plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷
کد مطلب : ۲۸۲۲
اولین اقدام سازمان ملل در دفاع از مسلمانان چین

درخواست بیش از ۲۰ کشور جهان از چین برای توقف بازداشت مسلمانان اویغور

حداقل یک میلیون نفر از مردم اویغور و دیگر مسلمانان ناحیه "شین جیانگ"، در کمپ‌هایی تحت بازداشت چین هستند
شورای حقوق بشر سازمان ملل در اولین اقدام برای مسلمانان اویغور با محکوم کردن رفتار چین با این اقلیت مسلمان از پکن خواستند به بازداشت دسته جمعی مسلمانان پایان دهد. سازمان ملل اعلام کرد که حداقل یک میلیون نفر از مسلمانان «اویغور» و ناحیه «شین جیانگ» چین، در کمپ‌هایی تحت بازداشت چین هستند. دولت چین، وجود این اردوگاه ها و اجبار برخی شهروندان مسلمان را برای حضور در این اردوگاه ها پذیرفته اما می گوید این اقدام با هدف برگزاری دوره های آموزشی و بازپروری فرهنگی برای جلوگیری از افراط گرایی اسلامی انجام می شود.
درخواست بیش از ۲۰ کشور جهان از چین برای توقف بازداشت مسلمانان اویغور
به گزارش ایصال نیوز، شورای حقوق بشر سازمان ملل در اولین اقدام برای مسلمانان «اویغور»چین، با محکوم کردن رفتار چین با این اقلیت مسلمان از پکن خواست به بازداشت گسترده و دسته جمعی مسلمانان پایان دهد. رویترز خبر داد که بیش از ۲۰ کشور از جمله انگلیس، کانادا و ژاپن در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با امضای نامه مشترکی رفتار چین با اقلیت اویغور این کشور در منطقه سینکیانگ را محکوم کردند.
سازمان ملل اعلام کرده است که حداقل یک میلیون نفر از مردم اویغور و دیگر مسلمانان ناحیه "شین جیانگ"، در کمپ‌هایی تحت بازداشت چین هستند. سفیران ۲۲ کشور در شورای حقوق بشر، در نامه‌ای کم‌سابقه درخصوص گزارش بازداشت‌ها و مراکز بزرگ نگهداری و اعمال محدودیت و مراقبت بر اویغورها و دیگر اقلیت‌های سینکیانگ اظهار نگرانی کرده‌اند. در کنار استرالیا، کانادا و ژاپن، از میان کشورهای اروپایی نیز بریتانیا، فرانسه، آلمان و چند کشور دیگر حضور داشتند؛ آمریکا سال پیش از این شورا خارج شده است.
با این حال، درخواست فعالان برای قرائت رسمی بیانیه در شورا و یا ارائه راه حلی که به رأی گذاشته شود، ناکام ماند. در این نامه آمده است: "ما خواستار آن هستیم که چین، به قانون داخلی خود و تعهدات بین‌المللی پایبند باشد و به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی، شامل آزادی ادیان و آزادی عقیده در سینکیانگ و کل کشور احترام بگذارد؛ همچنین خواستار این هستیم که چین از بازداشت‌های بی‌حساب و اعمال محدودیت بر فعالیت‌های اویغورها، دیگر مسلمانان و جوامع اقلیتی دیگر خودداری کند".
در این نامه همچنین خواسته شده تا چین به کارشناسان مستقل بین‌المللی از جمله میچل باچله، کمیسیونر ارشد حقوق بشر سازمان ملل، "دسترسی هدفمند" به ناحیه سینکیانگ را بدهد. باچله، رئیس‌جمهور سابق کشور شیلی، چین را تحت فشار گذاشته است تا اجازه دسترسی سازمان ملل را برای بررسی گزارشات ناپدید شدن و بازداشت مسلمانان صادر کند.
در همین راستا، ماه پیش، سفیر چین در سازمان ملل، ابراز امیدواری کرد که باچله برای دیدار از چین، دعوت شود. یک دیپلمات به رویترز اعلام کرده است که نماینده چین، نسبت به این اقدام شورا "بسیار خشمگین" بود و در حال آماده کردن نامه خودش در پاسخ به آن بود. طی یک بیانیه، دیده‌بان حقوق بشر از این نامه استقبال کرد و اعلام کرد که این نامه نه تنها برای مردم سینکیانگ بلکه برای همه کسانی در جهان که برای پاسخگو شناختن قوی ترین کشورها به این نهاد ممتاز حقوق بشر سازمان ملل چشم دوخته‌اند، اهمیت دارد.
در آغاز جلسه شورای سازمان ملل که پس از سه هفته برگزاری، روز جمعه به پایان می‌رسد، معاون فرماندار سینکیانگ در پاسخ به این اتهام‌زنی بین‌المللی علیه کمپ‌های بازداشتی دولت چین، اعلام کرد که این کمپ‌ها، "مراکز آموزشی حرفه‌ای" برای کمک به "نجات" مردم این ناحیه از دست افراط‌گرایان است.
گفتنی است، دولت چین بارها متهم شده که با ایجاد بازداشتگاه های بزرگ در منطقه مسلمان نشین "سین کیانگ"، بیش از یک میلیون نفر از شهروندان مسلمان خود را در این اردوگاه های بازداشت قرار داده است. تعدادی از افرادی که در گذشته در این اردوگاه ها بازداشت بودند نیز به رویترز گفته اند که در این بازداشتگاه ها، تحت بازجویی قرار گرفته و در سلول های شلوغ در این اردوگاه ها تحت آموزش شدید و آموزش تحمیلی مطالب حزب حاکم کمونیست چین قرار می گیرند تا جایی که از شدت فشار، برخی از افراد دست به خودکشی می زنند.
دولت چین، وجود این اردوگاه ها و اجبار برخی شهروندان مسلمان را برای حضور در این اردوگاه ها پذیرفته اما می گوید این اقدام با هدف برگزاری دوره های آموزشی و بازپروری فرهنگی برای جلوگیری از افراط گرایی اسلامی انجام می شود.
انتهای پیام/*
۴
مرجع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما