد که اوکراین در هفته جاری از موشک‌های آمریکایی و بریتانیایی برای هدف قرار دادن اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده کرد. مسکو ماه‌ها هشدار داده بود که اگر اوکراین با موشک‌های غربی چنین کاری را علیه خاک روسیه انجام دهد، آن را به عنوان نشانه‌ای از یک تشدید تنش بزرگ تلقی می‌کند.

به گفته نیروی هوایی اوکراین، این موشک در اوج تنش‌های فزاینده این جنگ ۳۳ ماهه، «تشکیلات اقتصادی و زیرساخت‌های کلیدی را در شهر دنیپرو واقع در شرق اوکراین» هدف قرار داد.

موشک‌های بالستیک قاره‌پیما هزاران کیلومتر برد دارند و می‌توانند برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای استفاده شوند، اگرچه که می‌توانند به کلاهک‌های متعارف نیز مجهز شوند.

اوکراین مشخص نکرد که این موشک دارای چه نوع کلاهک یا نوع موشکی است، اما هیچ نشانه‌ای مبنی بر مسلح بودن آن به کلاهک هسته‌ای وجود ندارد.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد روسیه همچنین ۱ موشک مافوق‌صوت کنژال و ۷ موشک کروز مادون‌صوت هواپرتاب از نوع «Kh-101» شلیک کرد که شش فروند از آن‌ها سرنگون شدند.

ابهام در مورد احتمال مطلع بودن واشنگتن

دیفنس اکسپرس، یک شرکت مشاوره دفاعی اوکراین، این سوال را مطرح کرد که آیا ایالات متحده آمریکا به عنوان متحد اصلی بین‌المللی اوکراین، از قبل در مورد پرتاب این موشک قاره‌پیما مطلع شده است یا خیر.

دیفنس اکسپرس اضافه کرد که «همچنین مشخص نیست که آیا به ایالات متحده در مورد پرتاب و مسیر آن هشدار داده شده است یا خیر، زیرا صدور چنین اطلاعیه‌هایی برای جلوگیری از فعال شدن سامانه‌های هشدار موشکی و حمله تلافی‌جویانه ضروری است.»

تهدید مسکو علیه پایگاه تازه‌تاسیس ناتو در لهستان

افزایش تنش‌ها در این هفته با گذشت هزارمین روز از جنگ افزایش یافته است.

وزارت امور خارجه روسیه در ۲۱ نوامبر اعلام کرد که پایگاه جدید دفاع موشکی بالستیک ایالات متحده در شمال لهستان منجر به افزایش سطح کلی خطر هسته‌ای خواهد شد، ‌حال آنکه این پایگاه قبلاً به لیست اهداف بالقوه روسیه برای تخریب در صورت نیاز اضافه شده است.

این پایگاه که در شهر ردزیکووو در نزدیکی دریای بالتیک قرار دارد، بخشی از سپر موشکی ناتو است و به طور رسمی در ۱۳ نوامبر عملیاتی شد.

ماریا زاخارووا، ‌سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: «با توجه به تهدیداتی که این تأسیسات نظامی غربی ایجاد می‌کنند، پایگاه دفاع موشکی در لهستان به عنوان هدف اولویت‌دار برای انهدام تعیین شده است که در صورت نیاز می‌توان با استفاده از انواع سلاح‌های پیشرفته آن را اجرا کرد.»

خبرنگاران جنگی روسیه در تلگرام و یک مقام رسمی روسیه که خواستند نامی از آن‌ها برده نشود به خبرگزاری رویترز گفتند که کی‌یف در روز چهارشنبه ۲۰ نوامبر چندین فروند از موشک‌های کروز بریتانیایی به نام «سایه‌های طوفان» را به منطقه مرزی کورسک روسیه شلیک کرد.

سخنگوی ستاد کل اوکراین اعلام کرد که آنها هیچ جزئیاتی در این مورد برای ارائه ندارند و روسیه نیز هنوز این حملات را تایید نکرده است. میزان خسارات وارده نیز هنوز مشخص نیست.

بایدن بخشی از وام‌های اوکراین را بخشید

اوکراین در روز سه‌شنبه نیز برای نخستین بار از موشک‌های دوربرد اتکمز آمریکا برای هدف قرار دادن منطقه کورسک استفاده کرد.

این اقدام پس از آن انجام شد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا دو ماه مانده تا بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، مجوز استفاده از این موشک‌ها برای هدفگیری عمق خاک روسیه را به کی‌یف داد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۰ نوامبر اعلام کرد که دولت آقای بایدن تصمیم گرفته است حدود ۴.۷ میلیارد دلار از وام ‌های پرداخت شده به اوکراین را مشمول بخشودگی بازپرداخت کند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که دولت دموکرات‌ها قصد دارند حداکثر حمایت را از اوکراین در درگیری‌های جاری این کشور با روسیه قبل از ترک پست و روی کار آمدن ترامپ جمهوریخواه ارائه کنند.

ایالات متحده در ۲۰ نوامبر به عنوان یک اقدام احتیاطی، سفارت خود در کی‌یف را به دلیل تهدید احتمالی یک حمله هوایی بزرگ به طور موقت تعطیل کرد. واشنگتن بعداً اعلام کرد که سفارت در ۲۱ نوامبر بازگشایی خواهد شد. یورو نیوز 

انتهای پیام/*
 
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما