ورشکستگان به تقصیر سردرگریبان، خود را به آغوش بدنامترین جنگ افروزجهان، جان بولتون انداختهاند. به گواه تاریخ آنها ره به جایی نخواهند برد و ملت ایران با دوریگزینی از جنگ و بدون هدر دادن نیروی بازوی ملی، اما با هشیاری و با اندیشهای ژرف این بار نیز پیروز این کارزار خواهند بود. آینده خاورمیانه از جهان پیرامون جدا نیست و به هر روی میرود تا در سایه ...
بیش از یک سال پیش گفتم که آرزوی ترامپ مذاکره با ایران است و اگر با ایران مذاکره نکند دق خواهد کرد. او در حالی که در همه عرصهها شکست خورده وارد سال انتخابات میشود؛ لذا میخواهد چیزی ارائه دهد و بهترین متاع این است که بگوید من با جمهوری اسلامی مذاکره کردم و ایران را پای میز مذاکره آوردم. خیلی هم برای او مهم نیست که این مذاکره به نتیجه برسد یا نه، چرا ...
اگر ضعفی وجود داشت که موجب فراهم شدن زمینه پذیرش قطعنامه 598 شد، به کوتاهی بدنه کشور و دولت مربوط نمیشود و باید آن را در تمایلات سیاسی کسانی جستجو کرد که هم میخواستند جبهه را در اختیار داشته باشند و هم سیاست را.
در همه کشورهایی که به توسعه دست یافتهاند و در شاخصهای حکومت قانون، مسوولیتپذیری، شفافیت، آزادی، اشتغال، تولید ناخالص داخلی، بهداشت، آموزش و فرهنگ مدنی رتبههای بالایی دارند الزامات دولت کشور ملی رعایت شده است. در ایران نخبگان و سیاستمداران چپ و راست اغلب سعی میکنند با بیتوجهی به عناصر عقلانیت و هزینه کردن از دولت ملی به هر شکل ممکن در قدرت باقی ...
در صورت ادامهیافتن روند موجود و موازیکاریهای آزاردهنده، ناامیدی و دلسردی در جامعه ایجاد میشود. این مشکل با ارائه لایحه از سوی دولت، که در دولتهای پیشین هم اتفاق افتاده، یا با ارائه طرح از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قابل حل نیست بلکه باید در سطوح عالی نظام تصمیم گرفته شود.
دولتمردان آمریکائی باید بدانند که انفجارهای اخیر منطقه سبز بغداد به منزله خودزنی آنهاست، زیرا علاوه بر اینکه مسئولان امنیتی عراق دست آنها را خواندهاند، افکار عمومی منطقه نیز بر همین باور است که این یک طرح آمریکائی است و غیر از کاهش بیشتر اعتبار آمریکای ترامپ، نتیجه دیگری نخواهد داشت.
مصدق الگویی است برای صداقت با مردم و پرهیز از دروغگویی. مردم امروز آگاهتر از دیروز هستند و اگر با آنها صادقانه برخورد شود آنها هم پاسخ این صداقت را خواهند داد.
میتوان امید داشت تا مردم با افزایش تابآوری در مقابل تکانههای اقتصادی که آثار اجتماعی خواهد داشت، مقاومت نمایند. زیرا این تحریمها غیرمشروع ترین و غیرقانونیترین تحریمی است که یک عضو سازمان ملل خلاف قطعنامه 2231 صرفاً با اتکا به قدرت هژمون خود به عضو دیگر تحمیل کرده است.
نظام اداری در ایران انباشته از انبوه موقعیتهای تعارض منافع است. لایحه جامع شفافیت نمیتواند جایگزینی برای قوانین مناسب برای مدیریت تعارض منافع باشد، اما تلاش برای شفاف ساختن موقعیتهای تعارض منافع از جمله قوتهای این قانون است.
در شورای سیاستگذاری معاونت امور مطبوعاتی مصوب شده است از این پس حمایتهای صورت گرفته در قالب «یارانههای مستقیم» و «کاغذ یارانهای» در صورتی اختصاص یابد که گزارش شمارگان واقعی از نشریه اخذ و اطلاعات دریافت شده پس از استعلام از چاپخانه و جهت راستیآزمایی، موارد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داده شود.
چه باور کنیم یا باور نکنیم این سیاست آمریکاست، شمشیر در دست و لبخند بر لب، همان سیاست چماق و هویج. ترامپ احساس میکند در کره شمالی با همین روش موفقیت زیادی بدست آورده، چرا در مقابله با ایران موفق نباشد؟
واکنش برقآسای موشکی مقاومت غزه توانسته موازنه قوا را به سود مردم مظلوم غزه و نیروهای مقاومت دگرگون سازد. بعلاوه رعب و وحشتی که در شهرکهای صهیونیستنشین و حتی بسیاری از شهرها و شهرکهای دوردست به راه افتاده، ثبات و امنیت اشغالگران را به کلی تحتالشعاع قرار داده است.
آمریکا درپی تحریک خروج ایران از برجام بوده و در راستای ایجاد اجماع بینالمللی و محاصره منطقهای درپی خروج احتمالی تهران از برجام است. لذا ایران از یکسو به خوبی میداند که برجام به هیچ عنوان نمیتواند کارکرد داشته باشد و از سوی دیگر نیز به این آگاهی رسیده است که اگر بخواهد از برجام خارج شود میبایستی هزینههای خروج از برجام را پرداخت نماید.
آمریکا با سوءاستفاده از توان و قدرت سیاسی و اقتصادیاش اهداف خود را در جهان دنبال میکند. به عنوان مثال 25درصد از شرکت توتال که ویترین فرانسه است به آمریکا تعلق دارد. چنین است که آمریکا تماما از زور و توانش سوءاستفاده میکند و اصلا دنبال رعایت اصول پذیرفته شده بینالمللی نیست.
اکنون بهنظر میرسد لابی گروه «B» در رویکرد ترامپ نفوذ بیشتری یافته و این ترامپ است که در زمین آنان بازی میکند. در این صورت مقاومت تنها چاره در برابر آن چیزی است که تمامیت ارضی و کیان نظام سیاسی ایران را تهدید میکند.
فقدان رشد اقتصادی مداوم و سرمایهگذاریهای جدید سبب شده که تقاضای کار به اندازه کافی ایجاد نشده که این امر منجر به هم خوردن امنیت شغلی و همچنین کاهش دستمزدها و عدم دستیابی به شغل توسط نیروهای جدید و تشدید بیکاری شده است.
ظریف در نیویورک گفت: «اعتقاد داریم که اتهامهای زندانیان ما در آمریکا «جعلی» است و ایالات متحده هم عقیده مشابهی را در مورد زندانیان آن کشور در ایران دارد، اما بگذارید در این مورد بحث نکنیم، بیایید آنها را مبادله کنیم. من آماده انجام این کار هستم و اختیار این کار را هم دارم. من این پیشنهاد را علناً میدهم، بیایید زندانیها را تبادل کنیم»!
دولت ریاض به لحاظ سانسور و بایکوت خبری یکی از کشورهای پیشتاز در میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است که البته با قتل مرموز «خاشقچی» این وضعیت مستور و پنهان به ناگاه عیان و آشکار شد و ماهیت رسانه های عربستان را بیشتر از پیش در جلوی دید جهانیان و افکار عمومی قرار داد.
چین و ایران با وجود تفاوتهای نظام، فرهنگ و مسیر توسعه، مورد احترام یکدیگر بوده و از منافع اصلی یکدیگر محافظت کرده و روحیه جوانمردی و صلح را در قبال یکدیگر ادا کردهاند.
این ضعف رسانه ملی است که نه قائل به قرار دادن تریبون کافی در اختیار دولت است و نه به فعالان و جریانهای سیاسی و احزاب فضای کافی برای طرح نظرات و دیدگاههایشان میدهد.