عمران خان: انتخابات، تنها راه بازگشت ثبات به پاکستان است
«عمران خان» نخست وزیر پیشین پاکستان یک روز پس از صدور حکم آزادی خود، بامداد شنبه در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر برگزاری انتخابات را تنها راه برقراری ثبات در کشورش دانست.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، عمران خان همچنین گفت که دیوان عالی پاکستان مرا در قبال گذاشتن وثیقه در تمام موضوعاتی که در آن متهم شدهام، آزاد کرده است.
قاضی «عمر عطار بندیال» روز جمعه در حکمی اقدام نیروهای امنیتی در بازداشت عمرانخان نخست وزیر سابق این کشور را غیرقانونی اعلام کرد.
وی گفت که روشی که طی آن عمرانخان در داخل دادگاه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد، هرگز قابل دفاع نیست.
رئیس دیوان عالی پاکستان دستور آزادی فوری نخست وزیر سابق این کشور را صادر کرد و متعاقبا از عمرانخان خواست تا در جلسه امروز در دادگاه اسلامآباد حاضر شود.
عمرانخان نخست وزیر پیشین پاکستان روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت در ارتباط با پرونده فساد مالی در اسلامآباد بازداشت و روز پنجشنبه قاضی دادگاه مبارزه با اختلاس بنا بر درخواست ماموران دیوان ملی محاسبات پاکستان جهت بازجویی از عمرانخان و تکمیل مراحل تحقیقات وی را برای ۸ روز روانه زندان کرد، اما دیوان عالی پاکستان روز جمعه دستور داد تا پلیس عمرانخان را در دادگاه حاضر کند.
«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان پنجشنبه شب در یک نطق تلویزیونی هشدار داد که عناصر ضد کشور از اقدامات و دشمنی خود دست بکشند در غیر این صورت قانون و نظام کشور با اغتشاشگران برخورد قوی خواهد داشت.
وی بازداشت عمران خان را مطابق با قانون دانست و افزود که عناصری که مرتکب حمله به اماکن دولتی، عمومی و نظامی شده در واقع اقدام تروریستی کردهاند و دولت لحظهای در شناسایی، بازداشت و مجازات آنان کوتاه نخواهد آمد.
رسانههای پاکستانی در آخرین گزارشهای خود به نقل از مقامات پلیس در ۲ ایالات پنجاب و خیبرپختونخوا اعلام کرد که بیش از یکهزار و ۴۰۰ نفر از معترضان بازداشت شده و طی ۲ روز اخیر دست کم ۱۰ نفر نیز کشته و صدها نفر از حامیان نخست وزیر پیشین پاکستان نیز زخمی شدند.
برخی از رهبران ارشد حزب تحریک انصاف به ویژه وزیر امور خارجه پیشین که نفر دوم حزب عمرانخان است، نیز در روزهای پنجشنبه و جمعه به اتهام تحریک مردم به اعتراضات خشونت آمیز، تلاش برای برهم زدن نظم عمومی و ترغیب معترضان برای یورش به ساختمانهای مهم دولتی و نظامی بازداشت شدهاند.
سازمان ملل، انگلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا به بازداشت نخست وزیر سابق پاکستان و رخدادهای پس از آن واکنش نشان داده و خواستار حل و فصل مسالمت آمیز مسائل و اجتناب از خشونت شدند.