plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
کد مطلب : ۱۳۵۳۹

سنای آمریکا با فروش جنگنده «اف-۳۵» به امارات موافقت کرد

تصویب فروش تسلیحات پیشرفته به امارات
با پیوستن دو سناتور دموکرات به صف نمایندگان جمهوری خواه در سنای آمریکا در مخالفت با طرح لغو فروش تسلیحات پیشرفته به امارات، اولین کشور عربی که جنگنده‌های «اف-۳۵» را دریافت می‌کند امارات متحده عربی است.
سنای آمریکا با فروش جنگنده «اف-۳۵» به امارات موافقت کرد
به گزارش ایصال نیوز، مجلس سنای آمریکا بامداد پنجشنبه طرح دموکرات‌ها برای ممانعت از فروش تسلیحات پیشرفته از جمله جنگنده‌های «اف-۳۵» به امارات عربی متحده را تصویب نکرد.

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، ابتدا طرح ممانعت از فروش پهپادهای تهاجمی مرگبار به امارات در سنا به رأی گذاشته شد که با پیوستن دو سناتور دموکرات به صف مخالفان، با ۵۰ رأی منفی و ۴۶ رأی مثبت تصویب نشد.

در ادامه سناتورهای آمریکایی با ۴۹ رأی مخالف و ۴۷رأی موافق، طرح ممانعت از فروش جنگنده‌های «اف-۳۵» به امارات را رد کردند.

بدین ترتیب قراردادهای دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای فروش ۲۳ میلیارد دلار تجهیزات نظامی پیشرفته به ابوظبی تصویب شد و بدین ترتیب امارات اولین کشور عربی خواهد بود که جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵ را دریافت می‌کند.

پیشتر، ترامپ گفته بود اگر سنا هم با فروش تسلیحات پیشرفته به امارات مخالفت کند، او این طرح را وتو خواهد کرد.

قوانین آمریکا صراحت دارند که قراردادهای بزرگ تسلیحاتی باید در کنگره مورد بررسی قرار بگیرند. بر همین اساس، قانونگذاران آمریکایی می‌توانند با تصویب قطعنامه‌هایی جلوی فروش هر تسلیحاتی به کشورهای خارجی را بگیرند. اما برای اینکه این قطعنامه‌ها ضمانت قانونی داشته باشند باید هم در مجلس سنا و هم در مجلس نمایندگان به تصویب برسند. اگر ترامپ مصوبه‌ای که به تأیید این دو مجلس رسیده را وتو کند، نماینده‌های کنگره با رأی موافق دو سوم اعضا می‌توانند این وتو را باطل کنند.

منتقدان دولت ترامپ می‌گویند دولت ترامپ بعد از عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهونیستی برای پیشبرد این توافق تسلیحاتی عجله به خرج داده و از ارائه اطلاعات لازم برای ضمانت اینکه این معاملات تبعات منفی نخواهد داشت خودداری کرده‌ است.

برخی از قانونگذاران آمریکایی هم ابراز نگرانی کرده‌اند که عرضه این سلاح‌ها نقض ضمانت امنیتی واشنگتن به تل‌آویو برای حفظ حاشیه برتری نظامی این رژیم در منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود.

با این حال، نهادها و اشخاص مختلفی از جمله لابی‌های صهیونیستی «آیپک» و «مؤسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا» و همچنین «ران دِرمِر» سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن عدم مخالفت خود با فروش اف-۳۵ به امارات را اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام/*
۲
مرجع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما