وزیر خارجه چین اتهام نسلکشی مسلمانان اویغور را تکذیب کرد
وزیر خارجه چین اتهاماتی مبنی بر اینکه کشورش در حال "نسلکشی" علیه جمعیت اویغورها در استان سینکیانگ است، را تکذیب کرد. او گفت: آن به اصطلاح "نسلکشی" در سینکیانگ به شکل مضحکی پوچ است. این شایعهای با انگیزههای پنهان و دروغی کامل است.
به گزارش ایصال نیوز و به نقل از خبرگزاری رویترز، چندین کشور به ویژه ایالات متحده از این اصطلاح برای توصیف آنچه نقضهای حقوق بشری علیه اویغورها میخوانند، استفاده کردهاند.
وانگ یی، وزیر خارجه چین هم تلاش کرد تا در مقابل به نسلکشیها و بیعدالتیهایی که در گذشته در آن کشورها رخ داده بود، تمرکز کند.
او گفت: وقتی صحبت از "نسلکشی" میشود، بیشتر مردم به بومیان آمریکای شمالی در قرن شانزدهم فکر میکنند، بردههای آفریقایی در قرن نوزدهم، یهودیان در قرن بیستم و استرالیاییهای بومی که هنوز هم در حال مبارزه هستند.
چین تاکید دارد که اویغورها در کمپهای بازآموزی حضور مییابند تا آموزش فنی و حرفهای ببینند و هدف آن را حذف افراط گرایی عنوان میکنند اما اتهاماتی مانند کار اجباری و عقیمسازی و تجاوز سیستماتیک و شکنجه علیه آن مطرح میشود.
وانگ یی علاوه بر رد اتهام نسلکشی، از برنامههای چین برای اصلاح سیستم انتخاباتی هنگکنگ دفاع کرد.
به اعتقاد منتقدان، این اصلاحات تضمین میکنند که وفاداران به پکن در راس باقی بمانند.
وانگ یی همچنین از آمریکا خواست تا "محدودیتهای غیرمنطقی" علیه چین برای ارتقای همکاری دوجانبه را بردارد.
گفتنی است، اویغور ها با جمعیت ۱۰ میلیون نفری هستند که در بطن جامعه مسلمانان استان خودمختار سین کیانگ با جمعیت ۲۳ میلیون نفری سکونت دارند. و سالهاست که رفتار دولت مرکزی چین با اقلیت مسلمان نشین با انتقاد مجامع غربی مواجه شده است، در مقابل چین مدعی است که گروههایی تکفیری از جمله حزب اسلامی، در داخل قوم اویغور تاکتیک کنش ضد امنیتی را علیه پکن اتخاد کردهاند. استان خودمختار سین کیانگ، نقشی محوری را در انتقال سرمایه و توسعه از شرق به غرب چین ایفا میکند.