مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به پیشروی فرونشست زمین در دشت اصفهان-برخوار و ایجاد کانونهای گرد و غبار و کم آبی، گفت: نسخه اصلی برای رفع این مشکلات، تامین آب برای حوضه زاینده رود تا تالاب گاوخونی است.باید طرحهای تامین آب استان تسریع شود.
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هیچکس از هیچ کجای استان، جز آب و احیای رودخانه زایندهرود، مُطالبه عمده دیگری از دولت سیزدهم و رییس جمهور ندارد. شورای شهر در خصوص سفر اخیر رئیسجمهور و نگرانیهای موجود در خصوص زایندهرود بیانیه منتشر کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور، در سفر به شهرستان لنجان عنوان کرد: اولین مطالبه هر شهروند اصفهانی؛ آب و زاینده رود است. آنچه که تابحال با زاینده رود انجام شده است جفا بوده است که در آن هم مسؤولین و هم مردم مقصر هستند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان از افزایش خروجی سد زایندهرود با هدف جاری سازی رودخانه و تخصیص آب برای نوبت چهارم آبیاری مزارع شرق اصفهان از نیمه شب پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ خبر داد.
سخنگوی شرکت آب و فاضلاب اصفهان گفت: جریان ۱۰ روزه زاینده رود در روزهای ابتدایی سال، آبدهی و تقویت چاههای" فِلمَن " به عنوان یکی از اصلی ترین منابع تامین آب آشامیدنی را در پی نداشت.
دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: اصفهان، نیازمند برنامه ریزی اصولی و مقابله با تهدید های فعلی، برای حفاظت از خاک به عنوان یکی از مهمترین سرمایه های طبیعی است.
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری اصفهان گفت: لازم است که رسانههای این استان موضوع کم آبی، خشکسالی و خشکی رودخانه زاینده رود، راهکارهای جاریسازی همیشگی آن و فرونشست زمین را به طور مستمر و جدی پیگیر باشند.
معاون عمرانی استاندار اصفهان گفت: با هر گونه بارگذاری اضافه بر حوزه زایندهرود مخالفیم همانگونه که تاکنون شیوه انتقال آب از اصفهان به دیگر استانها درست نبوده است./ساماندهی حریم زاینده رود با حضور تمام دستگاه ها و حضور دادگستری آغاز شده است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان در دیدار استاندار اصفهان و معاونانش گفت: با وجود اینکه آب یک موضوع ملی و متعلق به همه مردم است، باید عدالت توزیع آبی شکل بگیرد.
معاون عمرانی استانداری اصفهان گفت: بر اساس مصوبه قبلی در خصوص بازگشایی زاینده رود، مقرر شد که پیشنهاد زمان جاری شدن آب در پی جمعبندی نظرات صنف کشاورزی و جهاد کشاورزی به استانداری اعلام شود که تاکنون پیشنهاد مشخصی ارائه نشده است.
مدیر عامل آب منطقهای استان اصفهان گفت: اجرای طرحهای آبی در حوضه زاینده رود احتمال به خطر افتادن آب آشامیدنی برای اهالی اصفهان و سایر شهرهای برخوردار از این حوضه را افزایش می دهد.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی اصفهان گفت: سرعت فرونشست زمین در استان از پنج سال گذشته تاکنون دو برابر شده است و اگر وضعیت به همین منوال پیش رود، در آینده باز هم افزایش خواهد یافت.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بررسیها نشان میدهد که ۵۵ درصد از کاهش جریان ورودی آب به سد زایندهرود ناشی از تغییرات آب و هوایی و ۴۵ درصد ناشی از فعالیتهای انسانی است.
به اعتقاد محقق ایرانیِ دانشگاه توکیوی ژاپن، تغییر اقلیم هر چند یکی از پارامترهای وضعیت موجود آب کشور است، ولی باید در جایگاه خودش قرار گیرد و بیبرنامگیها و کاستیها نباید به گردن تغییر اقلیم انداخته شود. علت وضعیت فعلی زاینده رود عدم همخوانی میزان مصرف با میزان ذخیره است.
دانشگاه اصفهان اعلام کرد: بر اساس نتایج فراخوان و جمعآوری دیدگاه صاحبنظران، مواردی مانند مداخلات سیاسی برای بارگذاری صنایع آببَر و طرحهای بزرگ کشاورزی، نبود مدیریت یکپارچه و بروز رقابت برای استفاده هرچه بیشتر از منابع آب، از عوامل بروز مشکلات در حوضه آبریز زایندهرود است.
مردم و کشاورزان اصفهان در تجمع روز جمعه خواستار حل مشکل آب و برنامه ریزی برای احیای زاینده رود شدند. محمد مخبر به وزارتخانههای ذیربط ماموریت داد در اسرع وقت نسبت به حل مشکل حوزه آبریز زاینده رود اقدام کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: برداشتهای بی رویه، کاهش آب ورودی، تغییر اقلیم و خشکسالی از جمله چالشهایی عنوان میشود که حیات تالاب گاوخونی را به خطر انداخته و به گفته مسئولان و کارشناسان محیط زیست، ادامه این روند میتواند تالاب گاوخونی را به کانون تولید گرد و غبار تبدیل کند.
استاندار اصفهان از اختصاص سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارات کشاورزان و اجرای طرحهای مرتبط با آب این استان خبر داد و به کاهش ذخیره سد زاینده رود اشاره کرد و گفت: خط قرمز ما تامین آب آشامیدنی برای بالغ بر پنج میلیون نفر است و از آنجایی که تاکنون این میزان کاهش در ذخیره سد را تجربه نکرده بودیم باید توجه جدی داشت.
استاد گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان با هشدار درباره موج مهاجرت از استان اصفهان به دیگر استان ها در پی خشکسالی و فرونشست زمین و خالی شدن آبخوان ها به دلیل برداشت های بی رویه گفت: کاهش بارندگی، اختلال در بارش ها، تغییر اقلیم و نبود ذخیره برف کافی در مناطق کوهستانی در خشک شدن زاینده رود تاثیر دارد.