وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران میگوید روابط تهران-ریاض در مسیر بسیار خوبی در حال حرکت است و همکاریهای اقتصادی میان طرفین آغاز شده است. عربستان کشور بزرگ و قدرتمند منطقه است و بین ایران و عربستان الزاما باید یک رابطه خوب و همکاری گستردهای برقرار باشد و این مسئله یک نیاز برای صلح و ثبات در منطقه است.
وزیر امور خارجه کشورمان پیش از عزیمت به عراق در معیت رئیس جمهور پزشکیان، با اشاره به اینکه ۱۵ یادداشت تفاهم میان ایران و عراق به امضا میرسد، گفت: قرار بود شهید رئیسی به این سفر برود که متاسفانه به دلیل سانحه سقوط هواپیما این امر میسر نشد. امیدوارم که این سفر به عمق راهبردی روابط دو کشور وسعت بیشتری دهد و همکاری ما و عراق را وارد مرحله جدیدتری کند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تماسهای تلفنی برخی همتایانش با بیان اینکه واکنش به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی حتمی است، گفت که این واکنش دقیق و حساب شده خواهد بود و برخلاف رژیم صهیونیستی، ایران به دنبال گسترش تنش نیست، اگرچه از آن هراسی ندارد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی درباره برخی مسائل بینالمللی مرتبط با ایران از جمله نحوه پاسخ ایران به ترور شهید هنیه گفت: پاسخ ایران به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی «به صورت دقیق، حساب شده و مدیریت شده خواهد بود و در زمان مناسب و به شیوه مناسب انتقام گرفته میشود».
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه فرانسه، با اشاره به پیچیدگی مسائل منطقه غرب آسیا و سیاست و اقدامات رژیم صهیونیستی برای تشدید تنش و گسترش دامنه بیثباتی به سراسر منطقه، از فرانسه و دیگر طرفهای غربی خواست برای جلوگیری از گسترش جنگ و افزایش تنشها بر تنها مقصر این وضعیت، یعنی رژیم صهیونیستی متمرکز شوند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نخستین مصاحبه خارجی خود با خبرگزاری کیودو ژاپن گفت: به دنبال مدیریت تنشها با واشنگتن و بازسازی روابط با کشورهای اروپایی بر اساس شروطی هستیم.
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه سخنرانی شمر زمانه و قصاب غزه را در کنگره آمریکا دیدیم، تصریح کرد: تشویق طولانی جنایتکار جنگی در واشنگتن و کفزدنها باید درسآموز کسانی باشد که اندکی به آزادیخواهی و ادعاهای واهی حقوق بشری ایالات متحده آمریکا خوشبین هستند؛ سیاست ما در مورد آمریکا سیاست مدیریت تخاصم و نه رفع تخاصم خواهد بود.
دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی و معاون سیاسی پیشین وزارت خارجه گفت: شهید سلیمانی یک ویژگی داشت و آن هم حضور در میدان هایی بود که دیگران نبودند و برای همین از نزدیک مسائل را لمس میکرد. خیلی از سیاسیون و حتی فرماندهان در اتاقشان در تهران تحلیل می کنند ولی حاج قاسم از میدان جنگ و خط مقدم بر میگشت و حرفی که می زد از همه دقیق تر و واقعی تر بود
معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: آیا آمریکا در زمان خروج از برجام، با کسی وارد مذاکره شدند؟ بنابراین بازگشت آنها نیز به نشست و مذاکرهای نیاز ندارد.
تفكر حاج قاسم كه خود تجلی آرمانهای انقلاب اسلامی و اصول حاكم بر قانون اساسی جمهوری اسلامی است، منبعث از بنيان نظری و مبنای سياست خارجی جمهوری اسلامی ايران است كه نام آن را بايد «ديپلماسی مقاومت محور» گذاشت.
قربانی کردن موفقیت ها و دستاوردهای سیاست خارجی در پای منافع کوتاه مدتِ فروملی ، پایمال کردن غرور ملی و تزریق حس شکست و درماندگی به جامعه با نادیده گرفتن یا کوچک شمردن داشته های ملی به نفع هیچ کس نیست.