معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور نسبت به رشد دو برابری خروج نخبگان از کشور دربرخی از حوزهها ابراز نگرانی کرد.
به گزارش سرویس سیاسی ایصال نیوز، دنیای اقتصاد نوشت: آنطور که دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور میگوید خروج نخبگان از کشور وجود دارد و در سالهای اخیر نیز در برخی از حوزهها تا دو برابر افزایش داشته است.
او ادامه داد: آنچه ما را نگران میکند و باید کنترل کنیم تعداد خروج نخبگان از کشور نیست، بلکه نرخ خروج است. اینکه چند نفر از کشور خارج شدند یک بحث است و بحث دیگر نگرانی برای آینده است که نرخ چقدر است. هوشمندی برای برنامهریزی آینده این است که ببینید نرخ چگونه است و از امروز برای آینده برنامهریزی کنیم.
دهقانی تاکید کرد: از طرفی به دلیل کاهش جمعیت و دانشجو این فشار وجود دارد. بنابراین احساس اینکه کشورهای اطراف علاقهمند هستند که بچههای ما را جذب کنند و از طرفی نیروی انسانی ما در حال کاهش است و همه این مسائل با همدیگر حساسیت را بالا میبرد. یعنی دو مساله وجود دارد. یک زمان یک اتفاق میافتد و سالی ۱۰ درصد از نیروهای انسانی کشور را از دست میدهی و یک زمان شیبی را میبینی که اگر این شیب را کنترل نکنی ممکن است آینده آسیب ببیند و آن چیزی که در حال حاضر داریم همین است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور تصریح کرد: در حال حاضر شیب خروج نخبگان از کشور را میبینیم و از الان احساس میکنیم که باید برای دو سال آینده برنامه جدی داشت.
به گفته او، خروج نخبگان از کشور نیز از تبعات عدم تخصیص نیم درصد از بودجه عمومی به صندوق نوآوری و شکوفایی است. او گفت: اگر از الان برنامهریزی نکنیم ۲۰ سال و ۱۵ سال آینده آسیب خواهیم خورد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در پاسخ به این پرسش که آیا رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم را امکانپذیر میدانید، اظهار کرد: فقط و فقط در صورتی رشد ۸ درصدی امکانپذیر خواهد بود که در حوزه اقتصاد دانشبنیان سرمایه گذاری کنیم.