دامنه یارانهها در کشور ما چنان گسترده و فراگیر است که حساب آن از دست همه، از جمله دولتهای ما، بیرون رفته است. صرفنظر از فشار نفسگیر بر بودجه دولتها، یارانههای بیحساب و کتاب، سازوکار تخصیص منابع را مختل ساخته و کارآیی اقتصاد را به شدت کاهش داده است.
اگر ادعای کریمی قدوسی درست است که باید به آن رسیدگی شود و با کسانی که تابعیت مضاعف دارند و به پرچم کشور دیگری قسم خوردهاند و تاکنون آن را کتمان کردهاند و پشت دروغشان به مدارج بالای سیاسی رسیدهاند، برخورد شود. اما اگر ایشان خلاف واقع گفته و باعث تشویش اذهان عمومی شده است، به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی باید مورد تعقیب قرار بگیرد.
نیاز به فهم دوباره واقعیت، مفاهیم، روشها، مکانیسمهای طراحی و اجرایی و الگوهای ارزیابی داریم؛ اما با عجله، لجبازی، مکر عقل و بههم ریختن بازی تنها آبادانی کشور را به تاخیر میاندازیم. عینکی که بر چشمان نافذ سنت قدرتمند و ملی ایران زده شده است ریشههای پدیدارشناسانه، اگزیستانسیالیستی، مارکسیستی و پستمدرنیستی دارد که همه این عینکها در ضدیت با عقلانیت ...
در همان سال 96 که اولين آثار نارضايتيها از عملکرد دولت بهوجود آمد، هيچ کدام از چهرههاي مطرح اصلاحطلبان با مردم صحبت نکردند. گويي اين اصلاحطلبان نبودند که مردم را ترغيب و تشويق به حضور در انتخابات و راي دادن به دولت کردند.
سخنان دونالد ترامپ بازتاب سخنان جورج بوش است. به اذعان اوباما رئیسجمهوری سابق آمریکا: «ما در دوران بوش سیاست خارجی-شمشیر کشیدن- را دنبال میکردیم و سخنان نژادپرستانه ترامپ تنها ادامه و مکمل آن سیاست است.»
ترامپ و ادارهکنندگان کاخ سفید چارهای نداشتند؛ جز اینکه در نهایت در برابر ایران بایستند. البته در مقابل روایتی که آمریکاییان سعی میکنند القا کنند، این واقعیت را هم نمیتوان نادیده انگاشت که ایران چاره دیگری نداشته؛ چراکه این آمریکاییها بودند که نهتنها از برجام خارج شدند؛ بلکه با اعمال فشار بر اروپاییها و دیگر اعضای برجام، عملا تحریم همهجانبهای ...
جهان در مسیر نامطلوبی گام نهاده است. ملت ها و دول با تنظیم روابط مبتنی به زور قانع نمی شوند، خسته شده اند و هر کس راه خود را در پیش گرفته است و هدررفت منابع و هزینه های ناشی از فرصت سوزی ها شرایط را بر فقر، گسترش بیماری ها، نسل کشی و قفل توسعه فراهم کرده است.
جنگ نفتکشها و پهپادها هنگامی مغلوبه میشود که پای مردم در میان نباشد. همه امید آمریکا به غیبت مردم ما از صحنه معادلات جاری سیاسی و اقتصادی است و همه تلاش دلسوزان کشور دامن زدن به حضور واقعی و جدی و مستقل مردم در صحنه است.
شوراياريها در 4 مرداد براي پنجمين بار در تاريخ حيات مديريت شهري در معرض انتخاب مردم شكل ميگيرند تا با كولهباري از تجارب و مشاركت بيش از 12 هزار نفري نامزدها فرصت تازهاي را به محك خواست و اراده خود رقم بزنند.
ر همین راستا، به گفته برخی از کارشناسان اختلاف نظر دموکراتها با ترامپ بر سر برجام و اینکه آنها او را متهم به بستن درهای دیپلماسی میکنند، از آنجا نشأت میگیرد که دموکراتها قائل به سیاست تغییر نقش ایران با وجود برجام هستند و ترامپ این سیاست را بدون برجام دنبال میکند.
برجام فرصتهایی را در فضای دیپلماسی عمومی برای کشورمان فراهم کرد. برجام در بعد اقتصادی دستاوردهای کم رنگی داشت. اما توافق هستهای در از هم پاشیدن اتحاد و انسجامی که میان مخالفان ایران بهوجود آمده بود بهخصوص میان آمریکا و اروپا نقش جدی داشت. توافق هستهای فضایی برای اثبات حقانیت ایران ایجاد کرد که دستاورد ارزشمندی برای کشور بود.
«اگر قرار است اقتصاد ایران سقوط کند به زعم بعضیها، اقتصاد جهان نیز با بستن تنگه هرمز سقوط خواهد کرد» و قطعا آمریکا و اروپاییها چنین ریسکی را نمیکنند و میدانند هرگونه ناامنی در منطقه اولا کل منطقه را به آتش میکشد ثانیا سقوط اقتصاد جهانی را تسریع و تسهیل خواهد کرد و در حقیقت حیات و بقای خود آنها را در معرض خطر قرار خواهد داد!
از نحوه دفاع و بازتاب ماجرا نيز دفاع نميكنم و حتي نامهاي را كه بسياري از دوستان عزيز در رد حكم دادگاه نوشتند، امضا نكردم و آن را مفيد نميدانستم و نميدانم و معتقدم كه پرداختن به اين مساله هيچ كمكي به بهبود فضاي سياسي كشور نميكند. موضوعي كه چنين تنشزا باشد، به طور قطع در دايره كوشش سياستمدارانه قرار نخواهد گرفت.
باید به منتقدان برجام که برای پاره کردن آن تعجیل دارند، گوشزد کرد که در این صورت کشوری آسیب نمیبیند و تنها دست ما را از یک بنیان و استدلال حقوقی آن هم با دست خودمان خالی میکند. زیرا امروز حتی در میان جمهوری خواهان امریکا که به رئیس جمهوری این کشور نزدیکند، هستند کسانی که خروج احساسی ترامپ از برجام را نقد میکنند.
اگر با عملکرد، اظهار نظرها یا فرایندهایی که پیش از انتخابات ایجاد میشود این درک در جامعه بهوجود آید که کاری از صندوقهای رای ساخته نیست، مسائل در جای دیگری انجام میشود و مردم به صورت نمایشی برای اهداف دیگران در صحنه هستند، شاهد کاهش چشمگیر مشارکت مردم خواهیم بود.
نیاز به گفتوگوی اجتماعی، برای یافتن راهحلها، شنیدن همه صداها و مفاهمه برای حل مسائل نیاز امروز مبرم ماست. حتی بخشی از عوامل ناآرامیهای روانی و اجتماعی و کنشهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در جامعه ایران امروز را میتوان بر این مبنا تبیین نمود. به اعتقاد من نوعی بیسامانی سیاسی در فقدان نهادهای میانجی این گفتوگوها را با مشکل روبهرو کرده است.
تا جايي كه سرمايه و تكنولوژي اجازه ميدهد، ظرفيتهاي پتروشيمي به صورت حداكثري در كشور مورد استفاده قرار گرفته است. اما نبايد اين مهم را فراموش كرد كه پتروشيميها نيز از آسيب تحريمهاي نفتي در امان نيستند و بعد از تحريم نفت ايران، امريكا به دنبال تحريم صنعت پتروشيمي كشور است. ايران در زمينه پتروشيمي سرمايهگذاري زيادي انجام داده كه ماحصل آن پتروشيميهاي ...
مخالفان پیوستن به گروه اقدامات مالی در داخل کشور، دو دستهاند. دسته نخست کسانی هستند که از سر دلسوزی گمان میکنند پیوستن به این گروه و رعایت الزامات آن، موجب تسلط بیگانگان بر تعاملات و اطلاعات مالی کشور خواهد شد که در پاسخ به این گروه باید گفت که ما هم در این اقدامات در کنار بقیه، یکی از بازیگران آن هستیم و ما هم بر اطلاعات بیگانگان مسلط خواهیم شد، ...