لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در نشست سه روزه منامه بحرین به کشورهای منطقه خاورمیانه و متحدین این کشور اطمینان داد که واشنگتن همچنان بر ادامه حمایت از متحدان منطقهای خود متعهد است.
به گزارش ایصال نیوز، آستین روز شنبه در بخشهایی از این سخنرانی از برنامه هستهای ایران به عنوان چالشی مهم نام برد و افزود: «من میخواهم با صراحت اعلام کنم که ایالات متحده همچنان به صلح و ثبات در این منطقه متعهد است. آمریکا همچنان به یافتن راهحلی دیپلماتیک درباره پرونده هستهای ایران متعهد است و برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ تلاش میکند. با این حال اگر ایران مایل به تعاملی جدی در این زمینه نباشد، آنگاه همه گزینههای لازم برای حفظ امنیت ایالات متحده را در نظر خواهیم گرفت.»
آستین در بخش دیگری از صحبتهای خود به صنعت پهپادی ایران اشاره کرد و استفاده آنرا در منطقه خاورمیانه خطرناک توصیف کرد.
وزیر دفاع آمریکا در ادامه با اتهام زنی به ایران، هشدار داد که نباید این توهم را داشته باشد که میتواند روابط واشنگتن با کشورهای منطقه را مختل کند.
هرچند آستین در این سخنرانی تلاش کرد به کشورهای عربی اطمینان دهد که واشنگتن همچنان بر تعهدات خود در حمایت از این کشورها پایبند است اما مشخص نیست این موضوع تا چه اندازه از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مورد توجه قرار گیرد.
این کشورها پیشتر بارها خواستار حضور در مذاکرات هستهای شدهاند. ضمن اینکه از قدرتهای جهانی خواستهاند تنها بر برنامه هستهای ایران متمرکز نمانند و توافقی جامع که در آن فعالیتهای موشکی و منطقهای ایران را نیز مورد توجه قرار میدهد در دستور کار قرار گیرد.
این در حالیست که تهران همواره اعلام کرده بر سر برنامههای موشکی و دفاعی خود مذاکرهای با کشورهای دیگر نخواهد داشت.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد در دولت جو بایدن گفته است که انتظار نمیرود آستین در این سفر تعهدات جدیدی به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بدهد.
این در حالیست که بعد از خروج ایالات متحده آمریکا از افغانستان و اعلام خروج کامل از عراق تا پایان امسال، نگرانیها در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در خصوص آینده روابط با واشنگتن افزایش یافته است.
آستین در ماه سپتامبر سفری به خاورمیانه داشت و قرار بود در ریاض هم با مقامهای سعودی دیدار کند که این ملاقات به درخواست طرف سعودی لغو شد.
هنوز مشخص نیست حضور آستین در نشست منامه تا چه اندازه میتواند از نگرانیهای کشورهای منطقه خاورمیانه در خصوص آینده روابط با آنها بکاهد.