بيماري در کشور وجود دارد. با اين همه هنوز هم ميتوان با تصميمهاي بهنگام و درست از چالشي پيچيدهتر پيشگيري کرد. جلسههاي کاري را به ويديوکنفرانس تبديل کرد، حضور اجتماعي را کمينه(حداقلي) کرد، رفتارهاي بهداشتي را بهبود داد و اولويت نخست را سلامتي خود و مردم تلقي کرد.
تفسیر پیشنویس طرح موسوم به «قانون دیپلماسی ایران» به هیچ عنوان دشوار به نظر نمیرسد! در این طرح عملا اذعان شده است که واشنگتن اجازه دستیابی ایران به دارو و غذا را صورت نمیدهد و در آینده، این اقدام میتواند تحقق پیدا کند!
اگر در روزهاي آتي اعلام شود كه مراكز مذهبي كشور، حرمها، مجامع مذهبي بايد تعطيل شوند، به اين گفته عمل كنيم و جلوي خطر محتمل كه نابودي جان انسان است را بگيريم.
رقابتها بعد از این نه میان اصلاحطلب، اعتدالگرا و اصولگرا، بلکه در صفوف طیفهایی فعال شود که بازتاب آن را به ویژه در سالهای پایانی دولت دهم شاهد بودیم. مهمترین دستور کار، ایجاد نزدیکی یا مدیریت رقابت میان طیفهایی است که سابقه تعامل میان آنها از «توافق» دور بوده است.
کاش شاهد روزی در کشورمان باشیم که هر مسئولی به خاطر تصمیم گیری یا بی تصمیمی خودش پاسخگو باشد. با این وجود در همین بیانیه پایانی اعلام شده اگر ایرانیها در قالب دغدغه ها و سوال هایی که مطرح شده، به گونه ای در جهت رفع دغدغه عمل کنند امکان همکاری در آینده دوباره فراهم می شود.
وقتي مشاركت مردم به پايينترين ميزان خود در مقابسه با انتخابات گذشته ميرسد يعني جمع وسيعتري از شهروندان، امكاني براي انتخاب نمايندگان حداقلي خود را نيز نداشتند.
اینکه برخی از مسئولان معتقدند، نپیوستن به افایتیاف، تأثیری بر اقتصاد کشور ندارد، نکته قابل تأمل و قابل توجهی است. این اتفاق بر تمام ابعاد اقتصادی کشور تأثیر خود را میگذارد.
مردم نشان دادند به اين آگاهي دست پيدا كردهاند كه به رغم همه ناملايمتيها و ناكاميها معتقدند كه راه توسعه و پيشرفت از صندوقهاي راي ميگذرد و نبايد با آن قهر كرد.
شرايط کنوني کشور، شرايط بسيار حساس و اضطراري است و بايد سياستهاي متناسب با اين شرايط هم استخراج شود. نميشود شعارهايي بدهيم که به لوازم و الزاماتش پايبند نباشيم.
کسیکه با چپ چپ و با راست راست و با اعتدال، بنفشه میشود معلوم است که حزب باد است. یا آنکه یکی به نعل میزند و یکی به میخ مشخص است که مردم را رنگ میکند. نامزد سالم و صالح، کسی است که خود ببوید نه آنکه به زور روتوش، گندمنمایی و جوفروشی کند.
همه کساني که خواهان تحول و اصلاح هستند بايد نگاه خود را وسعت داده و همه جنبهها را در نظر بگيرند و در جريان اصلاحات نوعي رايزنی بهوجود بيايد که برای جلوگيری از کاهش اعتبار صندوق رای چه کارهايی بايد انجام داد.
شرکت در انتخابات فارغ از کلیت آن که همیشه قابل دفاع است، در دوره فعلی هم محل تأمل و دفاع است و اگر چه انتقادها و گلایههایی هم وجود دارد اما برخی واقعیات موجود حکم میکند که گلایهها را به بعد از روز جمعه واگذار کنیم و از صندوق رأی قهر نکنیم.
تحقق «مجلس قوی» نیازمند راهیابی نمایندگانی مؤمن، انقلابی و شجاع با «رأی سدید» مردم است. رأی سدید در اینجا به مفهوم میزان آرای قابل توجهی است که پشتوانه نماینده انقلابی در تصمیمات مهم در مسائل داخلی و بین المللی است.
انتخابات در افغانستان نه تنها فاقد اعتبار شده و مشاركت در آن به حداقلها رسيده است، بلكه در همين حد نيز براساس ملاكهاي قومي و قبيلهاي رأي داده شده است و راهي براي گردش امور و نخبگان و رقابت ملي وجود ندارد.
قطعاً حضور مردم در پای صندوقهای رأی یک ضرورت است و قهر کردن هیچ معنا و مفهومی ندارد. اما در حوزههایی که رقابت تنها بین یک جریان سیاسی وجود دارد هم به نظر میرسد مشارکت در چنین شرایطی حداقل میتواند انتخاب بین گزینه بد و بدتر باشد.
با وجود آنكه در حال حاضر تا حدودي آن ستادهاي حاكميتي براي مسائل كلي كشور چه در سياست خارجي و چه در دفاع ملي و ازاين قبيل موضوعات تشكيل ميشود، اما هنوز كشور فاقد ستاد حاكميتي صاحب صلاحيت براي انجام امور هماهنگسازيها و همراستاسازي تصميمگيريهاي كوتاهمدت و ميانمدت با مصالح توسعه ملي است.
جایگاه ایران در مقیاس منطقهای و جهانی تابعی از نتایج انتخابات است. انتخابات ایران شاید از یک نگاه، فرایندی عادی باشد اما وقتی موقعیت ژئوپولتیک کشورمان و جایگاه ایران مدنظر قرار گیرد، خروجی آن، وزن پیدا میکند.