معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور به موضوع تنش آبی در کشور و اختصاص اعتبار لازم اشاره کرد و گفت: برای مدیریت این مساله بیش از هشت هزار میلیارد تومان اعتبار ویژه در نظر گرفته شده است.
مدیرکل حفاظت مُحیط زیست اصفهان با اشاره به خشکسالی و کمبود آب در مناطق تحت مدیریت محیط زیست گفت: اگر امسال همه مُحیطبان باشیم میتوانیم از مُعضل بزرگ خشکسالی که حیات وحش منطقه را تهدید میکند، عبور کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: رییس حوضه آبریز زایندهرود در شرکت مدیریت منابع آبی کشور باید نسبت به ایجاد دفتری ثابت در اصفهان اقدام کند و از وزارت نیرو نیز درخواست میشود همانند دریاچه ارومیه، طرح احیای زاینده رود را برای رفع چالش آب استان با قدرت پیگیری کند.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن تشریح آخرین وضعیت بارشها در کشور گفت: احتمال میرود که بارشها در پاییز ۱۴۰۰ دیرتر از زمان نرمال آغاز شود. از اینرو دوره خشکسالی طولانی خواهد بود.
مهندس کاظمی مدیر آب و فاضلاب شهرستان نجف آباد با بیان برکات طرح یکپارچه سازی آب و فاضلاب شهری و روستایی، بر گسترش فرهنگ مدیریت مصرف بهینه و ضرورت تامین آب پایدار برای عبور از خشکسالی و شرایط کم بارشی موجود تأکید کرد.
در نشست خبری رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر خسارت جدی آلودگی هوا، کلانتری گفت: مشکل اصلی محیط زیست و کشور آب است. واقعیتها درباره آب اسفناکتر از چیزی است که امروز درباره آن صحبت میشود. آب کماکان بزرگترین مشکل کشور است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان اکنون با چهار خشکسالی روبه رو است، بیان کرد: خشکسالی اقلیمی ناشی از کمبود بارش و توزیع نامناسب سالانه، خشکسالی هیدرولوژیکی ناشی از خشکی رودخانهها، خشکسالی کشاورزی که منجر به عدم کشت ۱۰۰ هزار هکتار از مزارع و در معرض تنش آبی قرار گرفتن آنها و خشکسالی ژئوهیدرولوژی که باعث کاهش آب سفرههای ...
حمیدرضا محبوب فر با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی در کشور اظهار کرد: در سال ۹۹ و پیش از آن بسیاری از کارشناسان حوزه محیط زیست و منابع هشدارهایی در خصوص وضعیت تنش آبی داشتند، اما از سال ۱۴۰۰، کشور وارد مرحله ورشکستگی آب شده که این وضعیت به دلیل مصرف ۹۰ درصدی منابع آبی سطحی و زیرزمینی به وجود آمده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: خشکسالی باعث شده است که ۱۲ هزار هکتار از باغهایی که دارای درختان کهنسال هستند نیازمند آبرسانی باشند و از سویی نوار ساحلی زایندهرود در شهرستانهای لنجان، مبارکه، فلاورجان و اصفهان تا شرق نیازمند پیشگیری از خشکی است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اشاره به شرایط کمبارشی و احتمال مواجهه با کمبود منابع آب در تابستان سال جاری گفت: دستگاهها باید با همکاری و اتخاذ راهکارهایی در زمینههای کشاورزی، صنعت و فضاسازی شهری مصرف آب را کاهش دهند.
هنوز فصل گرما نرسیده اما دمای هوا در بیشتر مناطق کشور تابستانی گرم را تداعی میکند، همین افزایش دما در کنار کمبود بارندگی از ابتدای سال جاری آبی و زراعی موجب شده تا سایه خشکسالی در کشورمان پهنتر شود.
طرح ملی نمک زدایی آب دریا و انتقال آب از خلیج فارس به مرکز فلات ایران برای استان های کرمان، یزد، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در نشستی با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور و مقامات دستگاه های مرتبط مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بارشهای سیستان و بلوچستان که در حدود 20 سال گذشته از خشکی هیدرولوژیکی و انسان ساز رنج برده است فرصت تنفسی به این دیار خشک داد و زمین بیش از حد تشنه این دیار را سیراب کرد تا آلام زیست محیطی گذشته اندکی تسکین یابند.
کارشناسان بر این باورند که سالهای پرآب نباید ما را هیجانزده کند و باید از آب قابل برنامهریزی استفاده کنیم و مصرف کنندگان باید در این مورد با یکدیگر توافق کنند. به عبارت دیگر زمانی که ترسالی رخ میدهد باید آب را حفظ و مصرف آب را با برنامه ریزی صحیح، مدیریت کرد.