بورل: تحولات افغانستان بار دیگر ضعف اروپا را نشان داد
امپراطوریهای قدیمی در چین و روسیه از نو در حال ظهور هستند
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه در مصاحبهای گفت که تحولات افغانستان بار دیگر ضعف این اتحادیه را نشان داد. بحران افغانستان تمام نشده است، چارهای جز تعامل و گفتوگو با طالبان نداریم.
به گزارش ایصال نیوز، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه در سخنانی گفت که تحولات اخیر در افغانستان بار دیگر ضعف اروپا را نشان داد.
وی که با نشریه لوموند فرانسه مصاحبه میکرد، گفت که این اتحادیه نیازمند گزارش ارزیابی درباره نقش اتحادیه اروپا در افغانستان است.
بورل تاکید کرد که اروپاییها باید در جهانی که در آن زندگی میکنند هوشیار بوده و پس از تحولات اخیر در افغانستان باید راهبرد سیاسی و فرهنگی جدیدی تعیین کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «ما تفکر جهانی آرام تحت تکامل تجاری و اقتصادی و زیر سایه آمریکا را تایید کردیم تا اینکه تهدیدات جدیدی به خصوص پس از حوادث 11 سپتامبر ظهور کرد».
بورل اضافه کرد که امروز امپراطوریهای قدیمی در چین و روسیه از نو در حال ظهور هستند.
وی همچنین بر ضرورت حل اختلافات میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ایجاد راهبردی مشترک تاکید کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «به نفع پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و آمریکا است که اروپا در زمینه دفاعی قدرتمندتر باشد».
بورل همچنین بر اهمیت روابط اتحادیه اروپا با آمریکا پس از خروج از افغانستان تاکید کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (سهشنبه) نیز گفت که بروکسل به دنبال هماهنگی با دولتهای اتحادیه اروپا برای سازماندهی حضور دیپلماتیک در کابل است.
به گزارش رویترز، این دیپلمات ارشد اروپایی در پارلمان اروپا در «استراسبورگ» فرانسه گفت: بحران افغانستان تمام نشده است. برای داشتن هرگونه شانس تأثیرگذاری بر رویدادها، چارهای جز تعامل و گفتوگو با طالبان نداریم. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا نیز با انتشار یک مطلب در وبلاگ متعلق به دفتر خود درباره مواضع اتحادیه در قبال افغانستان توضیحاتی داد.
جوزف بورل در ابتدای این مطلب نوشت: «بحران افغانستان، تمام نشده است. ما باید نحوه برخورد با طالبان را تعیین کرده و پیامدهای این بحران را برای اقدامات خود در دیگر نقاط جهان و سیاست دفاعی خود ترسیم کنیم». فرار عجولانه نظامیان آمریکا از افغانستان و خالیکردن پشت دولت دستنشانده خود در کابل، اتحادیه اروپا را نگران وابستگی امنیتی به واشنگتن کرد.
بورل چندی پیش نیز گفته بود که تحولات افغانستان، لزوم ایجاد ارتش و نیروی دفاعی مشترک کشورهای اروپایی را بیش از پیش نشان داد. در پی تحولات اخیر افغانستان، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر هم تأکید کرده بود که این اتحادیه مجبور به برقراری ارتباط با گروه طالبان برای خارج کردن اتباع خود، کارمندان افغان و خانوادههایشان از افغانستان است اما این به معنی به رسمیت شناختن سلطه طالبان بر افغانستان نیست.