نقش نهاد اطلاعاتی در حکمرانی خوب نقشی زیربنایی، ایجابی، مردم پایه و در عین حال راهبردی است. خط قرمز دستگاه اطلاعاتی و امنیتی در حکمرانی خوب، جایی است که اعتبار بین المللی و اعتبار یک کشور تحت تأثیر یک یا چند مساله خاص خدشه دار می شود.
حتما داستان ملانصرالدين و صف شلوغ نانوايي را شنيدهايد كه براي خلوت شدن صف به دروغ گفت؛ خيابان بالايياش نذري ميدهند، مردم صف را ترك كردند تا به آش نذري برسند كه خود ملا هم باور كرد و دنبال مردم رفت.
مساله کشور این نیست که یک یا چند نفر نامزد نهایی اجماع اصلاحطلبان باشند؛ بلکه مساله اصلی اینجاست که در صورتی که سیاستها تغییر نکند، هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
چه بگوييم بمب نمیسازيم و چه بگوييم اگر چنين و چنان شود میسازيم، برای غربی ها موضوعا مهم نيست، چون مواضع كشورها نسبت به يكديگر در اصل متاثر از واقعيتها است و نه اظهارات.
اگر فرض کنیم رفتار موتورسوارانی که شعار مرگ علیه رئیس جمهوری را میدادند، خودسرانه بوده قطعاً زمینهسازی برای تهییج و تشویق آنها و عادی جلوه دادن توهین به دولت توسط برخی تریبونها و مقامات رسمی نه تنها اتفاقی نیست که قطعاً بهصورت سازماندهی شده دنبال میشود.
اگرچه در میان جناحهای سیاسی بیشترین انتقاد را اصولگرایان به دولت روحانی دارند و گاه از خط قرمزهای اخلاقی نیز عبور میکنند، اما با دولت روحانی مشکل بنیانی ندارند. دست بر قضا در جناحهای سیاسی اصلاحطلب، طیف کارگزاران سازندگی و مشارکت، بیشترین تعارض منافع را با دولت روحانی دارند.
بررسیهای جهانی بخوبی نشان میدهد پهنباند زیربنای رشد اقتصادی است؛ به همین دلیل اگر کسی در مورد معیشت و اقتصاد صحبت میکند، اما با رشد دسترسی پهنباند مخالف است، نماد تناقضگویی است.
حتی اگر تهدیدی هم نباشد، ممکن است در هر لحظه امریکا تصمیم به تحریم بگیرد. پس باید همیشه مواظب و آماده و محتاط بود علی رغم اینکه تجارت آزاد در برنامه هم باشد.
یکپارچگی، وحدت، پرهیز از تشتت و نزاع بهعنوان عوامل ضعف در کنار همافزایی نیروهای داخلی، میتواند ایران را بهمراتب قویتر از موقعیت فعلی کند و در برابر تهدیدات، تحریمها و تکانههای خارجی مصون نگه دارد.
جو بایدن مانند سایر زمامداران آمریکایی بر ضرورت دیپلماسی اجبار در رابطه با ایران تاکید دارد. الگوی دیپلماسی اجبار جو بایدن با سازوکارهای کنش دونالد ترامپ متفاوت به نظر میرسد.
با سياستهای اقتصادی كنونی و نيز سياست خارجی غير مفيد و نيز دستورات اداری كسی بچهدار نخواهد شد. با اين كارها جز وقت تلف كردن و عرض خود بردن و برای مردم زحمت درست كردن كار ديگری نمیتوانيد انجام دهيد.
بدون کارآمد کردن دستگاه های مسئول در نقش اصلی خودشان و تا زمانی که نتوان کشور را از انحصار داخلی و انزوای بین المللی بیرون آورد، هرگز مشکلات ریز و درشت از جمله آلودگی هوا حل نخواهد شد.
تفكر حاج قاسم كه خود تجلی آرمانهای انقلاب اسلامی و اصول حاكم بر قانون اساسی جمهوری اسلامی است، منبعث از بنيان نظری و مبنای سياست خارجی جمهوری اسلامی ايران است كه نام آن را بايد «ديپلماسی مقاومت محور» گذاشت.
شهید حاج قاسم سلیمانی در 10 سال آخر عمر خود تبدیل به یکی از افراد برجسته قدرتساز ایران شده بود و این همان چیزی بود که آمریکا و اسرائیل از آن بهشدت نگران بودند.
اعتماد كردن به امريكا يا هر كشور ديگری به كلی بیمعنا است. ما در هر توافقی بايد به حقوق بينالملل و بيش از آن به قدرت خودمان تكيه كنيم و آنها را ضامن روابط و توافقات كنيم.