چالشهای مکرون بعد از پیروزی در دومین دور انتخابات فرانسه
امانوئل مکرون دیروز یکشنبه با کسب 58.2 درصد آراء، رقیب خود مارین لوپن را مغلوب کرد و برای دومین دوره متوالی رئیسجمهور فرانسه شد.
به گزارش ایصال نیوز، مکرون در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری فرانسه موفق شد حدود 58 درصد آرا را کسب کند در حالیکه مارین لوپن، نامزد راست افراطی حدود 42 درصد آرا را از آن خود کرده است.
لوپن با پذیرش شکست در انتخابات ریاستجمهوری در برابر نامزد 43 ساله میانهرو، تاکید کرد که مبارزه سیاسی علیه مکرون را با حضور در انتخابات پارلمانی در ژوئن ادامه خواهد داد.
امل بیوین، مدیر یک حوزه رایگیری اظهار داشت: "کارها به خوبی پیش رفت و مشارکت در روند رایگیری بسیار بالا بود. مردم فرانسه در صحنه حاضر شدند و این یک شاهد مهم است مبنی بر اینکه، فرانسویها حرفشان را زدند."
پیروزی مکرون برای دومین بار در انتخابات ریاستجمهوری، از نظر بسیاری که به او رای دادند قانعکننده نبود و انتخاب او به دلیل اصلح بودنش نبود؛ بلکه رایدهندگان دنبال ثبات سیاسی و کنار زدن گروه راست افراطی در کشورشان بودهاند."
پییر زولا، شهروند فرانسوی معتقد است: "فرانسویها نامزدی از میان احزاب سنتی در انتخابات نداشتهاند. مکرون را انتخاب کردیم؛ زیرا دنبال ثبات سیاسی در کشور هستیم و نمیخواهیم با انتخاب لوپن، که مواضع نگرانکنندهای درباره اسلام و مهاجران و روسیه دارد، کشور را وارد ماجراجویی کنیم."
پیروزی مکرون در دور دوم انتخابات، از همان ابتدا قابل پیشبینی بود ولی دوره دوم دولت او بسیار پیچیده و پرتنش است و او بایستی در چیدمان دولت جدید خود تغییراتی اساسی ایجاد کند.
سیف الشریف، کارشناس سیاسی میگوید: این پیروزی خوبی برای مکرون است ولی او با چالش های زیادی بهویژه در زمینه اوضاع اقتصادی کشور و جنبش اعتراضی "جلیقه زردها" مواجه است. او باید با جدیت وارد عمل شود و به مذاکرات درباره بحران اوکراین- روسیه، که انعکاسی مستقیم بر اقتصاد فرانسه دارد، ادامه دهد.
*تحلیل خبرگزاری آمریکایی از شکست پیروزمندانه لوپن و افراط گرایی
از سوی دیگر، خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نیز در تحلیل خود از نتایج انتخابات فرانسه آورده است: "راست افراطی در فرانسه به جریان اصلی تبدیل شده است." مارین لوپن در این دور از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه رای بیشتری نسبت به دوره قبلی اش به دست آورد. اگرچه این ملیگرای افراطی روز یکشنبه برنده نشد. اما حتی در ناکامی انتخاباتی در برابر امانوئل مکرون، یک گام دیگر به پیروزی آینده نزدیکتر شد. از زمانی که سلسله لوپن - ابتدا پدرش، ژان ماری، و حالا مارین، دخترش - برای نخستین بار در سال 1974 برای کسب پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کرد، هرگز بسیاری از رای دهندگان فرانسوی تا این حد به دکترین آنها اعتقاد پیدا نکرده اند: دکترینی که می گوید فرانسهی چندفرهنگی و چند نژادی، کشوری که واژه های «آزادی، برابری، برادری» بر روی ساختمانهای عمومیاش حک شده است، اگر کمتر به روی خارجیها و دنیای خارج باز باشد، غنیتر، امنتر و به نوعی فرانسویتر خواهد بود.