قنات وزوان که از سوی یونسکو به عنوان یکی از اعجاب انگیزترین قناتهای جهان شناخته شده، متخصصانِ آن را سند افتخار ایرانیان نامیدهاند. این قنات تاریخی دارای سد زیرزمینی برای ذخیره آب در فصول عدم نیاز به آب است.
به گزارش ایصال نیوز، قنات "وزوان" اصفهان یگانه قناتی است که معماری کامل یک سد زیرزمینی را با هفت دریچه دارد؛ سدی که برای یک منطقه خشک بهترین ایده برای ذخیره آب، آن هم در زیرِ زمین است.
سد زیرزمینی قنات وزوان بیشک در شمار عجایب قناتهای ایران است که متخصصانِ آن را سند افتخار نامیدهاند.
گفتنی است؛ قنات وزوان قبل از اسلام و در زمان ساسانیان در 2 کیلومتری شمال شهر وزوان احداث شده و مادر چاه آن در جنوب شهر میمه در استان اصفهان قرار دارد وزوان شهری است قدیمی در ۹۰ کیلومتری شمال اصفهان و در میان دشت میمه واقع گردیده است.
وزوان از شمال با میمه از جنوب با روستای ونداده از غرب با روستای ازان و از شرق با روستاهای مراوند و ابیانه همسایه است.
طول قنات وزوان یک هزار و 800 متر و عمق مادر چاه آن 18 متر و دارای 64 حلقه چاه است. در مسیر کوره قنات 3 سد زیرزمینی احداث شده که بزرگترین آن در حدود یک هزار 200 متری از مادر چاه در عمق 16 متری احداث شده و مهمترین ویژگی آن امکان بستن دریچه خروجی قنات در فصل زمستان است. با این کار آب در فصل زمستان در دریاچه قنات ذخیره شده و در فصل بهار با باز کردن آن، آب بیشتری در دسترس کشاورزان منطقه قرار میگیرد.
قنات بزرگ و تاریخی وزوان دارای سد زیرزمینی بوده و قادر به ذخیره آب در فصولی که کشاورزان نیاز به آب ندارند میباشد.
قدمت این قنات به حدود 2000 سال پیش میرسد و باستان شناسان ژاپنی پس از بازدید این قدمت را تایید نموده و این قنات تاریخی را یکی از نادرترین قنوات جهان معرفی کردهاند.
همچنین قنات بزرگ وزوان از سوی یونسکو به عنوان یکی از اعجاب انگیزترین قناتهای جهان شناخته شده است.