پوتین پس از گفتگو و مذاکره درباره روند تقویت اتحاد نظامی و اقتصادی با رئیس جمهور بلاروس در مینسک، به خبرنگاران گفت که کرملین مطلقاً هیچ برنامه یا علاقه ای برای "بلعیدن" هیچ کشوری ندارد.
به گزارش ایصال نیوز و به نقل از راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه افزود که مسکو تنها به دنبال یکپارچگی اقتصادی بیشتر با همسایه و نزدیکترین متحد خود است و کسانی که خلاف این را می گویند، صرفاً به دنبال متوقف کردن این روند هستند.
پوتین گفت: «روسیه هیچ علاقهای به بلعیدن کسی ندارد.» او گفت: این ساده است، هیچ مصلحتی در این مورد وجود ندارد... این یک تصاحب نیست، یک موضوع همسویی سیاسی است.
رئیس جمهور روسیه توضیح داد که گفتوگوهای روسیه با بلاروس که اخیراً تشدید شده است، هیچ ربطی به تسلط احتمالی ندارد.
او گفت: "این در مورد هماهنگ کردن سیاست های اقتصادی است، همانطور که در بسیاری از انجمن های ادغام انجام می شود."
پوتین ادامه داد: «هر چیز دیگری مزخرف است» و افزود که تمام ادعاها در مورد «بلعیدن» از سوی «بدخواهانی است که به دنبال متوقف کردن روند ادغام ما هستند».
رئیس جمهور روسیه گفت، کسانی که چنین ادعاهایی دارند نمی خواهند با رقبای "موثر و خطرناک" در بازارهای جهانی روبرو شوند.
به گزارش رسانه های روسی، روز دوشنبه، رهبران دو کشور در مورد سیاست های تعرفه ای در بخش انرژی گفتگو کردند.
پوتین گفت که روسیه و بلاروس «سطوح متفاوتی از یارانهها... در زمینههای مختلف فعالیتهای اقتصادی» دارند و افزود که تدوین برخی اصول مشترک «مهم» است.
رسانه های غربی و برخی از مقامات غربی مدعی شده اند که روسیه ظاهراً برای مدتی طولانی برنامه هایی برای جذب بلاروس دارد. این گمانه زنی ها در بحبوحه حمله نظامی روسیه به اوکراین که در اواخر فوریه آغاز شد، تشدید شد.
دویچه وله آلمان در ماه سپتامبر پرسیده بود آیا روسیه "بلاروس" را جذب خواهد کرد، در حالی که واشنگتن پست در اوایل ماه مارس ادعا کرد که "روسیه بلاروس را بلعیده است."
در ماه ژوئن، رئیس جمهور لیتوانی، گیتاناس ناوسدا، از ناتو خواست در مورد مقاومت در برابر تلاش های ادعایی روسیه برای «بلعیدن بلاروس» «متحد و قاطع» باشد.
این سفر پوتین اولین سفر او به مینسک از زمان شیوع بیماری همه گیر و موج اعتراضات خیابانی بلاروس در سال ۲۰۲۰ بود.
پوتین و لوکاشنکو در کنفرانس خبری پس از مذاکرات به ندرت درباره اوکراین صحبت کردند و در عوض از مزایای همسویی نظامی و اقتصادی تمجید کردند.
لوکاشنکو بارها گفته است که قصد ندارد نیروهای کشورش را به اوکراین بفرستد، کرملین هم روز دوشنبه این پیشنهاد را که پوتین میخواهد بلاروس را به سمت نقش فعالتری سوق دهد، رد کرد.
خبرگزاری ریانووستی به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، چنین گزارش هایی را "بی اساس" و "احمقانه" خواند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در پاسخ به سوالی درباره این اظهار نظر گفت که باید با آن به عنوان "اوج طنز " نام برد، زیرا "ازسوی رهبری عنوان می شود که در حال حاضر، به دنبال دیگر همسایه در صلح خود است. "
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین همچنین در اظهاراتی که در روز خدمات امنیتی که به طور گسترده در روسیه جشن گرفته میشود، دستور تقویت مرزهای روسیه را صادر کرد و به سرویسهای ویژه دستور داد تا کنترل بیشتری بر جامعه داشته باشند و از امنیت مردم در مناطق تحت کنترل روسیه در اوکراین اطمینان حاصل کنند.
او اواخر روز دوشنبه خطاب به آژانسهای امنیتی روسیه که در اوکراین فعالیت میکنند، گفت: بله، وضعیت برای شما سخت است. وضعیت در جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک، در مناطق خرسون و زاپوریژیا بسیار دشوار است.