مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی پیشبینی کرد ۲۵۰ هزار تن کلزا در سال زراعی جاری از سطح سبز زیر کشت برداشت شود.
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز، سعداله منصوری با بیان این مطلب افزود: پیشبینی میکنیم کشاورزان حداقل ۶۰ تا ۷۰ هزار تن کلزا در سال زراعی جاری بیش از سال گذشته برداشت کنند.
وی سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش نشان میدهد.
منصوری ادامه داد: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.
وی با بیان این که در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهادهها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.
وی درباره خرید تضمینی دانههای کلزا نیز گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغنکشی ایران انجام میشود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران در حداقل خواهد بود و اگر در منطقهای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.
منصوری ابراز امیدواری کرد؛ ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دستاندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.
وی با اشاره به آغاز برداشت دانههای کلزا از مزارع کشور اذعان داشت: در استانهای کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.
مجری طرح دانههای روغنی افزود: در استانهای ایلام و خوزستان، زارعانی که محصولشان را تحویل دادهاند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: براساس آخرین گزارشها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.
منصوری در مورد توزیع بذر کلزا نیز تصریح کرد: برای سال زراعی جاری نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع اراقام داشتهایم. جهاد کشاورزی