یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام فقدان احزاب، ضعف ساختاری و قانونگذاری، نداشتن برنامه و نقشه راه و توجه به حواشی به جای متن را از علل ناکارآمدی دولتها میداند و میگوید که در نهایت رنج این ناکارآمدی را ملت تحمل میکنند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد پشت پرده شکل گیری و فعالیت گروه های تروریستی در منطقه، می گوید: القاعده، داعش، النصره و موج شديد وهابیگری تند افراطی در سراسر جهان را عربستان ايجاد كرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به نامه ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که به زودی غنی سازی 20 درصد در فردو آغاز خواهد شد. ما سربازی هستیم که دستمان روی ماشه است و فرمانده دستور دهد شلیک کنیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در افغانستان ما معتقد به خروج قانونمند و حسابشدهی نیروهای خارجی هستیم. براساس خواست مردم افغانستان و با تحویل مسئولانهی مسئولیتهای امنیتی به نیروهای افغانی نه به شکلی که حالا امریکاییها خودشان بروند با طالبان مذاکره کنند.
دکتر سلیمی با تاکید بر اینکه سهم دانشگاه ها در تخلفات علمی بسیار اندک است اما برخی دنبال تخریب وجهه دانشگاه ها هستند، گفت: اگرچه انحرافات و سواستفاده هایی در عرصه پژوهش وجود دارد اما بدنه اصلی دانشگاه و دانشگاهیان در این زمینه مبری است.
بورل درباره سیاست سران اتحادیه اروپا گفت: تشبیه صحبت با صدای واحد، بهنظرم خیلی بلندپروازانه است، مهم نیست یک صدا در کار باشد، بلکه مهم این است که همهٔ صداها یک آهنگ را دنبال کنند، بهیاد دارم که جو بایدن، در جریان کارزار انتخاباتی خود از برگشتن به توافق هستهای با ایران سخن گفت.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره وضع برجام گفت: لغو تحریم ها و بازگشت ایران به تعهدات، زمان بر نیست و بایدن می تواند با سه فرمان اجرایی، تحریم ها را لغو کند.
رییس کل بانک مرکزی گفت: نرخ ارز متأثر از ریسکهای غیراقتصادی به میزان زیادی از سطح تعادلی خود خارج شده بود و برای من مشخص بود که با چشمانداز رفع موانع، اثر متغیرهای غیراقتصادی بر قیمت ارز، تقلیل یافته و نرخ مبتنی بر عوامل پایهای اقتصاد خواهد شد.
عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است مشکل مردم مشکل معيشتی است و چالشی که در نظام بين مردم وجود دارد اقتصادی است. او می گوید: بيکاری و تورم و کاهش ارزش پول ملی را داريم. مسائل ما کلا اقتصادی است و اقتصاددانان راهکارهايی را پيشنهاد دادهاند که میتوان با اين راهکارها در حوزه اقتصاد و بهبود معيشت مردم تغييري ايجاد کرد.
حجتالاسلام شجاعی در مورد صلح امام حسن(ع) و تاثیر آن بر روی قیام امام اباعبدالله(ع) گفت: قیام امام حسین(ع) از همان دوران امام مجتبی(ع) شکل گرفت، زیرا امام حسن(ع) با زیرکیشان باعث شدند مردم متوجه شوند که معاویه آن چیزی که نشان میدهد نیست و ریاکاری میکند.
رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: اگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی طبق تعهدات، درخواستی از ایران داشته باشد، با انجام آن مشکلی نداریم؛ یعنی باید خواستههای آژانس بینالمللی در چهارچوب موافقتنامه پادمان یا پروتکل الحاقی باشد و متقن، منطقی و دارای توجیه ارزیابی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: با مجموعههای رسمی و غیررسمی گفتوگو میکنیم تا تضادها را به تنشهایی لاینحل تبدیل نکنیم. اگر میبینید این تنشها کمتر شده به این دلیل است که طی سه سال گذشته سعی کردیم مباحث را در فضایی آرام پیش ببریم.
معاون اطلاع رسانی و مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است رسانه پایه میکروفون نیست بلکه انتخاب گر موضوعاتی است مبتنی بر نیاز مردم که دیگران نمی بینند یا نمی خواهند ببینند، او می گوید: روابط عمومی دستگاه ها تبدیل به یک رسانه شده که این اشکال دارد و نقدی است که به دستگاه ها وارد است.
حجت الاسلام محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی سرشناس اصلاح طلب می گوید: باید با شفافیت و بدون تعارف گفت که توقع براندازی از اصلاحطلبی توقعی مبنایی و نادرست است. اصلاحطلبی حتی اگر به بنبست نیز برسد نمیتواند مسیر خود را تغییر دهد، چون در این صورت اصلاحطلب نیست و باید سعی کند مسیر را برای اصلاحات هموار کند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کردند: از ویژگیهای مکتب امام (ره) توجه به همه محرومین عالم است. ایشان رهبر ایران بودند، ولی توجه به آزادی فلسطین جزو اولویتهای امام (ره) بود و امروز هم جزو اولویتهای رهبری معظم انقلاب است.
دکتر صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و چهره سرشناس سیاسی اجتماعی معتقد است؛ تخاصم لطمات و صدمات زيادی به کشور وارد کرده است و اگر اين روند مديريت شود اصولگرایان میتوانند تغيير جدی در وضعيت کشور به وجود بياورند.
یک فعال سیاسی سرشناس اصلاح طلب معتقد است؛ زمينه و بستر اصلی آشتی ملی در جامعه فراهم نيست، چرا که -آشتی ملی- معنای وسيعی دارد. از منظر او، آشتی ملی به اين معناست که به همه احزاب و جريانهای سياسی کشور اجازه حضور و فعاليت داده شود و همه چهرههای سياسی فعاليت سياسی داشته باشند.
مشاور رئیس جمهوری معتقد است: اگر بخواهیم از درون به نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه کنیم، جمهوری اسلامی نظامی است که تقریباً در همه مواردش جز با وفاق، جز با همدلی و همراهی همه قوا هیچ کاری در آن انجام نمیشود.
غلامحسین اسماعیلی می گوید: اجرای عدالت باید برای همگان یکنواخت باشد، ریاست قوه قضائیه و رهبر معظم انقلاب، ایده مبارزه با مفاسد در بخشهای مختلف را مطرح کردهاند و برای آن ماموریت تعریف کردهاند.