plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
کد مطلب : ۱۷۷۴۱

ماکرون و ۱۴ عضو دولت فرانسه از اهداف بالقوه بدافزار جاسوسی پگاسوس بودند

مجموعه ای متشکل از ۱۷ رسانه بین المللی چند روز پیش از استفاده از بدافزار اسرائیلی «پگاسوس» برای جاسوسی از خبرنگاران و کنشگران پرده برداشتند.
ماکرون و ۱۴ عضو دولت فرانسه از اهداف بالقوه بدافزار جاسوسی پگاسوس بودند
به گزارش ایصال نیوز، تحقیقات شانزده سازمان رسانه‌ای نشان می‌دهد که بیش از هزار نفر در ۵۰ کشور توسط مشتریان شرکت اسرائیلی «ان.اس.او» برای نظارت بالقوه انتخاب شده‌اند.

این افراد شامل بیش از ۶۰۰ سیاستمدار و مقام حکومتی، ده‌ها مدیر بازرگانی و فعال حقوق بشر و بیش از ۱۸۰ روزنامه‌نگار از جمله یک روزنامه‌نگار مکزیکی به نام سسیلیو پیندا بوده است. این روزنامه‌نگار که به شکل گسترده‌ای به مسائل اجتماعی و فساد می‌پرداخت در مارس ۲۰۱۷ به ضرب گلوله کشته شد.

نام روزنامه‌نگاران شاغل در آسوشیتدپرس، رویترز، سی‌ان‌ان، وال استریت ژورنال، لوموند و فایننشال تایمز نیز در این لیست آمده است.

همچنین گفته می‌شود که دست کم پنج روزنامه نگار مجارستانی توسط مقام‌های امنیتی این کشور هدف بدافزار «پگاسوس» قرار گرفته‌اند. نام افراد نزدیک به جمال خاشقچی، ستون‌نویس واشنگتن پست که در اکتبر ۲۰۱۸ به طرز بی‌رحمانه‌ای در سفارت عربستان سعودی در استانبول کشته شد نیز در این فهرست آمده است.

دو رسانه فرانسوی دیروز سه شنبه گزارش دادند که شماره تلفن های همراه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور و شماری از وزرای دولت در فهرست اهداف بالقوه بدافزار جاسوسی «پگاسوس» دیده می شود. لوران ریشار، مدیر سازمان «مطالب ممنوعه» (Forbidden Stories) که به خبرنگاران در معرض تهدید کمک می کند گزارش رادیو فرانسه و لوموند را تائید کرده است.

بنا به گزارش این دو رسانه تلفن های همراه ادوار فیلیپ، نخست وزیر پیشین و ۱۴ عضو دولت فرانسه در فهرست اهداف بالقوه بدافزار جاسوسی «پگاسوس» قرار دارد.

طبق گزارش های منتشرشده سرویس امنیتی مراکش که از بدافزار «پگاسوس»، ساخت یک شرکت اسرائیلی، استفاده می کرد شماره تلفن های همراه امانوئل ماکرون و اعضای دولتش را برای جاسوسی احتمالی در نظر گرفته بود.

به گفته لوران ریشار تائید جاسوسی از تلفن همراه رئیس جمهوری فرانسه نیازمند بررسی فنی گوشی او است.

مدیر سازمان «مطالب ممنوعه» افزود که بدون بررسی فنی تلفن های همراه اهداف تعیین شده نمی توان با قاطعیت در مورد اینکه آیا واقعا از آنها جاسوسی شده است یا خیر، اظهارنظر کرد.

کاخ الیزه در واکنش به گزارش های منتشرشده اعلام کرد که در مورد همه جوانب این گزارش ها تحقیق خواهد شد.

سازمان های «مطالب ممنوعه» و «عفو بین الملل» به فهرست ۵۰ هزار شماره تلفن که از سوی مشتریان شرکت اسرائیلی «ان اس او»، سازنده بدافزار «پگاسوس» انتخاب شده بودند دسترسی پیدا کرده اند.

مجموعه ای متشکل از ۱۷ رسانه بین المللی روز یکشنبه از استفاده از بدافزار «پگاسوس» برای جاسوسی از خبرنگاران و کنشگران پرده برداشتند.

مراکش روز دوشنبه در واکنش به گزارش های منتشرشده استفاده سرویس های امنیتی خود از بدافزار «پگاسوس» برای جاسوسی را رد کرده بود.

از سوی دیگر دادستانی پاریس دیروز سه شنبه اعلام کرد که پرونده ای را برای تحقیق درباره جاسوسی با استفاده از «پگاسوس» آغاز کرده است.

نام دو خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی «مدیاپار» در میان ۱۸۰ خبرنگاری که در سراسر جهان با استفاده از «پگاسوس» تحت نظر قرار گرفته بودند دیده می شود. این رسانه تحقیقی روز دوشنبه اعلام کرد که به دنبال افشای جاسوسی از دو خبرنگارش شکایتی حقوقی را تسلیم دستگاه قضایی فرانسه کرده است.
 
بدافزار «پگاسوس» پس از نفوذ به گوشی های هوشمند امکان دسترسی به پیامک ها، عکس ها، فهرست شماره های تلفن و حتی شنود تماس های تلفنی را فراهم می کند.  

انتهای پیام/*
۰
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما