plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۴
کد مطلب : ۴۵۷۶۹
در دومین جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان تهران

استاندار تهران: آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی به مردم در موضوع مصرف آب ضروری است

شورای آسیب‌های اجتماعی در استان‌ها فعال شود
استاندار تهران در دومین جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان تهران بر آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به مردم در موضوع مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف آب تاکید کرد و خواستار مشارکت هر چه بیشتر مردم در تحقق این امر مهم و حیاتی شد و گفت: سرانه مصرف آب از سوی مردم و مشترکان خانگی در کشورمان و به تبع این استان حداقل دو برابر استانداردهای جهانی است.
استاندار تهران: آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی به مردم در موضوع مصرف آب ضروری است
به گزارش سرویس استان تهران ایصال نیوز، محمدصادق معتمدیان عصر دوشنبه در دومین جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان تهران اظهار کرد: هر چه بیشتر بتوانیم مردم را از شرایط موجود و کمبود منابع آبی مطلع کنیم زمینه جلب مشارکت آنها را در مصرف درست و بهینه آب برای عبور بدون مشکل در فصل گرم سال فراهم کرده‌ایم.

وی ادامه داد: رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، صدا و سیما و همه دستگاه‌های متولی و مرتبط بابد پای کار بیایند و تلاش کنند از هر راه ممکن مردم را به رعایت الگوی مصرف آب تشویق کرده تا با صرفه‌جویی بتوان مانع از قطع آب و مشکلات مرتبط با آن در استان شد.

معتمدیان تاکید کرد: سرانه مصرف آب از سوی مردم و مشترکان خانگی در کشورمان و به تبع این استان حداقل دو برابر استانداردهای جهانی است که باید با تبلیغات گسترده و ایجاد موج رسانه‌ای مردم را به رعایت الگو و کاهش مصرف آب تشویق کرده و آنها را با خودمان برای مدیریت منابع آبی همراه کنیم.

۲۰ میلیون مصرف‌کننده آب در تهران وجود دارد
وی افزود: اکنون در تهران جمعیت ۲۰ میلیون نفری به عنوان مصرف‌کننده آب وجود دارد زیرا تعداد زیادی از شهروندان از دیگر استان‌ها به این استان سفر می‌کنند که به هر دلیلی در افزایش مصرف آب این کلانشهر تاثیر دارند.

به گفته او، در حوزه برق روش‌های مختلفی برای صرفه‌جویی وجود دارد اما در بخش آب به راحتی نمی‌توان برخی اقدامات در راستای مصرف بهینه را انجام داد.

استاندار تهران با بیان اینکه باید فعالیت‌های حوزه فرهنگی در بخش آب و برق ادامه یابد و از همه ظرفیت‌های رسانه‌ها استفاده کرد، ادامه داد: می‌توان با مردم ارتباط برقرار کرد و تولید محتوایی برای تحت تاثیر قرار دادن مردم در راستای صرفه‌جویی در مصرف آب و برق داشته باشیم و به گونه‌ای به جامعه آموزش داده شود تا با ذائقه مردم همخوانی داشته باشد.

معتمدیان معتقد است که در بحث فعالیت‌های فرهنگی در رسانه‌ها و صدا و سیما باید برنامه‌های عملیاتی و آموزشی تدوین و اجرایی کرد بطوریکه هر هفته یک برنامه ثابت تا پایان شهریور از شبکه تهران با موضوع مصرف بهینه آب و برق پخش شود تا ارتباط مستمر با شهروندان از این طریق برای پیشبرد اهداف که همان مدیریت مصرف این را داشته باشیم.

اجرای پویش ۲ درجه کمتر و پنج میلیون مترمکعب صرفه‌جویی گاز
استاندار تهران گفت: چند موضوع به عنوان سیاست اولویت‌دار در حوزه اطلاع‌رسانی در استان نیاز است تا در طول سال به عنوان سیاست‌گذاری مدنظر باشد یکی از این موضوعات درباره نامگذاری سال به نام سال سرمایه‌گذاری برای تولید است که برای تولید محتوا باید از همه ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی استان استفاده شود.

وی ناترازی انرژی و نگرانی در حوزه آب و برق را یکی دیگر از موضوعات مهم عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین اولویت‌های ما مدیریت مصرف در حوزه آب و برق است که در این عرصه، صرفه‌جویی مردم بسیار ضروری است بنابراین باید با همراهی مردم در این زمینه برنامه‌های عملیاتی را اجرایی کرد.

معتمدیان به پویش سال گذشته در راستای کاهش ۲ درجه‌ای دما توسط رئیس جمهور اشاره کرد و یادآور شد: این پویش اثرات زیادی برای کشور و تهران داشت به طوری که در تهران پنج میلیون مترمکعب صرفه‌جویی گاز صورت گرفت حال باید در حوزه آب که حساسیت بیشتری دارد باید برنامه‌هایی اجرا شود.

معتمدیان افزود: نکته دوم در ارتباط با شبکه‌های اجتماعی است که باید روش‌های این حوزه را به تولید محتوا تبدیل کرد باید کار هنری داشته باشیم و دستگاه‌های تخصصی و حوزه هنر با هم تلفیق شود تا اثرگذاری درستی داشته باشد. همچنین باید از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی در کانال‌های پرمخاطب استفاده کرد زیرا اغلب مخاطبان ما در شبکه‌های اجتماعی حضوری فعال دارند که ما در این شبکه‌ها حضور نداریم.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ۶۵ درصد اخبار در شبکه‌های اجتماعی نادرست است باید ما با اقناع‌سازی به دنبال اقدامات موثری در این شبکه‌ها باشیم البته به شیوه‌ای نباشد که برای مردم نگرانی ایجاد شود، در این زمینه نیاز به یک کار حرفه‌ای با ظرافت و هنرمندانه است.

وی تصریح کرد: همچنین در راستای صرفه‌جویی در مصرف آب باید استفاده از کاهنده آب در دستور کار قرار گیرد البته باید با مردم صادقانه صحبت کرد و از آنان کمک بگیریم، باید مردم مصرف بهینه و درست مصرف کردن را مدنظر داشته باشند ما از مردم نمی‌خواهیم که مصرف نکنند بلکه می‌توانند مصرف بهینه داشته باشند.

چالش آب و خشکسالی در تهران
استاندار تهران اظهار کرد: اکنون محدودیت منابع آب شیرین در تهران وجود دارد که شاید خشکسالی، تغییر اقلیم، افزایش دما و کاهش بارش‌ها همچون بارش برف همه ما را به یک شرایط بحرانی رسانده است که باعث شده از طرفی در سفره‌های زیرزمینی برداشت‌های بی‌رویه انجام شود که همین موضوعات باعث شده که اکنون ۳۸ درصد امکان تأمین آب شرب از منابع وجود دارد و ۶۸ درصد از سفره‌های زیرزمینی آب است.

معتمدیان گفت: باید منابع آب پایدار داشته باشیم و تنها راه برون‌رفت از این میزان مصرف آب، صرفه‌جویی و استفاده بهینه از آب است. یکی از برنامه‌های عملیاتی در این زمینه اطلاع‌رسانی درست به مخاطبان است حال که شرکت آب و فاضلاب استان تهران برنامه‌ای برای ارسال پیامک به شهروندان را دارد این موضوع می‌تواند موثر باشد اما اگر بتوان با انیمیشن و موشن‌گرافی ارتباط با مخاطب برقرار شود شاید موثرتر باشد.

وی ادامه داد: همچنین تبلیغات محیطی ار سوی شهرداری‌های استان با استفاده از بیلبوردها و تبلیغات محیطی ضروری است و می‌توان از ناوگان حمل و نقل عمومی نیز برای صرفه‌جویی کردن در حوزه آب و برق استفاده کرد.

وی افزود: همه دستگاه‌های متولی در حوزه آب و برق باید در این زمینه فعالیت خود را از چند روز آینده آغاز کنند و یک موج رسانه‌ای در این خصوص برای صرفه‌جویی آب و برق ایجاد شود البته نباید اثرات منفی برای شهروندان داشته باشد.

شورای آسیب‌های اجتماعی در استان‌ها فعال شود

استاندار تهران همچنین درباره آسیب‌های اجتماعی گفت: باید به این موضوع ورود کرد و شورای آسیب‌های اجتماعی در استان‌ و شهرستان‌ها فعال شود چون آسیب‌های اجتماعی به عنوان یک موضوع جدی و مهم مطرح است.

وی در ادامه اضافه کرد: برنامه‌های مرتبط با انتخابات شورای شهر اسلامی شهر و روستاها از مهرماه سال جاری شروع می‌شود که باید در بحث مشارکت، امنیت، سلامت و دیگر مقوله‌ها به دقت عمل شود زیرا مشارکت حداکثری مردم تهران در این انتخابات دارای اهمیت است چون در انتخابات گذشته تهران کمترین میزان مشارکت را داشته است.

معتمدیان به برخی چالش‌های موجود این استان نیز اشاره کرد و افزود: تهران یکی از چهار استان از نظر کمبود فضای آموزشی است که اولویت ما در این دوره بر نهضت مدرسه‌سازی برنامه‌ریزی شده است و معتقدیم باید یک پویش برای احداث مدرسه در تهران دنبال شود.

وی تاکید کرد: همچنین سه هزار مگاوات ناترازی انرژی در تهران وجود دارد در حالیکه برای ایجاد نیروگاه محدودیت‌هایی هست ولی تنها راه برون‌رفت از این وضعیت، ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای تولید برق است.

استاندار تهران همچنین به ساخت و سازها در این استان به عنوان یک چالش اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات ساخت و سازهای غیرمجاز و محاز، تراکم جمعیتی بالا در این استان است که باید مانع از این رشد قارچ‌گونه این نوع ساخت و سازها شد.

وی اظهار کرد: تهران ظرفیت برای بارگذاری جمعیتی جدید ندارد بطوریکه اکنون برخی از مناطق آن به دلیل تراکم جمعیت، شهره جهانی شده و کمبود فضای ورزشی، آموزشی، بهداشتی و دیگر موضوعات ناشی از همین موضوع تراکم جمعیتی در آنجا محسوس است.

معتمدیان به انواع مهاجرت‌ها به تهران نیز اشاره کرد و یادآور شد: بسیاری از شهروندان از شهرها، استان‌ها و دیگر کشورها به این استان می‌آیند که باید برای کنترل این موضوع برنامه‌های جدی داشته باشیم چون جمعیت زیاد نیاز به منابع جدید آب و برق و سایر زیرساخت‌ها دارد که با توجه به مشکلات موحود، ایجاد آنها کار بسیار دشواری است. ایر نا 

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما