plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰
کد مطلب : ۲۶۶۶۳

پیشنهاد حیدرالعبادی؛ انتخابات زودهنگام برای خروج عراق از بن‌بست سیاسی

رئیس ائتلاف «النصر» و نخست‌وزیر اسبق عراق ابتکارعمل جدیدی را بر اساس اصل ۶۴ قانون اساسی، برای حل و فصل بحران سیاسی ۱۰ ماهه این کشور ارائه کرد.
پیشنهاد حیدرالعبادی؛ انتخابات زودهنگام برای خروج عراق از بن‌بست سیاسی
به گزارش ایصال نیوز به نقل از شفق، «حیدر العبادی» رئیس ائتلاف النصر عراق در توییتی در این باره نوشت: خواستار ارائه یک ابتکارعمل بر اساس اصل ۶۴ قانون اساسی و در چارچوب یک توافقنامه سیاسی برنامه ریزی شده هستم که شامل انتخابات زودهنگام تحت نظارت دولتی با اختیارات کامل و انحلال پارلمان می‌شود.

العبادی افزود: نظم، ثبات، صلح و توسعه از اولویت‌های ملی بوده و به نفع همه است.

این ابتکارعمل پس از آن مطرح شد که دادگاه فدرال عراق روز چهارشنبه درباره درخواست ارائه شده از سوی جریان صدر برای انحلال پارلمان این کشور اعلام کرد که رسیدگی به این موضوع در حیطه اختیارات این دادگاه نیست.

دادگاه فدرال عراق بعد از جلسه امروز خود اعلام کرد که اختیارات و حیطه صلاحیت دادگاه فدرال در قانون اساسی مشخص شده و انحلال پارلمان در چارچوب آن نیست. این جلسه تاکنون چهار بار به تعویق افتاده بود. جریان صدر در درخواست خود گفته بود که پارلمان مهلت قانونی خود را نقض کرده است.

پیشتر شورای عالی قضایی عراق نیز این درخواست را به دلیل نداشتن صلاحیت درباره بررسی آن، رد کرده بود.

این درحالی است که جریان صدر همچنین درخصوص قبول استعفای نمایندگان خود از جانب رئیس پارلمان نیز به دادگاه فدرال شکایت برده است. جریان صدر می گوید که صرف موافقت رئیس پارلمان با استعفا نمی تواند باعث قبولی استعفا شود و اعضای پارلمان باید به آن رای دهند.

به گفته برخی تحلیلگران سیاسی، هدف جریان صدر از این شکایت بازگرداندن نمایندگان مستعفی خود به پارلمان است.

درپی پذیرش استعفای نمایندگان صدر از جانب رئیس پارلمان، نمایندگان دیگری براساس نتایج انتخابات پارلمانی جایگزین آنها شدند که اکثر آنها از ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعی بودند. حال، جریان صدر می خواهد از طریق گرفتن حکمی از دادگاه فدرال، آنها را بازگرداند تا با ۷۳ کرسی دست بالا را برای خود در پارلمان داشته باشد.

آخرین انتخابات پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد، اما گروه‌ها و احزاب سیاسی و فراکسیون‌های حاضر در پارلمان با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلاف‌های سیاسی تاکنون نتوانسته‌اند دولت جدید را تشکیل دهند.

انتهای پیام/*
۱
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما