رئیس سازمان شیلات ایران گفت: ۲۸۲ هزار تن ماهی تون در کشور تولید می شود که بیشترین میزان مصرف این ماهی در قالب کنسرو است و قصد داریم در فاز اول اقدامات خود ۱۰ درصد از این محصول را به صورت تازه وارد سفره مردم کنیم.
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز، سید حسین حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در حاشیه همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر ارزش افزوده تون ماهیان، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری در بخش شیلات داشتیم که بخش عمده سرمایه گذاری در کل زنجیره ارزش یعنی پیش تولید، حین تولید و پس از تولید است.
وی با اشاره به صید بیش از ۱۰ درصدی صید کل اقیانوس هند توسط ایرانی ها گفت: قصد داریم در فاز اول اقدامات را برای تازه خوری تون ماهیان افزایش دهیم چراکه مهمترین صید ما از دریا تون ماهیان است که بیش از ۴۵ درصد صید کشور را شامل میشود.
رییس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه صیادان ایرانی در اقیانوس هند با هزار شناور رتبه اول در غرب اقیانوس هند و در کل اقیانوس هند رتبه دوم را دارند، ادامه داد: یکی از بحثهای قدیمی در آبزی مصرفی، موضوع کنسرو است و این زنجیره ارزش باید تکمیل و بهروز شود تا بتوانیم علاوه بر کنسرو، قابلیتهای دیگر فرآوری را در دستور کار داشته باشیم. این اقدام به ارزان سازی، فراوانی محصول و افزایش سهم سفره از آبزیان کمک خواهد کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حوزه ایجاد زنجیره ارزش و بهروزسانی زنجیره ارزش تکلیفی برعهده داریم که در دولت سیزدهم ابلاغ شده است، بیان کرد: باید از صید تا سفره را رصد کنیم و هرجا نیاز به تقویت و پشتیبانی دارد، احصا شود تا علاوه بر بهروزرسانی مصرف کنسرو، تازه خوری و ساشیمی نیز رخ دهد.
وی افزود: در استفاده از فناوری های نوین که برخی از کشورها از جمله ژاپن در آن پیشرو هستند با سازمان یونیدو وارد تعامل شدیم تا تکنولوژی های نوین از صید تا فرآوری را انتقال دهیم؛ کیفی سازی ارائه محصول و تنوع گونه در بازار کمک میکند که با راه اندازی زنجیره، محصول سالم و قیمت مناسب در همه نقاط کشور داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ۲۸۲ هزار تن، میزان تولید ماهی تون در کشور است، گفت: بیشترین میزان مصرف این ماهی در قالب کنسرو است و قصد داریم در فاز اول اقدامات خود ۱۰ درصد از این محصول را به صورت تازه وارد سفره مردم کنیم تا بتوانیم تا این عدد را به ۵۰ درصد برسانم؛ زیرا ۹۶هزار تن از این ماهیان گیدر بوده و ظرفیت تازه خوری را دارد.
حسینی درباره اقدامات سازمان شیلات در متعادل سازی قیمتها اظهار کرد: با همکاری خوبی که بین وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وجود دارد امیدواریم با تنظیم بازار بتوانیم قیمت متعادلی برای محصولات شیلاتی داشته باشیم.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه زنجیره ارزش یک موضوع مغفول ماندهای است، افزود: با دستور رئیس جمهوری به وزارت کشور برای ابلاغ به استانداران و ایجاد زنجیره ارزش در کل صنایع، زنجیره ارزش شیلات به عنوان تیپ الگویی به ۱۱ استان کشور ابلاغ شد که نشان دهنده اهمیت غذایی کشور است.
وی اضافه کرد: در این بخش به غیر از تسهیلات ارزان قیمت و آموزشهای فنی و مجوزها و زمینههای مطالعه شده برای تولید در حوزه زیرساختها از بندر گرفته تا بحث سوخت یارانهای یا تعادلی حمایتهایی صورت گرفته است.
حسینی درباره صید کشورهای دیگر در سواحل ایران، گفت: اکنون هیچ کشور خارجی از دریای ما و از منابع و انفال ما بهره برداری نمیکند و اجازه آن را هم نمیدهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره سواحل مکران بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در این دولت حائز اهمیت بود ایجاد دبیرخانه توسعه سواحل مکران برای برنامه جامع و مدیریت واحد بود که وزارت جهاد کشاورزی ۲۱ پروژه و ۹ طرح در مورد شیلات دارد که در سطح ۱۶۵ هزار هکتار طرح و برنامه ارائه کرده است.
به گفته وی، اکنون بیش از ۱۴ پروژه در حال اجراست که ۷ مورد در سواحل مکران قرار دارد و موضوع مهم برای تغییر ساختار پرورش میگو در سواحل مکران با بخش خصوصی در راستای تغییر از پرورش سنتی به پرورش نیمه متراکم و متراکم صنعتی است.
رییس سازمان شیلات ادامه داد: در حال واگذاری زمین هستیم و زیرساختهای اولیه برای انتقال انجام شده که از اردیبهشت ماه بستر برای برداشت آماده می شود. اکنون تولید به طور متوسط در هر هکتار ۵.۵ تن است که در آنجا به ۲۰ تن خواهیم رسید. جهاد کشاورزی