ابراز امیدواری چمران نسبت به نصب تندیسهای بیشتر در میادین پایتخت
تندیس مولانا با حضور مهدی چمران رییس شورای شهر تهران، معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سفیر ترکیه در تهران و برخی مدیران و مسوولان فرهنگی و شهری و اسناد قشقاقی مجسمه ساز کشورمان روز دوشنبه در میدان محمدیه تهران رونمایی شد.
به گزارش سرویس استان تهران ایصال نیوز، این مجسمه ۶ متر ارتفاع و بر روی پایه سه متری ظرف مدت حدود شش ماه به سفارش انجمن آثار و مفاخر و با همکاری شهرداری و شورای شهر تهران ساخته و در این مکان نصب شده است.
استاد قشقایی پیش از این مجسمه حکیم نظامی را ساخته که در میدان ونک نصب شده است.
پیش از این مجسمهای با المانی از کشتن یک اژدها توسط یک چهره ایرانی در میدان (اعدام) نصب بود که امروز با مجسمه مولانا تعویض شد.
چمران: امیدوارم از این پس شاهد نصب تندیسها در میادین شهر باشیم.
رییس شورای شهر تهران در ابن مراسم گفت: پیش از نصب این تندیس با ارزش میدان محمدیه تصویر زیبایی نداشت و ساختارهای دیگری در آن نصب بود که این حزو نواقص مار ما در مدیریت شهری است.
مهدی چمران افزود: من در این منطقه از شهر تهران متولد شدم و سالها زندگی کردم اما نمیدانستم نام این میدان برگرفته از همین مولوی شاعر معروف و دوست داشتنی ایرانی است و یا چیز دیگری است.
رییس شورای شهر تهران ابراز امیدواری کرد از این پس شاهد نصب تندیسها و المانهای زیبای زیادی در سطح شهر تهران باشیم.
مولانا جلالالدین محمد بلخی مشهور به مولوی شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری است. وی در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد. پدر وی بهاءالدین که از علما و صوفیان بزرگ زمان خود بود به سبب رنجشی که بین او و سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت، مولانا بعد از فوت پدر تحت تعلیمات برهانالدین محقق ترمذی قرار گرفت. ملاقات وی با شمس تبریزی در سال ۶۴۲ هجری قمری انقلابی در وی پدید آورد که موجب ترک مسند تدریس و فتوای وی شد و به مراقبت نفس و تذهیب باطن پرداخت. وی در سال ۶۷۲ هجری قمری در قونیه وفات یافت. از آثار او میتوان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد. ا یر نا