> نخستین جلسه دادگاه متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای، ۲۱ فروردین برگزار می‌شود | ایصال نیوز
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۰
کد مطلب : ۱۴۱۶۰
وکیل خانواده‌های شهدای هسته‌ای خبر داد

نخستین جلسه دادگاه متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای، ۲۱ فروردین برگزار می‌شود

تعیین غرامت ۱۰۰ میلیون دلاری برای عاملان ترور شهدای هسته‌ای
وکیل خانواده شهدای هسته‌ای از تعیین غرامت ۱۰۰ میلیون دلاری برای عاملان ترور شهدای هسته‌ای خبر داد و گفت: نخستین جلسه دادگاه متهمان این پرونده ۲۱ فروردین برگزار می‌شود و می‌توان اموال آمریکا و عاملان جنایت در منطقه را برای دریافت خسارت وارده به خانواده‌های شهدای هسته‌ای مصادره کرد.
نخستین جلسه دادگاه متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای، ۲۱ فروردین برگزار می‌شود
به گزارش ایصال نیوز، «سمیه افضلی نیکو» روز دوشنبه در نشست «دعوای حقوقی خانواده‌های شهدای دانشمندان هسته ای علیه دولت آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس»  با بیان اینکه ۱۵ وکیل برجسته دادگستری شکایت خانواده‌های شهدای هسته‌ای را پیگیری می‌کنند، خاطرنشان کرد: روز شنبه در شعبه ۵۵ بین الملل مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران، پرونده‌ای علیه رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا شامل مقامات ارشد این دو رژیم، رییسان جمهوری آمریکا و نخست وزیران این دو رژیم، مقامات وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه این دو رژیم ثبت شد.  

وکیل پرونده شهدای هسته‌ای، دولت آمریکا و مسوولان بلندپایه این رژیم را خوانده اصلی این ترور عنوان کرد و افزود: این پرونده ۱۱ خواهان و ۳۲ خوانده دارد.

افضلی‌نیکو تصریح کرد: ارتکاب جنایت علیه دانشمندان هسته‌ای کشور اقدامی مسوولیت‌آور و از نظر حقوقی قابل تعقیب است زیرا دانشمندان سرمایه‌های جهانی محسوب می‌شوند و اقدام علیه آنها از باب مسوولیت کیفری و مدنی نباید بدون مجازات بماند.  

وی با بیان اینکه پیگیری‌های ما و سایر کشورها باید ایجاد بازدارندگی کند، گفت: با پیگیری‌های انجام شده از سوی خانواده‌ها و مسوولان، یکسال پیش مستندسازی حقوقی انجام و دادخواست تنظیم شد و با ظرفیت‌سنجی در سطح ملی و بین‌المللی، قانونگذار به ما اجازه داده تا علیه کشورهای حامی تروریسم پرونده تشکیل دهیم.  

وکیل پرونده شهدای هسته‌ای به طراحی و انجام عملیات توسط رژیم صهیونیستی براساس مستندات منتشر شده از سوی خود این رژیم اشاره و خاطرنشان کرد: ۱۹ کنوانسیون مبارزه با تروریسم و ۲۴ قطعنامه سازمان ملل وجود دارد که دولت آمریکا به بیشتر آنها متعهد شده و بر اساس آنها، تروریستی بودن اقدام علیه دانشمندان هسته‌ای ما کاملا مبرز است.  

افضلی‌نیکو، صدها میلیون دلار کمک مالی و وتو کردن ۴۳ قطعنامه ضداسراییلی در سازمان ملل توسط آمریکا را یادآور شد و افزود: بر اساس قوانین تصویب شده داخلی،  می‌توانیم طرح دعوا کنیم و پرونده قضایی تشکیل شده ۴۰۰ صفحه است که ۵۰۰ صفحه ضمایم دارد که اقرارهای خواندگان را شامل می‌شود.  

وی با بیان اینکه اساس ترورها برای جلوگیری از دستیابی به حق مسلم کشورمان برای بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای است، گفت: اقدام علیه شهدای هسته‌ای نقض تمام قوانین بین‌المللی است.  

این وکیل دادگستری، اساس تشکیل پرونده را درخواست خانواده‌های شهدای هسته‌ای عنوان کرد و افزود: پرونده شهید فخری‌زاده در مسیر مستندسازی است و پرونده بقیه شهدای هسته‌ای مستند شده است.  

افضلی‌نیکو درباره طرح دعوا در دادگاه‌های بین‌المللی خاطرنشان کرد: خلأهای حقوق بین‌المللی و نفوذ قدرت‌ها بر این دادگاه‌ها مانع از پیگیری شده است اما امیدواریم در آینده بتوانیم آنرا در محاکم بین‌المللی هم پیگیری کنیم.  

وی با بیان اینکه ۱۰۰ میلیون دلار خسارت طلب کردیم، افزود: این خسارت مربوط به خسارات مادی، معنوی و روحی تحمیل شده به خانواده‌های قربانیان در ایام پس از شهادت است و مطابق رویه‌های بین‌المللی و رویه‌های حقوقی محاسبه خسارت در دادگاه‌های آمریکا انجام شده است.  

وکیل پرونده شهدای هسته‌ای، خواستار در نظر گرفتن خسارات تنبیهی برای عاملان ترور توسط دادگاه شد و افزود: اموال آمریکا و عاملان جنایت در منطقه می‌تواند با همکاری سایر کشورها برای دریافت خسارت وارده به خانواده‌های شهدای هسته‌ای مصادره شود.  

افضلی‌نیکو خاطرنشان کرد: بعد از ابلاغ دادخواست به خواندگان پرونده، اولین جلسه دادگاه در ۲۱ فروردین برگزار می‌شود و خواندگان می‌توانند در دادگاه حضور پیدا کنند و از خود دفاع کنند.  

همسر شهید علی محمدی نیز در این مراسم با یادآوری این موضوع که اکنون یازدهمین سالگرد شهادت آن شهید است، گفت: از زمان شهادت همسرم در ۱۱ سال پیش، آرزوی پیگیری قضایی پرونده را داشتم و خوشحالم که این آرزو در حال تحقق است.  

همسر شهید شهریاری نیز به دیدارهای قبلی خود با مقامات قضایی کشور اشاره کرد و گفت: کاش این پرونده زودتر ثبت می‌شد و گرچه ممکن است به نتیجه رسیدن آن زمان بر باشد اما  تلاش در این موضوع تکلیف ماست.  

وی خواستار توجه رسانه‌های بین‌المللی به شرایط خانواده‌های شهدای هسته‌ای شد و ابراز امیدواری کرد: شرایط بین‌المللی در آینده به نحوی تغییر کند که تعقیب مجرمان را تسهیل کند.

همسر شهید رضایی‌نژاد نیز مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار تعیین شده برای خسارات وارده به خانواده‌های شهدای هسته‌ای را حداقل جبران مالی خسارات وارده به خانواده‌های شهدای هسته‌ای عنوان کرد.

نشست خبری تبیین دعوای حقوقی خانواده شهدای دانشمندان علمی و هسته‌ای ایران علیه دولت آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس با حضور تیم حقوقی، قربانیان و خانواده شهدای هسته‌ای بعدازظهر دوشنبه در محل هتل پارسیان آزادی برگزار شد.

انتهای پیام/*
۱
مرجع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما