قالیباف: مشکل کشور پول نیست، مشکل عرضه و حکمرانی صحیح است
رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع ائمه جمعه سراسر کشور با اشاره به اقدامات مجلس در در حوزههای مختلف و اصلاح ساختار بودجه گفت: ارقام مربوط به درآمدهای کشور در بخشهای مختلف نشان میدهد، مشکل کشور پول نیست، بلکه مشکل عُرضه و حکمرانی صحیح است.
به گزارش ایصال نیوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز سهشنبه در بیست و پنجمین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور اظهار داشت: امامان جمعه سنگربانان اهل بیت و قرآن هستند و من خوشحالم که این توفیق را دارم که در جمع شما عزیزان و به نمایندگی از همکارانم در مجلس شورای اسلامی صحبت میکنم.
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به فعال شدن مرکز پژوهشها در استفاده از ظرفیت نخبگان در کشور گفت: مجلس برای استفاده از نظرات نخبگان در استانها به ویژه ائمه جمعه مصمم است و با ایجاد ساختاری تحت عنوان اندیشکده حکمرانی در حال راهاندازی ظرفیتی است تا برای شناخت شبکه مسائل استانهای مختلف بدون آن که تشکیلات اداری جدیدی ایجاد شود، از توان همه نخبگان استانی و منطقهای بهخصوص ائمه جمعه برای احصای مشکلات و مسائل اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه فرمایشات و توصیههای رهبر معظم انقلاب درباره مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تبدیل به یک منشور برای حرکت پیش روی مجلس خواهد شد، گفت: ما طی ماههای آینده منشوری را برای فعالیت مجلس براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی تدوین کرده و آن را برای انجام امور نمایندگی مورد توجه قرار خواهیم داد و این منشور میتواند منشأ تحول در کار تقنین باشد.
* از مدیران شجاع و امین حمایت میکنیم
رئیس مجلس با بیان اینکه در بین دو مسئولیت قانونگذاری و نظارت در مجلس، نظارت، اولویت اصلی ما در مجلس یازدهم است، اظهار داشت: در اولویت دادن به نظارت، مراقبت میکنیم که از مچگیری پرهیز کنیم و حتماً تأکید کردم نظارت باید به همراه با تسهیلگری و کمک باشد تا شجاعت از مدیران امین گرفته نشود و در همه استانهایی که برای نظارت میدانی حضور یافتم اعلام کردم از مدیر قوی و امین تا آخرین لحظه حمایت میکنم و معتقدم اگر مدیری قوی و شجاع نباشد نمیتواند به کارآمدی دست یابد.
وی در حوزه وظایف نظارتی مجلس با اشاره به اختصاص روزهای سهشنبه به مسائل نظارتی گفت: در بودجه سال ۱۴۰۰ رقمی برای اشتغالزایی در استانها اختصاص یافته بود اما باگذشت ۹ ماه از سال ۱۴۰۰ این بودجه با وجود آن که بخش مهمی از آن تأمین شده بود اما به استانها اختصاص نیافته بود، به همین منظور در یکی از جلسات نظارتی با فراخواندن وزیر اقتصاد، مجلس برای تخصیص این اعتبار ۲۰ روز به وزیر فرصت داد و در این ۲۰ روز حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار خاص اشتغالزایی به استانها اختصاص یافت و به گفته یکی از استانداران در فرصتی اندک توانست گرههای مهمی را از کار آنها باز کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی سیاستگذاری اساسی مجلس یازدهم را رفع و خنثیسازی تحریمها توصیف کرد و گفت: با رویکرد رفع تحریمها، قانون مهم اقدام راهبردی متناسب با راهبردهای نظام و مطالبات مردم در این حوزه برای رفع تحریمها با مشارکت و همراهی حداکثری نمایندگان تصویب شد که در فرصتی کوتاه برای کشور تولید قدرت کرد.
وی اضافه کرد: البته درباره این موضوع برخی حاشیهسازی و جوسازی میکنند اما بنای ما این نیست که وارد این فضاسازیها شویم چرا که معتقدم اگر فرصتی در اختیار داریم باید برای خدمت به مردم استفاده کنیم نه ورود به حواشی.
*اعتبار ۲۲ هزار میلیارد تومانی برای محرومیتزدایی
وی همچنین با اشاره به اقدامات مجلس یازدهم در بخش خنثیسازی تحریمها به قوانینی همچون جهش تولید مسکن، مالیات بر خانههای خالی، تسهیل صدور مجوز کسبوکار و جهش تولید دانش بنیان اشاره و تأکید کرد: از دیگر اقدامات مهم مجلس یازدهم در قوانین بودجه، اختصاص اعتبارات خوبی با عنوان محرومیت زدایی بود که در این زمینه در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان و برای سال جاری بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان مصوب شد.
قالیباف اضافه کرد: با توجه به شناخت و تجربهای که داشتیم و برای توزیع درست، صحیح و رسیدن دقیق این بودجه به نقاط هدف و محروم، علیرغم برخی از مقاومتها این بودجه در اختیار شورای برنامهریزی استانها قرار گرفت تا در مسیر محرومیت زدایی نظیر رفع تنش آبی، انتقال آب روستاها، جادههای روستایی و سایر بخشهای مرتبط هزینه شود.
* مصوبه ۶ هزار میلیارد تومانی مجلس برای بیمه رایگان ۵ میلیون نفر
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس در قانون بودجه توجه ویژهای به سه دهک پایین جامعه و سلامت آنها کرد، گفت: محرومیتزدایی و معیشت در عمل باید محقق شوند و مجلس برای این کار ۶ هزار میلیارد تومان بهمنظور بیمه سه دهک پایین جامعه اختصاص داد تا از این محل بیش از ۵میلیون نفر از اقشار کم درآمد جامعه که بدون بیمه هستند، مشمول بیمه درمانی شوند چرا که در شرایط سخت فعلی ما موظف هستیم به این اقشار توجه ویژهای نماییم و برای تحقق این موضوع جلسات نظارتی برگزار کردیم تا صد درصد این دهکها مشمول حمایتهای بیمهای شوند.
وی اضافه کرد: البته اجرای این مصوبه مهم نیز دارای اهمیت بود و دولت محترم با سرعت و جدیت آن را پیگیری کرد و در نتیجه این اقدامات تا پایان خرداد، از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر، ۵ میلیون و ۹۲ هزار نفر به صورت رایگان و بدون مراجعه بیمه شدند و تعداد باقی مانده کسانی که فرایند بیمه شدنشان مشکلاتی داشت نیز در حال پیگیری است.
وی همچنین با اشاره به معضل بیماران صعب العلاج و سختیهایی که خانوادههای آنان تحمل میکنند به مصوبه ۵ هزار میلیارد تومانی مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ برای صدور کارت سلامت برای این بیماران اشاره کرد و گفت: همچنین رقم خوبی برای پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به این خانوادهها تعیین شده که بتواند بخشی از مشکلات و گرفتاریهای این عزیزان را برطرف کند.
قالیباف ساماندهی حقوق بازنشستگان، رتبهبندی معلمان و برنامهریزی برای موضوع ساماندهی بازار اجاره را نیز از گامهای دیگر مجلس برای بهبود وضع اقتصاد و معیشت مردم دانست و افزود: همچنین در بحث خرید تضمینی اقلام کشاورزی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و موضوع حمایت از خانواده نیز بالاخره در مجلس یازدهم تبدیل به قانون شد.
*اقدامات مجلس برای مسکن
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: برای کنترل مسئله مسکن باید تولید مسکن، کنترل اجاره و مالیات بر خانههای خالی را مورد توجه قرار داد که مجلس برای دو بخش از این سه مقوله یعنی مالیات بر خانههای خالی و ساخت مسکن، قوانین خوبی مصوب کرده که در حال اجرا است و در زمینه اجاره مسکن نیز در شرف تدوین قانون هستیم.
وی با اشاره به تحول ایجاد شده در صدور مجوزهای کسب و کار توسط مجلس گفت: در حوزه مجوزهای اشتغال با توجه به هوشمندسازی و شفافسازی، قانونی را به تصویب رساندیم تا کسب و کارها به سرعت بتوانند مجوزهای خود را دریافت کنند. در این مسیر برخی کسب و کارها تأییدمحور و برخی ثبتمحورند. کسبوکارهای ثبت محور پس از ثبت درخواست خود ۳ روزه باید جواب درخواست را دریافت کنند و اگر این پاسخ برای آنها ارسال نشد میتوانند کسبوکار خود را آغاز کنند اما در مورد کسبوکارهای تأیید محور که مربوط به کسبوکارهای حوزه سلامت و امنیت است، قانون معین کرده که حداکثر ۳ماه نهادها و دستگاههای ذیربط موظف به تعیین تکلیف و بررسی مستندات هستند و پس از آن کسبوکار میتواند وارد فاز اجرایی شود و هیچکس حق ندارد بدون مجوز قانونی و خارج از این قانون مانع از راه اندازی کسبوکارها توسط مردم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بحث انتقال آب به سیستان و بلوچستان یکی دیگر از اقداماتی بود که در این مجلس به سامان رسید و ما قانونی را برای این موضوع به تصویب رساندیم.
*باید مردم را از حقوق خود آگاه کنیم
قالیباف در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به لزوم توجه به نقش مردم در حاکمیت گفت: ما موظفیم به نحوی فعالیت کنیم که کارآمدی دین در اداره جامعه را اثبات کنیم و این وظیفه اصلی ما است. همچنین باید مردم را از حقوق خود آگاه کنیم و از منظر حکمرانی به آنها بیاموزیم که چه حقوقی دارند و از ما بهعنوان خدمتگزار چه مطالبهای میتوانند داشته باشند و کاری کنیم که از حقوق شهروندی خود مطلع باشند.
وی افزود: اگر این نگرش در جامعه نهادینه شود و مردم بدانند که میتوانند حقوق خود را مطالبه کنند به وظیفه خود نیز عمل خواهند کرد چرا که هر حقی، تکلیفی نیز به همراه دارد و در این صورت خواهیم دید که اعتماد در جامعه نهادینه میشود و اگر اعتماد مردم پای کار آید بسیاری از دستاوردها حاصل میشود.
قالیباف تصریح کرد: باید توجه کنیم انقلاب اسلامی روی دو بال سنتهای الهی و ایمان به مردم بنا شده است و در طول ۴ دهه گذشته دیدهایم که هر وقت امور به مردم سپرده شد، کارها به درستی پیش رفت و هر زمان کارها با نگاه دولتی دنبال شد، نتیجه درستی نگرفتیم، لذا من براساس تجربه عرض میکنم که باید به مردم اعتماد کنیم مانند همان راه اندازی پلیس ۱۱۰ که مردمی سازی امنیت، موجب امنیتآفرینی و ایجاد آرامش در کشور شد و هر جا مشارکت مردم ایجاد شود پیشرفت هم حاصل میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات اساسی مجلس برای اصلاح ساختار بودجه گفت: با یک کار پژوهشی و علمی دریافتیم بسیاری از درآمدهای کشور از حوزه انفال نظیر معادن در بودجه رقم چندانی ندارد؛ بهطور مثال در بودجه ۱۴۰۰ حقوق مالکانه معادن ۶۰۰۰ میلیارد تومان بود در حالی که رقم واقعی چندین برابر این رقم است و مجلس با پیگیریهای دقیق و قاطعانه خود در قانون بودجه ۱۴۰۱ این رقم را به ۴۲ هزار میلیارد تومان رساند.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: این ارقام نشان میدهد بسیاری از سرمایهها به دلیل ضعف در ساختار از بین میرود لذا معتقدم مشکل کشور پول نیست، مشکل عرضه و حکمرانی صحیح است.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین حاجی علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ضمن خیر مقدم به رئیس مجلس شورای اسلامی و ارائه گزارشی از اجلاس ائمه جمعه ابراز امیدواری کرد مجلس انقلابی و ائمه جمعه بتوانند در گام دوم انقلاب در راستای تحقق اهداف نظام گامهای مهم و اثرگذاری خصوصاً برای نسل جوان بردارند.
همچنین در این نشست آلهاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، نوری نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به بیان دغدغهها و نکاتشان در خصوص موضوعات مرتبط با ائمه جمعه، نماز جمعه، مسائل فرهنگی و اجتماعی، موضوعات روز کشور و مباحث مرتبط با مجلس شورای اسلامی پراختند.