ظریف: ایران دستکم 6 بار ساز و کار حل اختلاف در برجام را فعال کرده است
وزیر امور خارجه ایران در پیامی در توئیتر خبر داد که ایران تاکنون دست کم 6 بار ساز و کار حل اختلاف در برنامه جامع اقدم مشترک را فعال کرده است.
به گزارش ایصال نیوز، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در پیامی در توئیتر به اقدام اخیر ایران در فعال سازی ساز و کار حل اختلاف در برجام اشاره کرد.
وی در این پیام توئیتری نوشت که جنجال تبلیغاتی را باور نکنید، ایران تاکنون دست کم 6 بار ساز و کار حل اختلاف تحت برنامه جامع اقدام مشترک را فعال کرده که مربوط به نقض تعهدات برجام توسط آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام بوده است.
ظریف در ادامه به تاریخهای این اقدام ایران اشاره کرد که عبارتند از:
- 16 دسامبر 2016 (26 آبان 1395) مربوط به نقض توسط آمریکا
- 10 می 2018 (20 اردیبهشت 1397)مربوط به نقض توسط آمریکا
- 17 ژوئن 2018 (27 خرداد 1397) مربوط به نقض توسط آمریکا
-6 نوامبر 2018 (15 ابان 1397) مربوط به نقض توسط آمریکا و سه کشور اروپایی
- 8 می 2019 (16 اردیبهشت 1398) مربوط به نقض توسط آمریکا و سه کشور اروپایی
- 2 جولای 2020 (12 تیرماه 1399) مربوط به نقض توسط سه کشور اروپایی.
وزیر امور خارجه ایران در پایان این پیام توئیتری نوشت که به زودی تمامی نامههایش در این زمینه را منتشر خواهد کرد. متعاقب اقدام غیرمسؤولانه و غیرقانونی سه دولت اروپایی ( آلمان، انگلیس و فرانسه ) در ارائه پیش نویس قطعنامه در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین تداوم عدم پایبندی نسبت به تعهدات بین المللی ناشی از برجام و مصوبات کمیسیون مشترک، روز پنجشنبه گذشته، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی نامهای به «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام، یک بار دیگر موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی را طبق بند ۳۶ برجام به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع داد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بامداد شنبه نامه محمد جواد ظریف را پاسخ داد. در نامه بورل آمده است: «من امروز نامهای را از وزیر خارجه ایران دریافت کردم که نگرانیهای ایران در خصوص مسائل مربوط به اجرای "برنامه جامع اقدام مشترک" توسط فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده را طبق بند ۳۶ به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع میداد.»
وی در ادامه خاطرنشان کرده است: «همانطور که قبلاً گفتهام ساز و کار حل و فصل اختلاف نیازمند تلاشهای فشرده و مبتنی بر حسن نیت از سوی همه است. در کسوت هماهنگکننده کمیسیون مشترک از تمامی طرفها برجام انتظار دارم با این روحیه به این روند نگاه کنند.»