پاینده بادا ایران/اولین سرود ملی جمهوری اسلامی ایران
سرود ملی و رسمی ایران در فاصله زمانی ۵۸ تا ۷۱
پاینده بادا ایران اولین سرود ملی رسمی جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب، براساس شعری از ابوالقاسم حالت و موسیقی محمد بیگلریپور ساخته شد. در فاصله زمانی سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۷۱ از این سرود به عنوان سرود ملی و رسمی ایران استفاده میشد.
فایل ویدیوبه گزارش ایصال نیوز، این سرود با همکاری محمد بیگلریپور و ابوالقاسم حالت و در فاصله زمانی ۲۵ بهمن تا ۱۵ اسفند سال ۱۳۵۷ ساخته شد.
کار ساخت سرود در اسفندماه سال ۱۳۵۷ به پایان رسید و به علت تعطیلی استودیوهای صدا و سیما در آن زمان، این کار با ارکستر سمفونیک و گروه کر و در خارج از صدا و سیما اجرا شد.
در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ پس از اعلام نتیجهٔ همهپرسی نظام جمهوری اسلامی در ایران توسط امام خمینی رحمة الله علیه، این سرود پخش شد.
*علت کنارگذاری سرود پاینده بادا ایران
مشفق کاشانی در کتاب «خلوت انس» که دربرگیرنده شرح احوال و آثار و مکاتبات ادبی تنی چند از شعرای معاصر است، مینویسد: اولین سرود جمهوری اسلامی ایران [پاینده بادا ایران]، طولانی و برای اجرا در مجامع بینالملی مناسب به نظر نمیرسید مقرر شد سرودی دیگر ساخته شود.
از بین تعداد زیادی آهنگ که توسط آهنگسازان مشهور آماده شد، تنها آهنگ حسن ریاحی که اجرای آن ۵۹ ثانیه وقت میگیرد مورد تصویب قرار گرفت.
سپس از میان ده دوازده شعری که توسط شاعران شورای عالی شعر صداوسیما بر اساس ملودی مورد بحث سروده شده بود، سرود ساعد باقری [ سرود ملی ایران] به اتفاق آراء انتخاب و با تغییراتی جزئی آماده اجرا گردید.