فراهم نكردن بستري براي يك انتخابات آزاد و قانوني و عدم امكان حضور همه جريانها و سلايق سياسي در صحنه رقابت انتخاباتي در اين برهه زماني پيامدهاي جبرانناپذيري خواهد داشت.
هرچند زیادهخواهی آمریکا در مسائل مختلف و در مقاطع مختلف تاریخی با جمهوری اسلامی وجود داشته اما تقلیل دادن خصومت ایران و آمریکا به موضوعات و کشمکشهای سیاسی درست نیست. ارزیابی صحیح و دقیق بر این اساس، مغایرت مبانی فکری و اعتقادی ایران با نظام سلطه است.
با شهادت سردار سلیمانی، ایران به لحاظ تاکتیکی آسیبی دید که در میانمدت قابل ترمیم است اما طرف دیگر، امریکا بعد از وحدت بیشتر میان مردم ایران، تقویت پیوندهای ایران و عراق و ثبت یک رکورد جدید در حمله به پایگاههای امریکا بدون اینکه قادر به جلوگیری از آن باشد، شاهد یک ضربه استراتژیکی و ماندگار به سیاستهای خاورمیانهای خود است.
مشاورين ترامپ که به گفته صاحبنظران آمريکایی از نوع درجه سه هستند او را در چاهي انداختهاند که نه تنها برای انتخابات آتی برگ برندهای به دست او نمیدهد بلکه آثار و تبعات آن هر چه بيشتر دامن گير ترامپ خواهد شد.
واقعيت اين است اگر هفته گذشته ميپرسيديد که جنگ ميشود يا نه، حتما پاسخ ميدادم که احتمال جنگ خيلي خيلي کم و زير 5 درصد است ولي الان ميتوانم بگويم بالاي 60 درصد ميتوان انتظار جنگ محدودي را داشت.
آيا دولت عراق قادر خواهد بود بدون حضور امريكا به تنهايي مسائل خود را حل كند و امنيت را به طور كامل در مناطق كرد و سنينشين برقرار كند و بايد ديد در اين زمينه نيز ميان نيروهاي شيعه عراق انسجام كافي وجود دارد.
آمریکا علاوه بر اینکه قواعد نبرد را در جنگ نظامی باخته، از هماکنون نیز مغلوب جنگ روانی شده است. محور مقاومت بهتر از هر کسی بازی با روان و اراده آمریکا را بلد است.
ترور سردار سليماني، نتيجهاي به دور از محاسبات آنها خواهد داشت. همبستگي بيش از پيش ايرانيان غيرتمند و احساس برادري و پيوند بيشتر آنها با ملتهاي منطقه، روح ايستادگي و مقاومت جمعي را تا اخراج امريكا و ساير قدرتهاي سلطهگر از منطقه افزايش خواهد داد.
جهان در سال 2019 گرفتار سه وجه ناگزیر و مرتبط شورشهای مقطعی یا ادامه دار قابل درک داخلی، مداخلات نگرانکننده بیگانگان در مسائل داخلی و سوار شدن فرصت طلبانه رهبران و احزاب پوپولیست مردم فریب بر موج نارضایتی و ناآرامیهای داخلی بود و بهنظر نمیرسد که در سال 2020 نیز بهطور کلی، این روند سر توقف یا تغییر جهت داشته باشد.
ما توهم زدهايم خدا اين نظام را با اين دولت ميسنجد ولي نه! الله پاسدار خون شهيدان است! و خدا نهضت و نظام ما را از کانال بچههاي کانال کميل محاسبه ميکند و قصور و تقصير هيچ دولتي را پاي خميني و خامنهاي و اينهمه شهيد نمينويسد!
اينكه يك جريان سياسي فقط و فقط به انتقاد از دولت بپردازد و دستاوردها و اقدامات صورت گرفته از سوي مسوولان قوه مجريه و اصلاحطلبان را زير سوال ببرد، براي آنان راهكار و برنامه نميشود.
منتقدان استدلال میکنند که پذیرش این کنوانسیونها، شیوههای دور زدن تحریمها را برملا خواهد کرد و ممکن است دشواریهای بیشتری را پیش روی ایران قرار دهد. این استدلال به طور کامل نادرست نیست اما درباره آثار آن مبالغههای فراوانی صورت گرفته است.
جمله زيبايي که از مرحوم پرورش در جلسات تحريريه روزنامه به يادم مانده، اين است که ميگفت: «امروز با اطاعت از وليفقيه در هر شرايط بايد تمرين کنيم تا وقتي امام زمان(عج) تشريف آوردند، بيچونوچرا از ايشان تبعيت کنيم.»
انتخابات حزبي کمک بسزايي براي مطالبهگري مردم است. کشور ما نيز داراي احزابي قديمي و ريشهدار است اما متاسفانه هنوز سيستم انتخابما بر پايه احزاب بنا نشده است. شايسته سالاري نيز به نحوي در گرو انتخابات حزبي است و اين نحوه انتخاب است که دسترسي مردم را به نمايندگان بيشتر ميکند.
ندیدن این دستاوردها حداقل خسارتش برای ایران، تشدید کمامیدیها و ممانعت از چشیدن مزه خبرهای خوب است. تصفیهخانههایی با فناوری روز دنیا در مناطق محروم و مرزی افتتاح میشدند، در بیجار و حسنآباد یاسوکند.
قرینه بودن مواضع داعش و آمریکا علیه حشد الشعبی و همراستا بودن آنها در امتداد یکدیگر، قطعاً تصادفی نیست. هدف آمریکا از اتخاذ این سیاست این است که یک جبهه عریض و طویل سلفی گری و مطابق با منافع عربستان را از شرق فرات تا نزدیکیهای مرزهای ایران ایجاد کند.
در حالی که محاسبات عقلانی حکم میکند چماق خروج از برجام را بالا نگه داشته و راه را برای چانهزنی بیشتر در میدان مذاکرات باز کنیم متأسفانه رئیسجمهور بار دیگر با اظهار نظراتی نسنجیده دیپلماسیاش را بیاعتبار و دیپلماتهایش را خلع سلاح کرد.
واشنگتن حتی برای نزديکترين متحد خود در ناتو و حوزه روابط بينالملل نيز اصالتی قائل نيست.در چنين شرايطی واشنگتن مداخله مستقيم و غيرمستقيم خود در امور داخلی انگليس را کاملا جايز ميداند!