مطالعات اخیر محققان نشان میدهد سرکوب موقت سیستم ایمنی بدن در مراحل اولیه ابتلا به کووید-۱۹ (ویروس کرونا) میتواند شدت علائم بیماری را کاهش دهد و با سرعت و اثربخشی بیشتری ویروس را نابود کند.
دکتر حریرچی ضمن اشاره به علل کاهش مراجعات کرونایی به بیمارستانها و روند نزولی مرگومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشور، تصریح کرد: همچنان در فاز مدیریت بیماری هستیم و به مردم توصیه میکنیم که نکات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را جداً رعایت کنند.
دولت آمریکا مجوز استفاده از داروی رمدسیویر را برای درمان کرونا در بیماران شدیداً بدحال صادر کرد. رییس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا قبلا گفته بود که این دارو تاثیر مثبت و چشمگیری در کاهش زمان بهبودی از کرونا دارد.
در حالی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا از مرز دو و نیم میلیون نفر گذشته و تعداد قربانیان هم به حدود ۲۰۰ هزار نفر رسیده است و دانشمندان جهان در پی یافتن راهی برای مقابله با کووید-۱۹ هستند، رئیسجمهوری ماداگاسکار اعلام کرد کشورش به درمانی برای کرونا دست یافته است.
پوست دو تن از پزشکان ووهان که به "کووید-۱۹" مبتلا شده بودند و تقریبا از چند قدمی مرگ بازگشتند، در نتیجه عوارض داروهایی که طی دوره درمان دریافت کرده بودند سیاه شد. هر دو این پزشکان به مدت دو ماه تحت درمان بودند تا توانستند این ویروس را شکست دهند.
رادیو «اورپ ۱» فرانسه از آغاز بیش از ۳۰ مطالعه برای یافتن درمان بیماری کووید-۱۹ توسط محققان و متخصصان بیماریهای عفونی در این کشور خبر داده و انستیتو پاستور فرانسه نیز به دنبال استفاده از واکسن سرخک برای ساختن آنتی ویروس علیه این بیماری است.
سیستم ایمنی بدن انسان به شیوه استثنایی و فوقالعادهای کار میکند. این سیستم، مکانیسم شناسایی و از بین بردن مواد «خارجی» منحصر به خود را دارد. آنتی بادی یا همان پادتن نوعی پروتئین خونی است که توسط سیستم ایمنی بدن تولید می شود و به عوامل خارجی مثل باکتری و ویروس حمله و اثر آن ها روی بدن را خنثی می کند.
با افزایش چشمگیر شمار مبتلایان و تلفات بیماری کرونا، مقامات آمریکا هشدار داده اند که این کشور «هفته ای بسیار دشوار» را طی می کند. ترامپ شامگاه دوشنبه گفت، 10 داروی موثر در درمان کرونا برروی بیماران بستری آزمایش شده است. منتظر پیشرفت بزرگی هستیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه این روزها بازار ادعاها درباره درمان مبتلایان به ویروس کرونا داغ است، گفت: ۳ روش درمانی پلاسما، سلولهای NK و سلولهای بنیادی در ایران و در دنیا در فاز کارآزماییهای بالینی است ضمن آنکه مطالعات برای تولید واکسن نیز در دستور کار محققان قرار دارد.
در پی مصاحبه انجام شده یکی از متخصصین بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص داروی فاوی پیراویر (favipiravir)، دکتر قاسم خان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت به نمایندگی از کمیته علمی مستقر در معاونت درمان وزارت بهداشت، اطلاعیهای صادر کرد.
کرونا ویروس پس از درمان و برطرف شدن علائم، تا مدتی همچنان در بدن باقی می ماند. دانشمندان تمدید دوره قرنطینه کسانی را که از عفونت کرونا ویروس بهبود یافته اند، یک تا دو هفته ضروری می دانند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آخرین آمار مبتلایان به بیماری کرونا در اصفهان تا امروز (شانزدهم اسفند ماه) را اعلام کرد. یک زن باردار در میان مبتلایان به کرونا در اصفهان شناسایی شد.
عضو کمیته کارورزی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شاخصترین علایم کروناویروس، توضیحاتی در رابطه به نحوه تست کرونا و همچنین نگهداری از بیمار مبتلا به کرونا در منزل ارایه کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کرد که از پذیرش و بستری بیماران الکتیو ( غیر اورژانسی ) تا اطلاع ثانوی خودداری کرده و آماده پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا باشند.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با برشماری علائم کرونا ویروس در عین حال نسبت به رعایت نکات بهداشت فردی تاکید کرد و گفت: رعایت بهداشت فردی میتواند منجر به قطع زنجیره بیماری شود.
رییس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور، درمان اعتیاد با استفاده از داروهای جایگزین به همراه مداخلات غیر دارویی (مشاوره فردی، آموزش بیمار و خانواده، مشاوره خانواده و خدمات مددکاری) را بهترین، موثرترین و مقرون به صرفهترین روش درمانی میداند