كرونا نه فقط هزينههاي دولت را زياد ميكند، بلكه درآمدهاي آن را نيز كاهش ميدهد. آن هم دولتي كه با وجود اين وضع تحت تحريمهاي سفت و سخت نيز باشد. بدتر از همه اينكه سرعت پيشرفت اين اپيدمي چنان است كه نظام مديريتي كشور به گرد پاي آن نميرسد. نظامي كه فاقد راهبرد مشخص است.
ما در همه حوزهها پرتوان جلو میرویم اما متأسفانه یک عده سودجو هستند که از ابتدای انقلاب بهدلیل نفوذ و ارتباطاتی که حفظ کردهاند، وجود دارند.این افراد به نظر من ذی نفعان بازدارنده هستند. بنابراین باید نسبت به رفع آثار کرونا بر اقتصاد بهصورت هماهنگ و عاجل تصمیمگیری کرد.
رئیسجمهور آمریکا اما باید بداند که عزت و شرافت ایرانیان اجازه نمیدهد کمک تروریستها، قاتلان سردار سلیمانی و قماربازها را بپذیرد و با اتحاد و وحدت ملی همانگونه که بهکرات در بزنگاهها به یاری یکدیگر آمدهاند، بر این بحران -مبارزه با کرونا ویروس- نیز بدون دلسوزی گرگها فائق خواهند آمد.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس و دونالد ترامپ، طی یک سال اخیر ضمن حمایتهای آشکار و پشت پرده از حزب نژادپرست و افراطی بهار اتیا جانتا پارتی ( که بانی اصلی تصویب لایحه جنجالی اخیر علیه مسلمانان بوده است)، زمینه را برای مانور حزب حاکم هند علیه مسلمانان فراهم کردند.
هر طور به مساله ويروس کرونا نگاه کنيم اين واقعا درد بزرگي است که مردم نسبت به مسئولان بي اعتماد باشند. مادامي که بيماري نپذيرد که مشکلي دارد در مقام مداوا و بهبود هم بر نميآيد.
در هفته های گذشته بار دیگر تنش ها در ادلب افزایش یافته که ورود نظامیان ترکیه به این منطقه، تحرکات تروریست ها و کشته شدن غیرنظامیان اوضاع را متشنج تر کرده است.
هر جا پای منافع مالی آمریکا در میان باشد، حاضرند که نهفقط حقوق بشر را در سراسر جهان، بلکه در داخل آمریکا هم به مسلخ ببرند و جان هزاران شهروند این کشور را بهپای سعودیها قربانی کنند.
در محل ستاد فرماندهي اصلي كه تحت عنوان ستاد ملي مديريت كرونا فعاليت دارد، دادگاههاي ويژه ازسوي قوه قضاييه تشكيل شود و قضات عاليرتبهاي براي بررسي پروندههاي محتكران بازداشت شده، حضور مستمر داشته باشند تا بساط اين سودجوييها به وقت بحران جمع شود.
بحرانها و حوادث اخیر در کشور نشان داد که تنها راه کاهش آسیبپذیری جامعه و حرکت به سوی افزایش تابآوری اجتماعی و جلوگیری از موج سواری دشمنان، صداقت و شفافیت در تصمیم سازی، اطلاعرسانی و عملکرد مدیران کشور در همه سطوح است.
بخش کشاورزی نتوانسته بهدلیل فقدان زیرساختهای حمایتی، شرکتهای تأمین سرمایه فعال، ضعف در ادبیات مالی، دانش فنی نابسنده و عدم درک مناسب شرایط محیطی، از این اتمسفر مالی برای شکوفایی عملیاتهای زنجیره تأمین و بالندگی سپهر بخش از «دانه تا قفسه» (From the Bean to the Shelf) منظور سلسله صنایع تأمین نهادهها، مزرعه، صنایع تبدیلی، تکمیلی، انبارش، تا سبد خرید ...
حکمرانی مکانیکی در پایان قرن بیستم با ظهور تکنولوژیهای اطلاعاتی جای خود را به حکمرانیهای کوانتومی و شبکهای با خصلت جهانی داد. فردیتها در همه طبقات فارغ از نژاد، جنسیت، طبقه و مذهب به حکم انسان بودن اهمیت پیدا کرد.
تا آنجا كه از شواهد برميآيد، اصولگرايان واقعي با هر دو نگاه سياسي و قشري نسبت به مساله كرونا زاويه دارند ولي معلوم نيست بر چه اساسي تا اين حد در وضعيت انفعال قرار گرفتهاند و سكوت ميكنند؟
شايد زمان آن باشد تا مردم و مسوولان چشمها را بشويند و جور ديگري به جامعه پزشكي و مسائل آن بنگرند و جامعه كمي نگاه قضاوتگرايانه و نامهربانانه به اين قشر را تعديل و تغيير دهند و بپذيرند كه اگر امروز بهداشت و درمان كشور در بهترين شرايط قرار دارد حاصل مهارت و از خودگذشتگي و تلاش اين عزيزان است.
براي رفع تاثير کرونا بر روابط خارجي ايران پس از حل اين بحران، نيازمنديم که اين موضوع را در نظر بگيريم، که روابط اقتصادي روابطي دو طرفه است و قطعا طرف مقابل نيز نيازهايي دارد که از سوي ما تامين ميشود.
در همهگیری کنونی عفونت ویروسی کرونا (COVID-19) فداکاری و قربانی شدن مظلومانه و ابتلای چندین نفر از پزشکان، پرستاران و سایر کادرهای پزشکی به نمادی از قداست طب و درمانگری و اعتبار اجتماعی و معنوی شایسته جامعه پزشکی تبدیل شد.
کشورداری و مدیریت کشور، کار بسیار دشواری است؛ حتی در شرایط باثبات و بدون دشمنیهای داخلی و خارجی هم کار سختی است؛ چه برسد به وضعیت کنونی ایران که در لحظه با چندین دشمنِ تا بن دندان مسلح و با انگیزه میجنگد؛ فلذا کار بسیار دشوار است.
ممكن است برخي اصولگرايان به اشتباه تحليل كنند كه علت عدم شركت مردم، ناكارآمدي دولت روحاني است. اين استدلال غلط است، زيرا از يكسو مردم در رفتار اصلي خود چندان تمايزي ميان اجزاي حكومت قائل نيستند. به علاوه اگر اين استدلال درست بود بايد انتخابات پرشوري ميداشتيم، چون ماشاءالله همه نامزدها درصدد استيضاح او و دولت او هستند!!
بلاتکلیف ماندن لوایح دولت در مجمع و بازگشت ایران به لیست سیاه FATF پایان این موضوع در کشور ما نیست و تازه اول راه تجربه کردن آثار و تبعات آن است. آثاری که میتواند با تجدید نظر در راهی که رفته شد به شکل دیگری در ایران و اقتصاد خسته این روزهای ما نمود پیدا کند.
بنابراین مسئولانی که کار و توصیه همیشگیشان مراقبت و اهمیت پیشگیری است باید بسیار بیشتر از عموم مردم به توصیهها عمل کنند تا کسی بین حرف و عمل آنها فاصله نبیند و توصیههای آنان به دل نشیند.