کشته شدن سربازان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در درگیری مرزی
در جریان تبادل آتش عصر روز سهشنبه در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان، ۶ نفر از نیروهای دو طرف کشته شدند.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، رسانههای جمهوری آذربایجان اعلام کردند که در جریان درگیریهای عصر سه شنیه در مرز ارمنستان سه نظامی این کشور کشته شدند.
وب سایت خبری «ئولکه.آذ» به نقل از رسانه هراپاراک ارمنی گزارش داد که در جریان درگیریهای سه شنبه در مرزهای دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان، سه نظامی ارمنی نیز جان خود را از دست داده و تعدادی نیز مجروح شدند.
بنا به گزارش این رسانه، در جریان این درگیری مرزی که در محدوده شهر لاچین جمهوری آذربایجان و روستای تغ شهر گوریس ارمنستان رخ داد، احتمال افزایش شمار تلفات و کشته شدگان دو طرف وجود دارد.
رسانههای آذری و ارمنی با اشاره به تداوم تنش و تیراندازی در مرزهای دو کشور، طرف مقابل را آغازگر درگیری امروز خواندند.
تارنمای ئولکه.آذ اعلام کرد که وزارت دفاع ارمنستان نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرده و طرف آذری را آغازگر این درگیری عنوان میکند. اما وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان با صدور بیانیهای، طرف ارمنی را به اقدامات تحریک آمیز در پس زمینه درخواست جدی برای مذاکرات توافقنامه آتش بس ۲.۵ سال پیش متهم کرد و گزارش داد: درگیری امروز نشان داد که ارمنستان به روند صلح علاقهای ندارد.
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان همچنین طرف ارمنی را به نقض تمامیت ارضی خود و نیز تهدید صلح و امنیت در منطقه متهم و ارمنستان را مسئول عواقب درگیری امروز عنوان کرد. رسانههای آذری همچنین مدعی شدند که طرف ارمنی علاوه بر توپخانه، از پهپادهای نظامی نیز در درگیری عصر روز سهشنبه استفاده کرده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری آرمن پرس، وزارت دفاع ارمنستان نیز در اطلاعیه جدیدی اعلام کرد که از ساعت ۱۹:۵۵ وضعیت در خط مقدم همچنان نسبتاً پایدار است.
یک مقام مسئول در وزارت دفاع ارمنستان درباره درگیریهای روز سهشنبه گفت: فعلا از ما خواسته شده است تا از انتشار اطلاعات تائید نشده در مورد تلفات طرف ارمنی خودداری کنیم و وزارت دفاع در مورد تلفات طرف ارمنی بیانیه تکمیلی خواهد داد.
چارلز میشل رئیس شورای اروپا پیشتر در تماس تلفنی با رهبران جمهوری آذربایجان و ارمنستان از افزایش تنشها میان این دو کشور ابراز نگرانی کرده بود.
رئیس شورای اروپا در این تماس از رهبران دو کشور خواسته بود تا به دنبال راه حلهای سازش باشند و از هرگونه اقدام تشدید کننده تنش در قفقاز جنوبی خودداری کنند.