وقتی شهروندان با اقدامات عینی مواجه شوند، احساس میکنند که با عقل منسجمی در قامت دولتِ کلان مواجهند که همتش را مصروف پیشگیری و درمان کرده است، اینجاست که «دو صد گفته چون نیم کردار نیست.»
جدی گرفتن اطلاعرسانی قرارگاه کرونا از یک سو و پیامهای پیاپی بهداشتی از دیگر سو، راه را بر «هرگونه بازنمایی» واقعیت کرونا و دامن زدن به این بحران، مسدود میکند.
این روزها شاهد اظهارنظرهای افراد با دانش اندک و رشتههای غیرمرتبط هستیم. همه باید برای کمک به مدیریت بحران نسبت به عدم اشاعه اظهارنظرهای غیرکارشناسی مبادرت کنند.
اگر فردي ميانهرو و قانونمدار بستر حضورش در انتخابات آماده شود، يقينا برنده انتخابات 1400 است. در انتخابات آتي فردي با تجربه، با دانش، با بينش اعتدالي و قانونگرا راي مردم را از آن خودش خواهد کرد.
در روزنامه نگاری بحران چند فرآیند را همزمان باید در نظر بگیریم که اطلاعرسانی دقیق؛ درست و قابل اعتماد باشد و باید مردم مطمئن شوند که اطلاعات را دقیق دریافت میکنند.
وقتی -در مقابله با پیامدهای کرونا- موفق خواهیم شد که همه فکر کنند «کرونا مسأله همه ماست.» دولت از ابتدای شیوع ویروس کرونا در چین موضوع را در دستور کار خود قرار داد.
وقتی از عدالت جنسیتی که تکلیف قانون برنامه ششم است صحبت میشود عدهای عمداً این رویکرد را به بیرون و عوامل نفوذی نسبت میدهند. در حالی که دهها آیه شریفه قرآن کریم گواه محوریت مفاهیم عدالت جنسیتی است.
نمیتوانيم از حضور در انتخابات خودداری كنيم. در اين مسير نيز دو احتمال بيشتر وجود ندارد، يا بهطور تمام و كمال شكست میخوريم كه نتيجه همان است كه خواستاران عدم شركت در انتخابات میگويند يا اينكه میتوانيم با اقليتی اصلاحطلب به سمت تحقق مطالبات عموم جامعه گام برداريم.
تأکید امام بر حق تعیین سرنوشت هر نسل در پای صندوقهای رأی چنان جایگاهی محوری در مشی مبارزاتی او داشت که خطکشیهای مرسوم و جزمی میان «انقلاب» و «انتخابات» را مخدوش میکرد.
ایران به یمن معجزه انتخابات ۹۲ بود که از آن وضعیت تحمیلی خلاص شد. اکنون در آستانه یک انتخابات دیگر قرار داریم و برگزاری این انتخابات در سطح استانداردهای قانون اساسی میتواند کارکردی محاصره شکن به خود بگیرد و حصر دونالد ترامپی را از جغرافیای کشورمان دور کند.
دولتمردان انگلیسی از طرح ترامپ برای جایگزینی برجام نام میبرند، پاریس ساز دیگری درخصوص فعالیتهای منطقهای ایران میزند و آلمان نیز به اقتضای زمان و شرایط اتخاذ مواضع میکند.
تلاش و تصریح آشکار رقبای سیاسی به ناکارآمدی انتخابات در کشور عامل تضعیف جمهوریت است. عدهای به اسم انقلابیگری همه ضعفها و مشکلات را محصول انتخاب مردم میدانند.
تحریمی که ترامپ و همدستان ناآگاه او به دو طریق مختلف میخواهند بر ایران تحمیل و فراتر از آن نهادینه، یعنی ابدی کنند از جنس همان تبعید به تعبیر سعید است. زمستان شدن میهن است و غیرقابل دستیابی کردن نوروز.
باید افزایش رونق حداکثری رضایت عامه را به عنوان پادگفتمان و باطلالسحر آن کید امریکا در کار آورد و اتهام و شبح شبهه تک جناحی گری را از آسمان سیاست دور کرد.
تا زماني که عربستانيها سعي ميکنند نماينده آمريکا در قبال ايران باشند و ايران هم سعي کند عربستان را بهعنوان بخشي از راه حل تقابلش با آمريکا در نظر بگيرد، تا آن زمان باز هم اين چالش ادامه پيدا ميکند. لذا نميتوانيم کماکان اميدي به تنشزدايي داشته باشيم.
زماني كه ايران از منافع اجراي دقيق و صحيح پيمان عدماشاعه برخوردار نشود، تهران هم حق دارد براساس مسير حقوقي پيشبيني شده در NPT از اين توافق خارج شود. اين حق در پيمان براي كشورهاي عضو محفوظ شمرده شده است.
آشتی و وحدت ملی مسیر ناگزیری است که باید در پس این اتفاقات تلخ طی کنیم. این امر نه در حد شعار بلکه باید در عمل جان بخشی و دیده شود. انتخاباتی که در آن همگان احساس مشارکت نمایند.