plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۵
کد مطلب : ۳۲۰۴۶

تندروهای آمریکا خواهان توقف دیپلماسی با ایران در سالگرد خروج از برجام شدند

همزمان با پنجمین سالگرد خروج آمریکا از برجام، یک رسانه آمریکایی جمهوریخواه گزارش داد که دهها تن از دیپلمات‌های ارشد سابق این کشور از جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا خواسته‌اند توقف دیپلماسی با ایران را در دستور کار قرار دهد.
تندروهای آمریکا خواهان توقف دیپلماسی با ایران در سالگرد خروج از برجام شدند
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، شبکه خبری فاکس نیوز وابسته به حزب جمهوریخواه آمریکا و از حامیان دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق تندروی آمریکا در سالگرد خروج واشنگتن از برجام در گزارشی اعلام کرد: دهها تن از دیپلمات های ارشد سابق آمریکا روز دوشنبه رسماً از جو بایدن رییس جمهور این کشور خواستند تا تمام دیپلماسی با ایران را متوقف کند.

این درخواست دیپلمات های سابق آمریکایی که فاکس نیوز نام آنها را بیان نکرد، در پنجمین سالگرد تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا برای خروج از برجام مطرح شده است.

فاکس نیوز نوشت که امضا کنندگان این نامه شامل سفرای سابق آمریکا در کشورهای سراسر جهان و سازمان های بین المللی و همچنین چندین عضو سابق کنگره هستند.

فاکس نیوز به نقل از این دیپلمات ها ادعا کرد که روش فعلی بایدن مبنی بر کاهش تحریم‌ها در ازای رفتار خوب خطرناک است، زیرا "به اهرم‌های فشار تکیه نمی کند بلکه بیشتر به ترجیحات جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد.

فاکس نیوز نوشت، در بخشی از این نامه آمده است: "امروز، ما با نوشتن این نامه از شما و تیم شما می خواهیم که تمام تلاش‌های دیپلماتیک در قبال جمهوری اسلامی ایران را متوقف کنید و به جای آن کارزار «فشار حداکثری» - تنها سیاست مؤثر برای محافظت از مردم آمریکا، مردم ایران و دیگران در منطقه و سراسر جهان- از تهدیدات جمهوری اسلامی را دوباره تحمیل کنید."

فاکس نیوز به نقل از این دیپلمات های تندروی آمریکایی نوشت: آمریکا هرگز نباید میز مذاکره را با دادن امتیازات گره بزند، به ویژه با دشمنی با چهار دهه است با اقدامات خود آمریکا و مردم آن را هدف قرار می دهد. با توجه به سوابق حکومت ایران در دروغگویی در مورد برنامه هسته ای خود، رویکرد کاهش ابتدایی تحریم ها و اعتماد به حکومت این کشور کاملاً نابجا و بی پروا است.

این درحالی است که تارنمای محافظه کار واشنگتن فری بیکن هشتم اردیبهشت ماه امسال گزارش داد جمهوریخواهان معرفی شش طرح و لایحه را آغاز خواهند کرد که برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران و محدود کردن توانایی کاخ سفید برای لغو تحریم‌ها در توافقات احتمالی با تهران طراحی شده‌اند. این لوایح که توسط اعضای کمیته محافظه کار مطالعات جمهوریخواه حمایت می شود، ارتش، رهبران دولتی و بخش مالی ایران را هدف قرار می دهد.

به ادعای واشنگتن فری بیکن, اگرچه دولت بایدن بطور علنی ادعا می‌کند که مذاکرات با ایران متوقف شده است، قانونگذاران آشنا با این موضوع معتقدند کاخ سفید در پشت صحنه همچنان برای تضمین یک توافق هسته‌ای جدید تلاش می‌کند.این گفتگوها ممکن است دلیل تهران برای افزایش فعالیت های نظامی و حملات خود به اهداف آمریکا در منطقه باشد.

تارنمای هیل ۱۱ اردیبهشت ماه درباره یکی از این طرح ها نوشت که "طرح تثبیت تحریم ایران" که توسط مایکل مک کال ( جمهوری خواه از تگزاس) رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا معرفی شده است، در نظر دارد قانون تحریم های ایران مصوب سال ۱۹۹۶ (ISA) را که در سال ۲۰۲۶ منقضی خواهد شد، دائمی کند.

این طرح توسط گروه دو حزبی متشکل از ۲۴ قانونگذار از جمله سوزی لی و میشل استیل حمایت می شود.

به گزارش هیل، قانون تحریم‌های ایران، که باید به طور مستمر توسط کنگره تحت یک بند غروب اجباری تمدید شود، به قوه مجریه آمریکا اجازه می‌دهد تا به بهانه تلاش ایران به سلاح هسته ای، بخش انرژی ایران را تحریم کند.

مک کال در بیانیه‌ای گفت: قانون تحریم‌های ایران یکی از مهم‌ترین ابزار در قوانین آمریکا برای وادار کردن ایران به کنار گذاشتن رفتار خطرناک و بی‌ثبات‌کننده‌اش است. این طرح، گام مهم را برای حذف بند غروب (لغو خودکار) از قانون تحریم های ایران انجام می دهد، به طوری که تحریم ها تنها در صورتی برداشته خواهند شد که ایران رفتار تهدیدآمیز خود را متوقف کند. ایران نمی تواند از قوانین آمریکا فرار کند.

این درحالی است که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید ۱۴ اردیبهشت ماه در موسسه " واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گفت: آمریکا همچنان به دنبال راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران است.

مشاور امنیت ملی دولت بایدن با بیان اینکه برنامه هسته‌ای ایران به صورت چشمگیری توسعه یافته است مدعی شد: ما برای ایران روشن کرده‌ایم که این کشور هرگز اجازه تولید بمب هسته‌ای را نخواهد داشت.

وی در عین حال ادعا کرد که آمریکا آزادی عمل رژیم صهیونیستی را برای مقابله با آنچه تهدید ناشی از برنامه هسته‌ای ایران نامید، به‌رسمیت خواهد شناخت.

این درحالیست که مذاکرات رفع تحریم‌ها بعد از ماه‌ها گفت‌ وگوهای فشرده دیپلماتیک به دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل مانده است و کاخ سفید به رغم ادعای دیپلماسی اراده لازم را برای تصمیم‌گیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد.

جمهوری اسلامی ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما همچنان سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی ها در ایران و نیز قدرت پهپادی ایران و ادعای بکارگیری این پهپادها از سوی روسیه در جنگ علیه اوکراین تحریم هایی را وضع کرده است.

دولت بایدن که همواره شعار رویکرد دیپلماسی را سر داده است، همگام با متحدان غربی خود از هیچ اقدامی فروگذار نکرده اما مدعی است در پی تغییر رژیم در ایران نیست. آمریکا این روزها همچنین در پی تعمیق روابط تهران - مسکو، ایران را به ارسال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین متهم می کند که مقامات جمهوری اسلامی ایران بشدت این ادعا را رد کرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران، سندی است که تحریم‌ها به صورت حداکثری رفع و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با شبکه الجزیره قطر از طرحی در مجلس شورای اسلامی برای تعیین سقف مذاکرات هسته‌ای خبر داده و خطاب به اروپایی‌ها گفته است: درهای مذاکره برای همیشه باز نخواهد ماند.ا یر نا 

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما